Säfsenbloggen

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt bland alla våra cykelleder. Vilken passar bäst om jag vill ta en lugn tur med familjen och vilken ger mig mest utmaningar? Och vad är det för skillnad på blå och röd led? För att underlätta så mycket som möjligt för er så kommer här en snabb guide.

Vi börjar med att berätta om våran karta! Här hittar du alla våra cykelleder, indelade i olika svårighetsgrader och typ av cykling. Det finns 3 olika typer av cykling hos oss,

1. MTB = Mountainbike
- Den största och populäraste cykeltypen. Lederna går över grusvägar, stigar, stock och sten. Susa fram genom vildmarken, klättra upp på bergstoppar och njut av vackra omgivningar.

Vilken cykel ska jag ha? 
- Mountainbikecykel

2. Leisure
- Bekväm cykling på grusvägar och asfalt. Njut av vackra omgivningar och naturen runt omkring, upptäck gamla byar med mysiga hus och trevliga picknickställen.

Vilken cykel ska jag ha?
- Vardagscykel, damcykel eller mountainbike

3. Road
- Bekväm cykling med längre sträckor på asfalt. Passar perfekt för dig som vill få många mil i benen och föredrar cykling på vägar och inte i naturen.

Vilken cykel ska jag ha? 
-
Racecykel eller cykel med något smalare däck

Oavsett vilken typ av cykling du är intresserad av så delas alla in i olika svårighetsgrader och färger. 

Vad betyder färgerna?

Grön = Lätt cykling som passar alla nybörjare och hela familjen. Mestadels flack terräng och svaga stigningar. 
Blå = Liknar grön men lite längre sträckor och högre höjdskillnader. Passar nybörjaren som vill ha lite utmaning.
Röd = Liknar blå men med högre höjdskillnader och stigninar, kräver en del erfarenhet och innehåller teknisk cykling.  Passar den medelgoda åkaren som gillar utmaningar.
Svart = Avancerad cykling med stora inslag av teknisk cykling över rötter och stenar ute i vildmarken, höga stigningar och höjdskillnader. Passar den erfarne åkaren.

Ladda ner hela vår karta här -->

Tips!
- På alla våra leder finns flera mysiga picknickställen som passar perfekt för ett kort stopp. Här kan du vila benen några minuter och koppla av i en avslappnande miljö. På de sträckor som är över 30 km rekomenderar vi att ni packar ryggsäcken med något matigare för magen. I vårt café finns allt man behöver för en mysig fikastund.

Prisexempel: 395
kr
/dag
Upptäck vildmarken på hjul, hyr den cykeltyp som passar dig; MTB, leisure eller roadbike 
Det finns alltid något att göra under din semester i Säfsen, äventyrskartan visar dig vägen till massor av aktiviteter och upplevelser!Senaste inlägget

Nej