Säfsenbloggen

3 februari, 2016 - 13:42
Filurius

Hej alla! Äntligen är vintern här och jag har fått både ny hjälm och nya skidkläder, supersnygga! Kolla på bilden.

I backen är det verkligen superfint, massor av härlig snö och glada gäster. Jag tänkte tipsa om en smart grej idag.

På semestern ska alla i familjen kunna vara lediga, även familjens chaufförer tycker jag. Därför har vi fixat en buss, den går dagligen mellan stugbyn och skidomårdet, bussens chaufför heter Adam, han är verkligen supersnäll, dessutom är han en hejjare på att åka skidor, passa på att fråga honom om hans bästa skidtips medan du åker med. För att åka med i bussen så måste du boka din plats i receptionen eller ringa och boka dig på telefonnummer 0591 77 50 00 kom ihåg att göra det dagen innan du vill åka med så att vi vet. Det är helt gratis att åka med, det enda som du behöver är ett skipass, bra va!

Adam tyckte att jag skulle skicka med tiderna när bussen går så här kommer dom:

Stugby - Skidområde

08.15
08.45
09.15
09.45
10.15

Skidområde - Stugbyn

14.15
14.45
15.15
15.45
16.16

------------

Så passa på att hänga med i bussen! Vill du träffa mig så brukar jag dyka upp nästan varje dag i backen tillsammans med skidlärarna när det är dags för Skid & busklockan och på kvällen gillar jag att hänga i lekrummet på Hyttan. 

Vi ses! Varma hälsningar Adam & Filurius

Kommentarer:
0
11 januari, 2016 - 14:47
Carolina
Snön fortsätter att falla och minusgraderna håller i sig, oj vilken bra start på det nya året det här blev!
 
Vad har hänt sedan sist? 
- Vi har nu totalt 32 km längdspår öppna. Mellanfallsvägen, Östertjärnsvägen, Säfsbyn-Östertjärn, Elljusspåret samt Hösjöheden, I skidområdet körs snökanonerna för fullt och nu öppnar vi upp backar och liftar på löpande band. Just nu är det 9 nedfarter öppna, Barnens Skidland, Skogsrundan, Familjebacken, Älgkroken, Långsvängen, Filuriusbacken, Filuriland, Gläntan och Harpasset. Dessutom står nu Lekparken redo för alla tuffa knattar att köras. Här hittar ni roliga hopp i lagom storlek och massa annat skoj. 
 
På Hyttans restauranger kan ni varje kväll äta god mat och ta något gott att dricka.  Varje kväll har sitt eget tema, dessutom erbjuder vi en smakfull a la carte meny med massor av goda rätter. Vad sägs om en klassisk ceasarsallad eller varför inte vår lokala favorit Kantarellsoppa med ostbröd? Här finns något som passar alla magar! För alla knattar finns varje kväll en egen barnbuffe med sånt som de älskar. Dessutom är Solbergets café kvällsöppet varje kväll. Vill du läsa mer om våra restauranger och utbud? Klicka här!

Denna vecka är det även säsongspremiär för Filurius kompisveckor, ett kanonerbjudande där alla barn 0-7 år får gratis skidhyra, pannkaksfrossa och barnbuffe. Gäller söndag-torsdag v.2-6. Tips! Det finns fortfarande stugor kvar till detta erbjudande, läs mer och boka här!
 
Håll utkik här och på våra sociala medier för fortsatt uppdatering av snöläget.
Vi ses i backarna!

// Carolina i receptionen
Kommentarer:
0
1 januari, 2016 - 19:29
Carolina

Gott nytt år och god fortsättning!

Termometern visar minusgrader, utanför fönstret faller snön och idag öppnade vi en ny nedfart, det nya året hade inte kunnat börja bättre. 
I vårt skidområde har vi nu 6 nedfarter öppna, de är Familjebacken, Långsvängen, Älgkroken, Barnens Skidland, Gläntan och Filuriusbacken. Dessutom körs våra snökanoner för fullt och inom kort beräknar vi öppna ännu fler nedfarter. 
För alla er som längtar lika mycket som jag efter att kasta sig ut i längdspåren så kan vi med stor glädje berätta att från i morgon kommer vi kunna erbjuda längdskidåkning, som det ser ut i dagsläget så kommer det att bli ett preparerat spår uppe i vårt skidområde som kommer att vara öppet från i morgon eftermiddag/kväll. Här kommer vi varje dag att erbjuda längdskidåkning tills vi har fått lite mera natursnö och kan öppna upp våra ordinarie längdspår.


Vad händer i övrigt hos oss på Säfsen? 
- Filurius och hans vänner i skidskolan älskar såklart att åka skidor och tillbringar hela dagarna i vårt skidområde. Familjebacken är en favorit! När magen kurrar och fötterna är kalla passar det perfekt att gå in till Wärdshuset för något varmt att dricka eller varför inte en god våffla med sylt och grädde? Mums tycker Filurius. Nyhet för iår är att cafét har kvällsöppet måndag-lördag. Här finns ett brett utbud att välja på och dessutom dukar vi upp en buffé med våra favoriter varje fredag och lördag kväll. För barnen finns en lekhörna där man kan måla, pyssla och bygga pussel. Välkomna!

Väderprognosen framåt visar kyla och massor av snö, Januari kommer bli en härlig skidåkarmånad. Hoppas vi ses i backarna!

// Carolina i Receptionen

 

Kommentarer:
0
27 december, 2015 - 17:09
Jennifer

Efter lunch fylldes hela himlen av snöflingor. De var inte bara många utan stora också. Efter några timmar med kraftigt snöfall började hela berget förvandlas och bli vitt, det bästa är att nederbörden ska hålla i sig fram till efter midnatt. Undrar hur det ser ut i morgon bitti när man vaknar? Ett helt vinterlandskap utanför fönstret hoppas jag, åhh så härligt!

Dessutom bjuds det på ordentliga minusgrader vilket gör att snökanonerna går för fullt. Vi lägger snö både i de nedfarter som redan är öppna för att komplettera, samt i nedfarter som tidigare varit lite för gröna.

I veckan kommer vi att öppna Gläntan samt övre delen av Långsvängen. Förhoppningarna är att ha detta klart på Torsdag, ett perfekt sätt att sluta året på. Men vi ses väl nästa år också?

//Jennifer i Liften

Kommentarer:
0
13 december, 2015 - 11:26
Jennifer

Kung Bore har ju inte riktigt varit vår kompis i år känns det som men nu är minusgraderna äntligen här. Det ser också ut som att de är här för att stanna, så vi säger välkommen vinter. Idag är det faktiskt mindre än en vecka kvar till öppning och därför tänkte jag lite kort berätta om snöläget just nu.

Snöläggarna kämpar för fullt dygnet runt och Solberget börjar byta färg från grönt till vitt. Familjebacken och Filuriusbacken kommer att öppna på Lördag. Om vädret nu är med oss och ger de temperaturerna som prognosen lovar så är förhoppningarna att även öppna Älgkroken och sittliften upp till toppen. Så om en vecka kan du ta säsongens första svängar här i Säfsen.

Nytt för i år är bland annat öppettiderna i Wärdshuset som kommer ha öppet fram till kvällen varje dag, caféet har fått ett lite annat utséende och den största nyheten är såklart Vargspåret. Då pratar jag inte om nedfarten utan om det nya ski-in-ski-out-boendet som ligger intill Filuriusbacken där det i princip bara är att kliva utanför dörren, knäppa på sig skidorna och glida nedför backen. Sen känner jag faktiskt till en annan liten nyhet som är alldeles hemlig, så den får jag skvallra om lite senare. Men vi ses väl till helgen? 

 

//Jennifer i Liften

Kommentarer:
0