Säfsenbloggen

20 juni, 2017 - 10:51
Hanna

Ohoj Gott Folk!

Idag är det tre dagar kvar tills det är Midsommar och prognosen visar en stor sol på himlen! Detta bådar gott inte minst för den traditionsenliga dansen runt midsommarstången som likt tidigare år går av stapeln vid hembygdgården i Säfsnäs socken - och i vanlig ordning plockar vi såklart upp alla danssugna gäster vid Prästudden för att sedan köra över ett glittrande Säfssjön mot festen på andra sidan. Nytt för i år är att vi har en alldeles ny flotte, mästerligt byggd av våra fantastiskt glada vaktmästare, som nu står redo för premiären om bara några få dagar. På bilden ovan ser ni 1:a styrman Björn Axelsson och kapten Sören Jansson som idag gör det sista finslipet med staketet i väntan på leverans av motor.

Detta tycker vi är otroligt spännande och vi ser med stor förväntan fram emot helgens event!

VARMT VÄLKOMNA!

 

Kommentarer:
0
13 juni, 2017 - 12:45
Amelie

Då har vi klivit in i årets första sommarmånad och det märks att sommaren närmar sig. Vi är inne på vårens sista skolklasser som besöker oss efter en händelserik vår med många roliga aktivteter. Nästa steg för oss på aktivitet/uthyrning är att lägga sista touchen på årets aktivitetsutbud. Det kommer bli en skön blandning av älgspanande, hisnande liftturer till toppen, unikt kaffedrickande på vår egna flotte och ö, glass i stora lass på glassbuffén samt lek och bus med världens bästa Filurius.

I aktivitetshuset Björnen laddar vi för fullt för en sommar fylld med olika aktiviteter. Nytt för i år är att vi gått över till Scott-cyklar, så under våren fick vi ett 30-tal cyklar leverade som nu är monterade och klara och väntar på att få susa fram över våra cykelleder. Vi har sen några veckor tillbaka hyrt ut cyklar under helgerna och kommer fortsätta göra det fram till v. 27 då vi slår upp portarna på riktigt och kör fullt ut hela dagarna i ett antal veckor framöver. Förutom cyklar kan man även hyra kanoter, kajaker och båtar vilket gör att man kan njuta av fina Säfssjön och leta reda på ett alldeles eget badställe ute bland öarna. Vi är också i full färd med att börja bygga upp butiken som vi har i Björnen. Där kommer vi sälja allt från termosar och friluftsgrejer till kläder och gosedjur. Så är man sugen på en aktiv semester är det till Björnen man ska gå, där finns info om aktiviteter, cyklar, båtar, våra olika leder och massa mer för en aktiv semester i det vackra landskapet runtom Säfsen. Välkomna!

Kommentarer:
0
31 maj, 2017 - 09:16
Hanna

Psst... Visste du om att Säfsen har alla förutsättningar att vara den perfekta platsen för just din stora dag? Med fantastiska miljöer och proffsig personal har vi genom åren blivit vana arrangörer av i stort sett allt från bröllop och svensexor till dop och barnkalas. Produkter vi erbjuder är bland annat att knyta banden på vår alldeles egna ö och därefter skåla i champagne - samtidigt som ni färdas med vår flotte runt ett glittrade Säfssjön. Andra aktiviteter inkluderar middagar uppe på Solbergstoppen, Myrholmens 5-kamp för både stora och små, matlagning i vildmarken och vinprovning med restaurangens sommelier. Eller varför inte låta barnen firas med vattenkrig, disco i ett hav av ballonger och avslutningsvis spökvandring vid mörkrets infall? Bli heller inte förvånade om Filurius skulle dyka upp och bjuda in till fler galna uppståg!

Varmt Välkomna! 

Kommentarer:
0
23 maj, 2017 - 11:23
Carolina

Solen lyser med sin närvaro och naturen blir grönare och grönare för varje dag. Bästa tiden för utomhusaktiviteter är nu.

Vad händer hos er just nu? 
Det är verkligen full fart just nu. Konferenser, skolklasser och privatpersoner löser av varandra under veckorna. Fokus aktiviteter ute i naturen och tillsammans såklart. Tjärnarna fylls på med fisk löpande nu under hela barmarksässongen och alla våra MTB-leder har gåtts igenom så nu är de fräscha och uppdaterade både med skyltning och röjjning. Nu kliver vi in på vandringslederna, de ska också få sig en genomgång så de är i toppskick. 

Hur ser fisket ut? 
Det blir varmare i luften för varje dag och fiskarna börjar vara riktigt på hugget. Tips! Majatjärn och Säfstjärn erbjuder bra fiske just nu, dessutom finns grill och lekplats i närheten så hela familjen kan delta. Fiskekort går bra att köpa i receptionen på Hyttan. Ädelfiske 100 kr/fiskespö & dag.

Hur är Hyttan Kök & Bar öppet? 
De har öppet fredag-lördag kväll ända fram till v26. Från v.27 kliver de upp på sommaröppet med flera dagar i veckan. Det kommer att serveras god mat med inslag av vilt, bär, fisk och svamp. Menyn kommer varieras av buffé och a la carte. Kontakta receptionen för att se vad som serveras under er vistelse och boka bord.

Går det att hyra utrustning hos er? 
Självklart, hos oss kan man hyra allt man behöver för sin utflykt. Cyklar, båtar, kanoter och mycket mer. Under våren hjälper receptionen till med uthyrningen. Tips! För att allt ska gå så smidigt som möjligt, förboka gärna det ni önskar hyra så ordnar vi så att det finns klart när ni kommer till Säfsen. 

Aktuellt erbjudande på boende
Just nu har vi en "boka-tidigt-kampanj sommarlov", den funkar precis likadant som under vintern. Dvs få 10% av bokningsvärdet att handla annat för på plats i Säfsen. 
Fram till och med den 31/5 får du 10% Boka-Tidigt-Bonus på hela värdet av din bokning. Bonusen betalar du med på plats i Säfsen. Du får bonus på allt som går att förboka; boende, städning, middagar och uthyrning av utrustning som tex MTB-cyklar, båtar eller kanoter. Läs mer här-->

Boka din semester under vår gröna säsong redan idag, vi lovar att det blir en härlig upplevelse för hela familjen. Hos oss finns alltid något att göra, för stora som små. 
Vi ses!

Kommentarer:
0
18 maj, 2017 - 14:57
Amelie

Tänk dig en god mustig gryta med kött, morötter, böner, krossade tomater, chili och massa gott. Du sitter på en bänk och hör fågelkvitter och känner vinden i håret. Middagsupplevelsen kan inte bli annat än bra med såna hör förutsättningar. Det här var precis vad en grupp tidigare i veckan fick göra och uppleva tillsammans. De hade bokat en konferens hos oss på Säfsen där de bland annat hade valt att genomföra aktiviteten Matlagning i vildmarken. Jag mötte upp gruppen vid Hyttan och därifrån gick vi tillsammans ner till Eldpallkojan som ligger i skogen ett stenkast från Säfstjärn. Därnere hade jag förberett med råvaror och köksredskap så deras uppgift var att komma på något gott att laga av råvarorna samt att också laga maten ute i skogen. "Är det så svårt?" kanske man tänker. Men utan spis med bra värmereglering, ugn, begränsat utbud av råvaror och kryddor och alla möjliga köksredskap är det en större utmaning än man kan tro. Nu gäller det att laga mat över öppen eld och använda murika och stora kastruller. Det här är en perfekt aktivitet om man vill göra något tillsammans och sätta samarbetsförmågan på prov utan tävlingsmomentet, och bara jobba tillsammans för att få en så god och härlig middag som möjligt. Och vilken middag gruppen fick ihop! Otroligt bra samarbete och efter några timmar stod middagen serverad på bordet; skagenmacka till förrätt och chiligryta serverad med nybakat bröd stekt på murika till varmrätt. Visst låter det som en rätt härlig kväll?

På Säfsen finns det flera olika konferensaktiviteter att göra tillsammans med kollegorna, kontakta oss för mer information om ni blev sugna på att ha en lika härlig kväll som gruppen ovan. Eller om ni vill göra något annat kul tillsammans, vi har något för alla.

Hoppas vi ses!

Kommentarer:
0