Säfsenbloggen

18 maj, 2019 - 13:25
Cykelled ett stenkast från Hyttan
Erik

Hej!

Jag är helt ny på det här med att skriva blogg och ser mycket fram emot det. Jag har jobbat i Säfsen i snart två år och stortrivs. Jag brinner starkt för cykling i alla former, jag älskar stigcykling mest av allt!

Nytt för Barmarksäsongen är att vi håller på att bygga en helt ny Cykelarena. Denna arena kommer att bli en utökning på vår befintliga teknikbana.

Jag kommer att lägga upp bilder och info med tiden och med ledens progression. Bilderna kommer att handla om hur vi tänker vid bygget vad våra tankar är kring bygget

Här har ni första bilden på det pågående bygget av Cykelarenans tillhörande led. Bilden är tagen på ledens start; en lagom brant stigning i form av serpentinsvängar. Leden har ännu inget namn och tanken är att namnet kommer att bli framröstat av er, bloggläsare och gäster. Så börja spåna nu på lämpliga namn. Ni kan redan nu komma med förslag i kommentarsfältet nedan.

Ambitionerna kring leden är att den ska kunna cyklas av alla och att alla ska kunna njuta av den. Allt från 16" barncyklar till advancerade cyklister.

Nu börjar lederna bli torra och härliga. Fler och fler cyklister droppar in, Fantastiskt att se.

Vi hörs!

// Erik

Bilden är tagen från toppen efter första höjdklättringen.
Kommentarer:
0
2 maj, 2019 - 14:46
Carolina

Solen lyser med sin närvaro och naturen blir grönare och grönare för varje dag. Bästa tiden för utomhusaktiviteter är nu.

Vad händer hos er just nu?  
Det är verkligen full fart just nu. Vi förbereder för första grupperna med konferenser, skolklasser och privatpersoner som löser av varandra under veckorna. Fokus aktiviteter ute i naturen och tillsammans såklart. Isen är borta från sjöarna och fisket har öppnat och fortsätter hålla öppet under hela barmarksässongen och alla våra MTB-leder gås igenom löpande med uppdatering av både skyltning och röjjning. Sen kliver vi in på vandringslederna, de ska också få sig en genomgång så de är i toppskick.  

Hur ser fisket ut?  
Det blir varmare i luften för varje dag och fiskarna börjar vara riktigt på hugget. Tips! Majatjärn och Säfstjärn erbjuder bra fiske just nu, dessutom finns grill och lekplats i närheten så hela familjen kan delta. Fiskekort går bra att köpa i receptionen på Hyttan. Ädelfiske 130 kr/fiskespö & dag. 

Hur är Hyttan Kök & Bar öppet?  
De har öppet fredag-lördag kväll vecka 19-26. Från v.27 kliver de upp på lite längre sommaröppet med flera dagar i veckan. Det kommer att serveras god mat med inslag av vilt, bär, fisk och svamp. Menyn kommer varieras av buffé och pizza. Kontakta receptionen för att se vad som serveras under er vistelse och glöm inte boka bord.

Går det att hyra utrustning hos er?  
Självklart, hos oss kan man hyra allt man behöver för sin utflykt. Cyklar, båtar, kanoter och mycket mer går bra att hyra tors-sön fram till vecka 26. Sedan har vi öppet alla dagar under högsommaren. Tips! För att allt ska gå så smidigt som möjligt, förboka gärna det ni önskar hyra så ordnar vi så att det finns klart när ni kommer till Säfsen.  

Aktuellt erbjudande på boende 
Missa inte vårt prisvärda helgpaket Säfsen inklusive. Allt som behövs för en lyckad semester ingår. Boende, äventyrspass, äventyrshyra, middagar och städning. Cykla, fiska, vandra eller bara njut av lugnet på stugverandan. Läs mer här-->

Boka din semester under vår gröna säsong redan idag, vi lovar att det blir en härlig upplevelse för hela familjen. Hos oss finns alltid något att göra, för stora som små.  
Vi ses!

 
Kommentarer:
0
2 maj, 2019 - 14:38
Carolina

Vilken fantastisk avslutningshelg vi haft! Med nästan hela berget och båda parkerna öppna och härligt väder vill vi passa på att tacka för en härlig vintersäsong. Vi har haft många gäster som besökt oss i vinter och det har minst sagt varit full fart i skidområdet. Filurius och hans vänner har åkt skidor nästan varje dag och verkligen njutit fullt ut av vinterns sköna dagar. Nu blickar vi framåt och laddar för en fartfylld barmarksässong men förberedelserna inför nästa vintersäsong är redan i full gång. Vi lovar att det kommer bli en händelserik säsong med massa bra erbjudanden, aktiviteter och nya upplevelser. Så håll utkik på våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

Vad händer nu hos oss? 
Vi förbereder inför öppningshelgen och allt fler vårtecken börjar titta fram. Cykel och vandringsleder gås igenom och snyggas till, kartmaterial uppdateras och minigolfbanorna sopas. Aktivitetshuset Björnen mitt emot Hyttan fylls på med cyklar, båtnyklar, kläder och övrig uthyrning. Detta blir vårt kompletta aktivitetshus under vår snöfria säsong där du hittar allt du behöver för din utflykt!

Nu är det dags att damma av cykeln och vandringsskor för vecka 19 slår vi upp portarna för barmarksäsongen. Under våren händer det massor av roligheter hos oss; tipspromenader, cykelbingo, träningshelger och midsommarfirande är bara några av sakerna som finns med i vår kalender. Kolla gärna in hela vår evenemangskalender här  -->

Vi ses under öppningshelgen v.19! 
// Carolina i Receptionen

Kommentarer:
0
25 mars, 2019 - 19:56
Carolina

God morgon!  
Vilket fantastiskt väder vi haft sista dagarna med strålande sol, kalla nätter och krispiga mornar. Perfekta förhållanden för en härlig dag på skidor.  
Dagarna blir längre och ljusare nu - vilket betyder mer tid i backen. Dessutom brukar solen sitta fram oftare och man kan passa på att vila benen på läktarna i skidområdet och njuta av solens strålar. Detta är vårvinter när den är som allra bäst. Så ni som inte besökt oss ännu, grattis till er, bästa tiden kommer nu. Och till er som redan besökt oss men längtar tillbaka, vaför inte passa på att boka in en vistelse till? Vi har några guldkorn-erbjudanden som jag kan tipsa om. 

Vädret  
Solsken, plusgrader på dagarna och kalla nätter. Vilket betyder bra förhållanden i skidbackarna!

Snöläget 
Skidområdet har massor med snö. Alla våra pister är öppna och snötillgången ser riktigt bra ut. Tack vare det kalla vädret tidigare under säsongen har vi kunnat lagt massor av snö så att vi med säkerhet kommer ha bra skidförhållanden ända fram till säsongens sista dag 7/4. Vi har över 65 cm snö i skidområdet.

Öppna nedfarter/lifar 
18 nedfarter öppna och alla 7 liftar samt våra 2 parker Lekparken och Folkparken

Längdspår 
Vi har 63 km längdspår öppna, vi preparerar regelbundet för att hålla god kvalitet. Spårkort kan köpas här på hemsidan, i receptionen eller skidboden på plats, dagskort 95 kr. Dessutom går det bra att swisha i spåret!
Bästa spår: Säfsbyn-Östertjärn, Östertjärnsvägen och Elljusspåret. Här finns det bra med snö!

Erbjudande boende 
Säsongsavslutningen närmar sig. Dessutom fyller Säfsen 40 år! Det firar vi med ett stort födelsedagskalas, massor av aktiviteter och extra bra erbjudanden. Vad sägs om 40% rabatt på boende och liftkort hela vecka 14. Samla familjen och häng med på vårt 40-årsfirande! Läs mer här --> 
V
i har öppet ända till 7/4 och vi lovar att det kommer vara riktigt bra skidåkningen ända till säsongens sista dag. 

Är du sugen att besöka oss redan nu i helgen? Kul! Vi har just nu ett sista minuten erbjudande där du bokar 3 nätter i mysig timmerstuga men betalar endast för 2. Pris från 1798 kr/stuga. Klicka här för att boka!


Vi ses i Säfsen! 
// Carolina

 
 
Kommentarer:
0
25 februari, 2019 - 17:15
Malin Jansson
För att skidanläggningen ska flytta på behövs det ett ställe där folk kan låna skidutrustning, hyran.
Jag bestämde mig då för att gå ner i hyran och ställa några enkla frågor. Svaren jag fick på frågorna var dessa:
De jag intervjuvade var Jacob Duberg, Eugen Kondratyuk, Staffan Andersson och Albin Ekeberg.
 
 
Hur ser en vanlig dag i hyran ut?
 
-Antingen står man och tar emot kunder eller gör förbokningar till kommande gäster.
Reparerar utrustningen samt underhåller den, så som att valla och slipa den. När man pratar om slipning finns det bland annat planslip som tar bort små repor och får skidan rak, sedan kan man även lägga en stenslip som lägger strukturen.
Vi vallar och tar hand om allt från längdskidor till snowboards.
 
 
Vad är det vanligaste gästerna frågar?
 
-Kan jag hyra ett par skidor? (självklart!)
-Vart är längsskidspåret? (nedanför parkeringen)
-Vad det finns för utrustning? (inom alpint har vi bas, avancerat, telemark och twintip, sen har vi även snowboards och längdskidor)
-Om vi kan kantslipa, handvalla och maskinvalla? (självklart!)
 
 
Har du några tips till gästerna för att det ska gå så smidigt som möjligt i hyran?
 
-När ni lämnar tillbaka utrustningen, knäpp pjäxor och boots.
-Ta en kölapp
-Ha klart för sig vad man väger, sin längd och skostorlek, ha även med sig legetimation.
-När man provar pjäxorna så ska man spänna dem uppifrån och ner för att få bak foten så långt som möjligt för att på rätsätt känna om pjäxan är för stor eller för liten.
 
 
Vad är det bästa med att jobba i hyran?
 
Jacob:  -Kundservice, göra kuderna glada, det tycker jag är roligt.
Eugen:  -Få träffa glada och nöjda kunder när de återlämmnar sakerna, att de har haft en bra dag i backen. Och självklart när de kommer gäster som är jätte taggade på att gå ut i backen och åka!
Staffan:  - Viss omväxling, att träffa nya människor och att ingen kund är den andra lik. Även kul och se vad det är för ny personal för säsongen och se hur dessa blommar upp efter skolgång, många som kommer direkt från skolbänken och kan vara första riktiga jobbet, kul att se utveckling.
 
 
Hur länge har du jobbat i hyran?
 
Jacob:  -En säsong.
Eugen: -En säsong, jobbar hälften hyran och hälften skidskolan.
Staffan:  -13 säsongen, jobbade först 8 år sen uppehåll på 10 år och nu har jag jobbat yttligare 5 år.
Albin:  -Två säsonger.
 
 
Hur kom det sig att du sökte jobbet i hyran?
 
Jacob:  -Ville bo i dalarna, tycker det är väldigt fint här och jobbet verkade roligt.
Eugen:  -Fick chansen att jobba i skidskola och hyran, så tog den. Anledningen till att jag sökte skidskolan var för att då får man även jobba på snowcamp.
Staffan:  -Ville ha ett jobb och sen var jag intresserad av rörelse och idrott. Sen även kul att jobba här samt att Säfsen anläggningen är en stor del av Fredriksberg.
Albin:  -För att jag vill göra någonting nytt men ändå aktivt, där man får träffa många gäster, tyckte om miljön här i Säfsen.
 
// Malin i Skidskolan
 
Kommentarer:
0