Säfsenbloggen

Nära naturen -tillsammans!

Vandring
Vår snöfria period är minst lika vacker som vintersäsongen, vill du komma naturen så nära som möjligt så är vandring ett av de bästa sätten. I Säfsen går det dessutom finfint att vandra med barn, vi har leder som är lagom långa för både barn i bärsele och för de med korta ben som vill gå för egen maskin. Filurius egen naturstig hittar du vid foten av centrumanläggningen Hyttan, där kan du följa frågestigen eller ta en längre tur ner till vackra Säfstjärn och Eldpallkojan. För dig som gillar storslagna vyer rekomenderar vi vår vandringsled Solbergsturen, här kan du njuta av den storslagna utsikten och vandra sedan ner i stor gammal finnskog och åter mot stugbyn. 
Säsong: maj-oktober

Ledkarta PDF

_______________________________________________________________________________________

Tips för dig som skall vandra: I augusti och september passar det ypperligt att plocka med bär och svamp korgen, runt Säfsen finns det gott om blåbär, lingon, kantareller och Karl-Johan. Längs med lederna finns mysiga matsäck och grillplatser, ta med matsäck och stanna en heldag i skogen, det är som balsam för själen. I Björnen finns bärryggsäckar att hyra för dig med små barn och personlig service för dig som undrar vilken led som passar bäst för dig.

Löpning
Ta din löprunda till en annan nivå – Tystnad, klar luft och vidsträckta vyer gör inte bara gott för själen, de ger motivation. Löpträning och trailrunning i Säfsen är mångsidig, det finns oändligt många varianter och rundor att välja mellan beroende på vilken terräng eller längd som önskas. Vare sig du gillar tuff intervallträning i kuperad terräng eller försiktig jogging på torra stigar, vi lovar att ge dig råd och tips för att finna bästa träningsrundan och inspiration under din vistelse. 

Här hittar du all info du behöver för en lyckad helg på hjul! Hur ser ledkartan ut och vilken lämpar sig bäst för barnfamiljer?
fr 1560
kr
/ person
Vårt kompletta paket där allt för en lyckad semester ingår. I priset ingår ingår boende, äventyrspass, äventyrshyra, middagar fre-lör, ledkarta...Senaste inlägget

Nej