Säfsenbloggen

27 april, 2016 - 11:45
Carolina

Allt fler vårtecken tittar fram hos oss i Säfsen. Dagarna blir längre och ljusare och ute i skog och mark syns allt fler människor som vandrar, cyklar och löptränar. I förmiddags träffade jag Filurius och hans kompisar, de har fullt upp med vårstädning. Minigolfbanorna, terasser och lekplatser gås igenom och får sig en uppfräschning. Senare i eftermiddag skulle de även testa vår populära naturstig som precis blivit klar för säsongen. Naturstigen startar mitt imot vår centrumbyggnad Hyttan, under färden kommer du att uppleva vacker gammal skog och håll utkik efter småvilt. Här finns även en tipspromenad med tittskåp och utmaningar för hela familjen. Stigen är ca 3 km och efter vägen finns flera mysiga fika-gläntor. Har du inte testat den så rekomenderar jag det verkligen! En supermysig promenad med lagom längd.

I helgen är det äntligen dags, premiär för våre populära helgpaket. Nu slår vi upp portarna och hälsar barmarkssäsongen välkommen på riktigt! Det firar vi med massor av aktiviteter för hela familjen och god mat i Hyttan kök & bar, på valborg går vi tillsammans ner till Majbrasan i fackeltåg där traditonellt invigning av våren sker med fyrverkerier och skön sång.

Hoppas vi ses i helgen!
// Carolina i receptionen

Kommentarer:
0
18 april, 2016 - 16:26
Carolina

Fågelkvitter, öppna sjöar och tussilago i dikeskanterna är bara några av alla härliga vårtecken som syns i vår natur just nu. Skogens vita täcke är borta och den har fått tillbaka sin vackra gröna färg. Vandring och cykelleder torkar upp mer och mer och nu dröjjer det inte länge förrän vi kan bege oss ut på första turen. Vår populära Vildmarkslekplats kommer att fräschas upp och få ett lyft under våren, här kan hela familjen utmana varandra i vår låghöjdsbana, grilla medhavd matsäck vid grillplatsen eller varför inte ta ett svalkande dopp vid badplatsen intill bryggan under en varm sommardag? Dessutom ett stenkast härifrån hittar ni vårt populära fiskevatten Majatjärn. Här kan både stora och små testa fiskelyckan! Dessa 2 platser är utvalda Guldkorn hos oss i Säfsen!

Dagarna rullar på och snart är Valborg här. Det kommer att hända massor hos oss den helgen, allt från fackelpromenad, poängpromenad, Valborgsfirande, temakvällar i Hyttan kök & bar och mycket mer. Ta med vännerna eller familjen och kom och fira in våren hos oss. Boende i mysiga Timmerstugor, pris från 599 kr /natt. Eller varför inte boka vårt färdiga helgpaket där boende, måltider och karta ingår? Ring oss gärna så berättar vi mer. Tel 0591 77 50 00

Vi ses!
/ Carolina i Receptionen 

Kommentarer:
0
7 april, 2016 - 10:57
Carolina

Vilken fantastisk avslutningshelg vi haft! Med 13 nedfarter, 6 liftar, båda parkerna öppna och härligt väder vill vi passa på att tacka för en härlig vintersäsong. Vi har haft rekordmånga gäster som besökt oss i vinter och det har minst sagt varit full fart i skidområdet. Filurius och hans vänner har åkt skidor nästan varje dag och verkligen njutit fullt ut av vinterns sköna dagar. Nu blickar vi framåt och laddar för en fartfylld barmarksässong men förberedelserna inför nästa vintersäsong är redan i full gång. Vi lovar att det kommer bli en händelserik säsong med massa bra erbjudanden, aktiviteter och nya upplevelser. Så håll utkik på våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

Vad händer nu hos oss?
Vi förbereder inför öppningshelgen och allt fler vårtecken börjar titta fram. Cykel och vandringsleder gås igenom och snyggas till, kartmaterial uppdateras och minigoldbanorna sopas. Vår nyhet "Aktivitetshuset Björnen" mitt emot Hyttan fylls på med cyklar, båtnyklar, motorer, kläder och övrig uthyrning. Detta blir vårt kompletta aktivitetshus under vår snöfria säsong där du hittar allt du behöver för din utflykt!

Nu är det dags att damma av cykeln och vandringsskor för vecka 17 slår vi upp portarna för barmarksäsongen. Under våren händer det massor av roligheter hos oss; Valborgsfirande, träningshelger, familjehelg och midsommarfirande är bara några av sakerna som finns med i vår kalender. Kolla gärna in hela vår evenemangskalender här -->

Vi ses under öppningshelgen v.17!
// Carolina i Receptionen

 
Kommentarer:
0
31 mars, 2016 - 13:45
Filurius

Påsken är över och nu laddar vi för sista veckan av denna vintersäsong. Under påskhelgen hos oss bjöds det på massor av aktiviteter och bus för hela familjen. Min favorit var Skid & busklockan med maskeradslalom, oj vad vi susade ner för backen i våra maskeraddräkter. Häxor, påskkärringar och prinsessor var bara några av alla utklädnader som dök upp och ville vara med. Skidområdet var fullt av roliga karaktärer. I Hyttan kök & bar dukades det upp en smaskig påskbuffe med lokala och klassika favoriter. Jag hängde med alla knattar runt barnbuffen och sen busade vi inne i mitt egna lekrum och när vi blev trötta kunde vi vila framför en film i barnbion. 

I skidområdet har vi massor av snö kvar. 13 backar, 7 liftar samt båda parkerna öppna. Vädret ser bra ut inför helgen, kylan håller i sig om nätterna och solen tittar gärna fram under dagarna. Jag och mina vänner laddar nu för fullt inför en fartfylld avslutningshelg med aktiviteter, skidåkning och massor av annat skoj. 

Hoppas vi ses snart!

// Filurius

Kommentarer:
1
19 mars, 2016 - 14:24
Carolina

Mars fortsätter att bjuda på sol och härlig skidåkning. Uppe i skidområdet har vi massor av snö kvar. Med 15 nedfarter, alla liftar och båda våra parker öppna så finns något för alla, oavsett om du är helt nybörjare eller åkt mycket tidigare. Kylan håller i sig under nätterna vilket leder till fantastiska förhållanden i backarna på förmiddagarna. Efter lunch kan man passa på att njuta av solens strålar med en kaffe på vår terass medans man vilar benen en stund. Varför inte kombinera skidåkningen med någon av våra populära aktiviteter i skidområdet? Här finns något för hela familjen. Vilken blir er favorit? 

Skid & bus klockan
Var: I Skidområdet 
Så här går det till: Håll örong och ögon öppna, när klockan ringer är det dags att knäppa fast skidorna och bege sig mot Skidskolehuset, där möts vi och sedan sker en hemlig aktivitet!

Skattjakt
Var: I Skidområdet 
Så här går det till: Hämta ditt skattkort i Skidboden för 50 kr och välj mellan den lilla jakten som finns i barnområdet eller den stora jakten som finns i hela skidområdet,
när du hittat alla frågor, lämna in ditt skattkort och delta i utlottningen av fina priser.

Testa Miniskoter
Var: Beroende på snötillgång, se lokala anslag, alltid i Skidområdet eller utanför Hyttan
Så här går det till: Varje onsdag och fredag kl. 16.00 kan alla barn från 5 år som törs susa fram själv på en lagom stor skoter. 50 kr för 5 min/ max 50 kg, köp biljetter i förväg i Skidboden eller receptionen vid Hyttan.

Pannkakskalas
Var: I Solbergets Wärdshus & Café
Så här går det till: På Tisdagar kl. 14.00-15.00 har vi vi pannkaksfest för alla barn, ät så mycket du orkar!

Afterski
Var: I Solbergets Wärdshus & Café
Så här går det till: På Lördagar kl. 15.00-17.00 kan ni njuta av bra underhållning och dansa loss med oss!
 

Hur ser det ut med längdskidåkningen då? 
- Vi har 2 spår öppna i dagsläget, Hösjöheden och Östertjärnsvägen. Småsten, grus och blöta fläckar förekommer och vi rekommenderar att välja Östertjärnsvägen då den har bäst skick av dessa två. Beroende på vädret så får vi se hur länge vi kan ha dessa öppna då vi enbart har natursnö i längdspåren, håll utkik här på hemsidan för regelbunden uppdatering om snöläget i spåren. Längdskiåkningen är gratis resten av säsongen!

I Skidboden har vi just nu startat vår-rea och ni kan nu passa på att fynda fina skidor, pjäxor, kläder och mycket mera till riktigt bra priser.

Nu laddar vi inför påskveckan med massor av extra aktiviteter, skidåkning, afterski, vår smaskiga påskbuffé och mycket mer! 

Det här är vårvinter när den är som allra bäst! 

Vi ses! 
// Carolina i Receptionen

Kommentarer:
1