Säfsenbloggen

Säfsenbloggen

Alltid något på gång!

Vi har alltid något skoj på gång, samla familjen och utmana varandra, Barnens bästa kompis Filurius dyker titt som tätt upp, så håll utkik. Här finns också massor av spännande aktiviteter för hela familjen att göra på egen hand. Nedan hittar ni en rolig blandning av Filurius egna favoriter under vinterns veckor 51-14. Hos oss har man aldrig tråkigt, det finns alltid något att göra.

Vinterns aktiviteter, vecka 51-14

Skid & busklockan
Flera gånger i veckan ringer klockan och då är det dags att spänna fast skidorna och bege sig till skidskolehuset. Håll öron och ögon öppna och häng med på vår hemliga aktivitet varje gång klockan ringer! 
Pris: Gratis

Barndisco
Filurius ställer till med barndisco! Kom och dansa, lek och träffa nya kompisar. I baren serveras goda barndrinkar och mamma och pappa kan slappa framför brasan eller sjunka ner i en skön fåtölj och bara vara under tiden! Vi ses i Hyttan Bar.
När: Tisdag och fredag kl.16.00.
Pris: Gratis

Bobrace
Åk med liften upp till vår kluriga bob-bana och förbered dig för en hisnande färd. Passar barn från 5 år. Samling i skidområdet, medtag hjälm. Gratis om man har egen bob. I liftkortskassan finns även ett gäng man kan hyra. Först till kvarn
När: Måndagar kl.16.00.
Pris: Gratis! Vill du låna bob tillkommer 50 kr/bob.

Snowcamp
Säfsens egna kulhus med studsmattor och skummgummigropar! Boka ett eller flera hoppass på Snowcamp. Det kommer bli roliga timmar där vi startar med en kort introduktion och inspirationskurs för att sedan släppa energin fri. Boka på www.snowcamp.se
När: Tisdag, onsdag, fredag, lördag från kl.14.00. 
Pris: från 100 kr/barn

Afterski
Pjäxdisco efter en skön dag i backen är aldrig fel. Varje lördag under hela säsongen bjuder vi på livemusik från duktiga musiker. Ta med familjen och släpp loss!
När: Lördagar kl.15.00 i Wärdshuset. (under jul och nyår 25/12, 30/12 & 31/12)
Pris: Gratis! I baren finns dock goda dryck och snacks att köpa.

Filurius på Hyttan
Filurius och hans kompisar träffas flera gånger i veckan under kvällstid på Hyttan. Vi leker, pysslar, spelar spel eller ser på film.
När: Onsdag, fredag, lördag kl.18.00-20.00. Under högsäsong även måndagar.
Pris: Gratis!

Pannkaksfrossa
Gillar du också pannkakor lika mycket som Filurius? Samla familjen och haka på vår pannkaksfrossa i Wärdshuset. Lika gott för både små och stora magar. Ät så mycket du orkar! 
När: Tisdagar kl.14.00-15.00
Pris: 55 kr/barn

Familjeutmaningen
Här gäller det att hela familjen samarbetar för att klura ut vårt hemliga lösenord. För att hitta det måste ni lösa våra spännande utmaningar som finns i området. Ni har chans att vinna en sommarvistelse hos oss i Säfsen. Hämta ut ditt tävlingsformulär i receptionen eller i skiduthyrningens shop.
När: Alla dagar
Pris: 100 kr/tävlingstalong

Nyhet! Säfsens sagoäventyr
Häng med på en mysig promenad i naturen med spännande berättelser från sagans värld. Vi avslutar med att grilla marshmallows över öppen eld. Pris 50 kr/person. Bokas i receptionen.
När: Lördagar kl.16.15. Under högsäsong även onsdagar.

Musikquiz på Hyttan
Samla familjen och häng med på vår spännande och roliga musikquiz. I baren finns goda drinkar och mat som mättar om magen kurrar.
När: Måndag kl.19.00.

Skattjakt
Ta på dig skidorna och bege dig ut på en spännande skattjakt. Vi har gömt ledtrådar i skidområdet. Köp ditt skattkort i Skiduthyrningens shop. När du hittat alla frågor, lämna in ditt skattkort och delta i utlottningen av fina priser.
När: Alla dagar i veckan
Pris: 50 kr/skattkort

Yoga 
Aktiv semester i all ära, men emellanåt är det skönt att bara ta det lugnt och komma ner i varv. Känn hur energin sakta kommer tillbkaa med ett stärkande yogapass. Välj mellan morgonyoga 1h eller ett längre stärkande pass på 1,5h. 
När: Morgonyoga 1h varje onsdag och lördag kl.09.00, yoga 90 min 1,5h varje måndag kl.14.00
Pris: 1h 100 kr/person, 1,5h 290 kr/person

Hitta Filurius
Runt omkring i vårt skidområde har vi gömt massa Filuriusar, ta på dig skidorna och kika om du kan hitta dem. Tips! På pistkartan utanför värmestugan finns en ledtråd.
När: Alla dagar i veckan

Snöbollkastartävling
Ta med familjen till Barnens Skidland. Här finns vårt snöbollsplank, varje person kastar 3 snöbollar var. Vem får mest poäng och blir familjens vinnaren?
Pris: Gratis! Tips! Man blir trött och hungrig av att kasta snöbollar, kom gärna in i Wärdshuset och ta en fika eller lite mat så orkar ni leka hela dagen.

Filurius lekrum
På Hyttan finns vårt stora och mysiga lekrum, här finns barnbio, playstation, spel, målarböcker och andra roliga leksaker. Mamma och pappa kan sjunka ner framför brasan med en god bok eller stanna kvar i restaurangen en liten stund till, som för övrigt ligger nära intill. Här träffar man också massa nya kompisar, och ibland tittar även Filurius förbi.

Tai chi
Kom i form med vår morgon thai chi och släpp loss på spänningar i kroppen. Stärkande och avslappnande. 
När: kl.09.00-10.00 varje tisdag på Hyttan

Om du har några frågor om vårt progam, ställ de gärna på vår Facebooksida >>

Vi har något för hela familjen! Snälla & tuffa backar, 2 spännade parker & barnområde.
Prisexempel 365
kr
/ dag
Boka ditt liftkort online och få mer tid för skidåkning!Senaste inlägget

Nej