Säfsenbloggen

16 juni, 2016 - 09:30
Amelie

Nu är det inte långt kvar tills sommaren är i full gång. Värmen och solen är här, blommorna blommar och det är inte långt kvar till midsommar. Vi på Säfsen börjar sommaren med ett härligt midsommarfirande. Det kommer bland annat finnas möjlighet att vara med på lite olika aktiviteter såsom poängjakt där det gäller att samarbeta i familjen och samla ihop så många poäng ni kan och även en utflykt med våra kanoter där vi kommer paddla tillsammans och gå iland på en mysig ö och leka lite lekar i skogen. Jag tror det kommer bli en härlig helg och jag håller alla tummar och tår för att solen kikar fram också.

Från v. 27 och några veckor framåt kommer vi erbjuda ett stort utbud av aktiviteter, här finns massor att välja för både stora och små. Här kommer en liten sneak peak:

Storkanot: vi hoppar i storkanoterna och beger oss ut på Säfssjön för att tillsammans lösa olika uppdrag.
Klätterväggen: vi kommer ha olika drop in tider där det finns möjlighet att testa på klättring.
Solbergstur: testa att åka stollift på sommaren och se den otroliga utsikten från Solbergets topp!
Snowcamp: testa att hoppa och studsa på trampoliner och landa mjukt i stora foampits.
Älgsafari: fram med kikaren och håll utkik, vi åker ut med buss och kikar efter älg och andra djur som gömmer sig i skogarna. Kanske stöter vi på vår vän Filurius i skogarna?

Förutom dessa finns ännu fler aktiviteter där vi rör oss i skog och mark för att lära oss mer om naturen och för att få komma ut och uppleva vad naturen kan erbjuda.
Jag hoppas att ni får ett härligt sommarlov och en härlig semester med mycket sol och värme. Och självklart hoppas jag att ni vill njuta av ledigheten hos oss.

Ha det bra!

/Amelie på Aktivitet

Kommentarer:
0
10 juni, 2016 - 11:26
Carolina

Juni är här och nu kan sommarlovet börja! Midsommarblomster, smörblomma och hundkexen blommar i vår vackra natur och solens strålar värmer upp badvikarna. Nu dröjjer det inte förrän vi kan ta första doppet och inviga sommaren på riktigt. Hos oss är vi otroligt laddade inför vad denna sommar har att erbjuda. Vi kommer att ha massor av roliga aktiviteter för hela familjen, smaskiga temabuffeer, café, lunch och mycket mer. Varför inte ta med familjen och låt dem få världens roligaste sommarlov hos oss i Säfsen? Här har ni aldrig tråkigt. 

Jag vill passa på att tipsa om vårt Sommarlovspaket, en komplett minisemester i vår mysiga stugby med närhet till allt. I vårt familjepris ingår 3 övernattningar i någon av våra fina stugor som ligger ett stenkast från natur, centrumanläggning och badplats det ingår dessutom en valfri familjeaktivitet från vårt aktivitetsprogram, 2 middagar i vår restaurang Hyttan Kök & Bar och en stor glassbuffé som både stora och små familjemedlemmar får äta fritt från. Dessutom får barnen låna kickbikes gratis för att testa Filurs BMX-bana och mamma och pappa kan låna gå-stavar för en tur på någon av våra vandringsleder.
Pris: från 4895 kr, vi har fortfarande platser kvar v.27-28. Läs mer och boka här!

Hoppas vi ses!
// Carolina i receptionen

Kommentarer:
0
31 maj, 2016 - 11:58
Amelie

Nu har hela maj sprungit förbi och vad mycket vi har hunnit med! Maj kickstartades igång med Valborg och Majeld och första dagarna i maj bjöd på strålande sol och sommartemperaturer. Efter det har det varit fullt upp med att fortsätta förbereda inför våren och sommaren. Vi har varvat med att göra så mycket som möjligt ute för att få njuta i solen och planera framför datorn så allt blir så bra som möjligt. 

Lite senare in i maj kom även massa skolklasser som fyllde sina dagar med olika tävlingar och samarbeten ute i skog och natur. Det har klättrats på klätterväggen, skrikits på spökvandringen, paddlats på sjön och massa mer. 

I mitten på maj bjöd vi in till nyinvigning på Vildmarkslekplatsen. Den har fått en upprustning och bland annat har det tillkommit lite nya hinder i låghöjdsbanan och grillplatsen har städats iordning ordentligt. Detta ville vi fira med en helhelg hos oss så vi bjöd in till korvgrillning på Vildmarksleken samt lite informationsmöten om vad som händer på Säfsen.

Vildmarkslekplatsen är perfekt för en heldag ute i skogen. I nära anslutning finns Majatjärn där man kan få en stund med lite lugn och ro och fiska ädelfisk. På Vildmarkslekplatsen finns också låghöjdsbanan som är en hinderbana där man kan utmana hela familjen och se vem som egentligen är smidigast. Efter lite lek och stoj kan man samlas kring den uppbyggda grillplatsen där man kan grilla lunch (kanske till och med egenfångad fisk från Majatjärn...?). Längst ut på Vildmarksleken finns en liten badbrygga där man kan svalka av sig efter några roliga och lekfyllda timmar. Det här är ett av mina favoritställen i Säfsen och förutom det jag nämnt tidigare passar det perfekt som träningsställe också. På med träningskläderna och spring ut hit där man kan pausa springandet lite och hitta på massa roliga styrketräningsövningar med hjälp av låghöjdsbanan.

Visst låter det roligt? Nu har även solen hittat tillbaka hit och det ser ut som vi kommer få strålande dagar en tid framöver, så packa ihop familjen och ta fram skogsmullen och leken i dig och kom hit och lek i naturen vetja!

 

Hoppas vi ses!

/Amelie på Aktivitet

Kommentarer:
0
17 maj, 2016 - 12:06
Amelie

Nu är förberedelserna i full gång inför våren och sommarens alla aktiviteter. Kanoterna och kajakerna tvättas och snyggas till så att de är redo att sjösättas en varm och solig dag. Båtarna är ilagda sen några veckor tillbaka och passar utmärkt för bland annat fiske, sköna dagar på sjön, en lung stund med familjen och att ge sig ut på en upptäcksfärd och hitta fina guldkorn runt om på sjön.

Naturstigen finns uppsatt och är en fin vandringsled på ca 4 km som passar för hela familjen. Längs vägen finns tittskåp uppsatta där man kan lära sig mer om djur och natur. Det här är ett hett tips från Filurius, det är nämligen hans favoritled. Är man sugen på lite mer tävling kan man ta sig runt någon av våra 2 bingorundor, antingen tipsbingon som man går runt byn eller cykelbingon som man tar sig runt på på cykel. Utmana familjen och se vem som lyckas samla flest siffror och kanske lyckas nån samla på sig en hel rad.

Nu börjar det också bli dags att ta hand om skolklasser som kommer hit och ska göra massa roliga aktiviteter. Det är bland annat spökvandring, paddling i storkanoter, tävling på myren och mycket mycket mer. Det är perfekt för att umgås med hela klassen och bli sammansvetsade inför en ny termin eller för att göra en rolig grej tillsammans innan det är dags att börja i nya klasser.

Hoppas vi ses under våren och sommaren!

/Amelie på aktivitet

Kommentarer:
0
9 maj, 2016 - 17:03
Carolina

Är du sugen att åka på en härlig träningshelg? Då vill jag passa på att tipsa om vårt träningspaket. Ett komplett paket där boende i våra mysiga Timmerstugor, måltider och ledkarta med tips på bra träningsrundor ingår. 
Vi har en komplett anläggning med alla bekvämligheter och dessutom kringaktiviteter som stärker laget, gruppen och föreningen. Allt utgår från samma ställe och möjligheten till konditionsträning är oändlig, vare sig det handlar om långa löpturer, trailrun, intervaller, cykling i skog, landsväg eller i tuff terräng. Dessutom finns all utrustning att hyra påplats. Naturen bjuder på magiska förutsättningar för sköna aktiva utedagar, samvaro och upplevelser. På kvällen kan du njuta av en härlig middag i Hyttan Kök & Bar medan du ser solen sänka sig över Säfssjöns vatten.

Pris från 995 kr /person, inkl boende, måltider och kartmaterialLäs mer om vårt träningspaket här -->

Vi ses!
// Carolina i Receptionen

Kommentarer:
0