Säfsenbloggen

21 februari, 2017 - 23:05
Sandra
 
God kväll!
 
Äntligen är vecka 8 igång. Vecka 8 innebär sportlov i Säfsen, taggade barn, avslappnade föräldrar, roliga kusiner, glada farmödrar och MÅNGA peppade skidlärare i laguppställningen. Mitt namn är Sandra Larsson och jag jobbar min 3:e säsong i skidskolan här i Säfsen. Jag kommer titta in i bloggen under vintern med lite uppdatering från berget och Säfsens galna skidskola, Säfsen Warriors. 
 
Senaste nytt från berget; det dumpade snö över Solberget inatt! Vilken lycka att vakna upp på morgonen, titta ut genom fönstret och se ett helvitt vinterparadis. Jag till och med njöt för fulla muggar när jag gick ut till bilen 5 minuter tidigare än vanligt för att hinna skrapa bort den decimeter snö som täckte bilen. När jag kom fram till berget möttes jag av en hel drös snöglada skidlärare. Vi lät Star Wars rulla i högtalarna under tiden vi klev in i skidskolestället och satte pjäxor och boots på fötterna. Tänk vad mycket glädje det vita guldet sprider till mänskligheten! Pricken över i:et idag var dock att det var dag två tillsammans med alla de elever som går i gruppskidskolan. Förhållandena var lite tuffa för oss idag eftersom att det var mycket snö. Mycket snö som faller från himlen ger mycket snö under våra skidor och aningen dåligt glid. Vilket tur att vi har skidboden där vi kan sticka in med våra skidor och få lite extra valla.
 
Den publicerade bilden är från idag när jag och det gröna laget, även kallat gurkorna, svängde ner för familjen. Gurkorna tillhör gruppen smygare och står idag sin andra dag på skidor. Är du också sugen på att bli en del av vårt Säfsen Warriors crew eller vill du bara investera 75 minuter i din semester kan du boka en skidlektion med oss. Vi har skidlärare och snowboardlärare för alla smaker och nivåer. Ingen fråga är för stor eller för liten i skidskolan. Vi åker mer än gärna med dig!
 
Vi erbjuder gruppskidskola: 
 
måndag-torsdag:
75minx4 lektioner för 795:-
 
fredag-söndag:
75x4 lektioner för 695:-
 
eller privatlektioner i mängder från 595:-
 
 
 
Kommentarer:
0
16 februari, 2017 - 18:33
Carolina

Äntligen sportlovsdags! Som vi har längtat efter dessa härliga veckor, fyllda med massor av härlig skidåkning, extra aktiviter, underhållning, goda temamiddagar i Hyttan Kök & Bar och massor av andra roligheter för hela familjen. Jag tänkte passa på att berätta lite mera kring snöläge och tipsa om bra erbjudanden och aktiviteter.

Snöläget just nu
Just nu nu har vi 13 av 18 nedfarter öppna och vi jobbar dygnet runt med att schakta och förbereda övriga nedfarter och beräknar att öppna upp fler på löpande band under kommande veckorna. Just nu håller vi på i Folkparken och förbereder det sista inför öppning som vi hoppas kan bli redan till helgen. Åker du hellre på längden så finns idag 85 km välpreparerade spår redo att köras, en del har bättre snötillgång än andra. Tips! Ring gärna receptionen från 08.00 för att få dagens aktuella snörapport. Dessutom uppdaterar vi regelbundet snöläget på våra sociala medier, så glöm inte att följa oss där.

Hur kommer det se ut hos er i Mars och April? 
I skidområdet har vi massor av snö. Snökanonerna har gått på högvarv senaste veckorna och vi känner oss trygga med att vi kommer ha riktigt bra skidförhållanden ända fram tom påsk. Mars och April brukar dessutom bjuda på säsongens bästa dagar med massor av sol och härlig kall snö. Boendepriserna är lägre än vanligt så varför inte passa på att komma och besöka oss och njut av härlig vårskidåkning? Läs mer och sök ledigt boende här --->

Har ni några bra erbjudanden under vårvintern? 
Absolut. Gillar ni skidåkning lika mycket som vi så har vi några riktigt fina erbjudanden vi kan tipsa om. Vad sägs om att köpa skipass för resesällskapet och få boendet på köpet? Ja du läste rätt, du får boendet gratis! Gäller nybokningar söndag-torsdag v.10-14. Pris vuxen 1025 kr, ungdom 815 kr. Läs mer här!

Har ni mindre barn i åldrarna 0-7 finns vår favorit "Filurius egna kompisveckor". Där ingår skipass, skidhyra, aktiviteter, barnbuffé när mamma och pappa äter samt pannkaksfrossa för alla barn 0-7 år.
Boende i mysig timmerstuga sön-tors v.10-14. Pris från 695 kr/stuga. Läs mer här!

Har ni rabatter om grupper/skolor besöker er? 
Absolut. Grupper med minst 20 personer får alltid våra billigaste priser. Skipass 165 kr, skidhyra 65 kr, lunch inkl dryck 69 kr, aktivitet Snowcamp 100 kr. Pris för hela paketet: 399 kr/person. Läs mer om våra gruppriser här!

Vad händer under påsk hos er? 
Det händer massor! Vi håller just nu på att spika de sista detaljerna kring påskprogrammet, så håll utkik.. det kommer inom kort. Men jag kan redan nu avslöjja att det kommer bli massor av skidåkning, påskäggsjakt både i skidområdet och på snowcamp, påskbuffe i Hyttan Kök & Bar, maskeradslalom i skidområdet, pannkaksfrossa på Wärdshuset, påskpyssel, barndisco, afterski och dessutom extra bra priser och utförsäljning i Skidboden och shopen och mycket mer.
Vi ses väl? Säkra din plats till påskfirande hos oss redan idag här!

Ta hand om er så ses vi i skidbackarna!
// Carolina i receptionen

Kommentarer:
0
26 januari, 2017 - 12:08
Hanna

God Förmiddag!

Idag är det torsdag och det betyder ankomstdag för många av våra gäster, varför vi naturligtvis vill börja detta inlägg med att hälsa både stora och små VARMT VÄLKOMNA till Dalarna och Säfsen Resort! Varmt välkomna till snöklädda berg, till härlig utförsåkning och inte minst - till god mat och dryck i den trevliga miljön som är Hyttan Kök & Bar. Just idag vill vi tipsa lite extra om vår härliga pizza- och burgarmeny som vi erbjuder till specialpris varje torsdag och söndag fram tills dess att säsongen når sitt slut. Njut av pizzor med nogrannt utvalda råvaror och lokal prägel, eller varför inte en saftig älgburgare som efter sju år på menyn blivit en riktig klassiker här i Säfsen! Till alla små magar finns även vår barnsligt goda barnbuffé där Filurius själv komponerat ihop menyn och fyllt den med alla sina favoriträtter. 

VARMT VÄLKOMNA!

 

Kommentarer:
0
17 januari, 2017 - 09:39
Josephine
En vacker morgon

Hej Allesammans!

Det vita guldet föll från ovan till oss för en vecka sedan. SNÖ! De ca 2-3 decimeter landade fint på marken och det är verkligen winter wonderland här borta. Det är SUPER vackert! Det är mjukt och härligt i backarna. I onsdags hade vi i skidboden* en träff, då vi samlades för att prata om jobbet och avnjuta en härlig pizza från hyttan kök & bar, MUMS! Efter samlingen fick vi chans att med skidor från hyran ligga och rulla i familjebacken.
Jag testade ett par Dynastar Glory 79 xpress. Härlig allround skida att ligga och rulla kant till kant med. Jag tjuvtestade denna för några veckor sedan och tyckte den var kul, men i onsdags testade jag en kortare variant, denna gång 152 cm istället för 159 cm och för mig var det stor skillnad på stabiliteten, jag vågade inte riktigt gå på som jag gjorde med 159centimeter skidan. Kul att få tid att analysera sig själv och sin egen skidåkning och att få testa olika varianter, även om detta var samma skida så var det stor skillnad.  

För 2 veckor sedan hade vi otroliga minusgrader här i Säfsen. En dag visa den uppemot 24 minus grader, brrrrrrrr, det var VÄLDIGT frisk. I shopen stod vi skyddade mot kylan och hjälpte dom som kom in till oss i jakt efter alltifrån varmare vantar till balaclavor till goggles, något eller allt för att skydda sig mot kylan. Kylan kommer och går så här får ni 3 tips när kylan hälsar på:

1. Ha många lager kläder på er. Ett bra underställ, mellanlager och sedan yttrelager. Ha extra kläder med er till backen så att ni har det nära till hands ifall det ni har på er inte skulle värma tillräckligt.
2. Ha inte dubbla strumpor i pjäxorna. Köp ett eller två par bra strumpor och ha dom på er under dagen. Ha första paret fram till lunch och sen byter ni till ett par nya. Då håller sig fötterna fräscha. Se också till att ni inte har några veck på strumporna i pjäxorna.
3. Ha ett par liners (tunn innevante) som ni kan ha i era vantar/handskar. Funkar hur bra som helst om man fryser och extra bra om man behöver fixa pjäxan eller dra upp barnens buffar och inte kommer åt med sin vanliga hanske på. Finns att testa inne hos oss i shopen. 

Vem har skrivit detta inlägg? Jag heter Josephine och jag jobbar denna säsong i skidshopen, kommer även gästspelar ibland i hyran och skidskola. Två tidigare år har jag skidat mig runt i skidskoleuniform här i Säfsen. Under denna säsong kommer jag gästspela lite i bloggen och uppdatera er med goheter här ifrån säfsen.

Kommentera gärna om vad ni vill höra mer om. 

Kommentarer:
2
3 januari, 2017 - 22:45
Carolina

Äntligen är vintern här på riktigt och vi har kört igång ännu en ny härlig vintersäsong. Öppningshelgen, jul och nyår har bara swischat förbi och nu är vi redan inne i Januari. Tiden får fort när man har roligt som de säger. De första veckorna började bra med 4 nedfarter öppna och ett fullspäckat aktivitetsprogram med massor av extra aktiviteter för hela familjen. I Hyttan Kök & Bar har våra kockar haft fullt upp i köket att mätta hungriga magar efter en lång dag i backarna och skidskolepersonalen har lärt massor av familjer att åka skidor, kul! Utanför fönstret faller snön och vi har fått ca 20 cm nysnö under dagen. I morgon väntas härlig åkning i backarna.

Vad händer annars just nu?
Vi laddar för våra smarta Januariveckor, som oftast bjuder på mycket snö och barnen har stora delar av backen för sig själv och kan utveckla sin skidåkning, dessutom är priset på boende lägre än vanligt. Bra va? Ett av våra bästa erbjudanden just nu är Filurius kompisveckor, där vi bjuder alla barn 0-7 år på gratis skidhyra, skipass, barnbuffé och aktiviteter. Läs mer och boka här!

Hur ser planen ut för öppning av flera backar?
På torsdag kommer vi att öppna delar av Långsvängen och även Gläntan. Snöläggningen fortsätter för fullt och om kylan fortsätter att hålla i sig kommer vi kunna öppna flera nedfarter löpande. Håll utkik här och i våra sociala medier för senaste uppdatering.

Längdspår?
I dagsläget har vi 1km öppet uppe i skidområdet mellan 16-18. Under morgondagen kommer vi dock att prova spåra några av våra ordinarie längdspår för att se vilka möjligheter som finns efter dagens snöfall. Vi håller tummarna att vi kan öppna flera spår inom kort.

 

Ha en fortsatt bra dag!
Vi ses i backarna, 

Mvh Carolina i receptionen

Kommentarer:
0