Säfsenbloggen

Säfsenbloggen

Barnens skidåkning - när första svängen ska tas

Vi vill vara det bästa stället i Sverige att lära sig åka skidor på och i Säfsen är barnen hedersgäster. Här känner sig även de minsta ”stora” och blir snabbt självsäkra och vågar lite mer. Skidområdet med 18 nedfarter är lätt att överskåda och barnen lär sig snabbt att själva åka i knappliftar och kan snart åka både upp och ner helt själva.

Och så snart man lärt sig att bromsa och svänga litegrann är man redo att åka ända från toppen. Jo, det är sant. Att redan sin första skiddag kunna åka sittlift till toppen och själv styra skidorna på vägen ner i den 1,5 km långa Långsvängen är ett stort äventyr. Glädjen att lyckas! Sedan finns många fler lagom stora äventyr som utmanar.

 

Barnens Skidland - barnområde för nybörjare
Alla knattars favorit! Ett komplett barnområde helt anpassat till att första åket på skidor ska bli så roligt som möjligt. Här kan alla knattar öva på första svängarna i lugn och ro. Här finns rullband som transporterar de som ännu inte lärt sig åka lift och här finns också Säfsens lättaste och långsammaste knapplift. I anslutning finns grillområde där matsäckslunchar och brashäng avlöser varandra, hit kan du dessutom ta dig med bil, inte för att parkera men för att lasta av familjen, skidor och packning. Smidigt och enkelt, precis som det ska vara för en barnfamilj på skidsemester. 

Vårt parkområde
Oavsett om du är en knatte som nyss lärt dig åka eller en tuff skidåkare som gillar utmaningar så finns något som passar dig. Kom och häng i någon av våra parker, vi lovar att det blir en hisnande och rolig upplevelse. 

Lekparken
Filurius egna minipark, perfekt för dig som gillar lagom höga hopp och boxar, kanske första steget innan Folkparken lockar. Här kan alla knattar testa på hur det känns att glida över snökullarna i eget tempo. Lekparken är belägen skiers-left om familjebacken. Tips! Efter du åkt parken, fortsätt gärna ner genom skidskoleområdet, där hittar du massor av kramgoa figurer, slalombana och mycket mer. Dessutom ligger Filurius hus där, och han blir alltid lika glad att få besök. 

Folkparken
För alla modiga kids som gillar utmaningar. Belägen mellan Specialen och familjebacken, där hittar du lite större blå och röda hopp samt flera rail-linjer i olika nivåer. Tanken med våra parker är att ha genomtänkta progresiva linjer så att det blir enkelt att veta vad nästa steg är och att det finns något för alla. 

Fler utmaningar i skidområdet
Runt om i skidområdet finns många olika roliga upplevelser att upptäcka. Åk i velodromkurvorna i nedfarten Virvelvinden, swisha över de gigantiska pucklarna i Älgkroken eller kika över kanten ner i Djävulsgapet. På pistkartan upptäcker du fler busiga och roliga upplevelser. Vilken blir din favorit?

Vi har något för hela familjen! Snälla & tuffa backar, 2 spännade parker & barnområde.
fr 595
kr
Oavsett om du aldrig förr stått på ett par skidor eller om du åkt i många år, har vi rätt skidskolegrupp för dig. Vi har grundkurser,...Senaste inlägget

Nej