Säfsenbloggen

17 maj, 2016 - 12:06
Amelie

Nu är förberedelserna i full gång inför våren och sommarens alla aktiviteter. Kanoterna och kajakerna tvättas och snyggas till så att de är redo att sjösättas en varm och solig dag. Båtarna är ilagda sen några veckor tillbaka och passar utmärkt för bland annat fiske, sköna dagar på sjön, en lung stund med familjen och att ge sig ut på en upptäcksfärd och hitta fina guldkorn runt om på sjön.

Naturstigen finns uppsatt och är en fin vandringsled på ca 4 km som passar för hela familjen. Längs vägen finns tittskåp uppsatta där man kan lära sig mer om djur och natur. Det här är ett hett tips från Filurius, det är nämligen hans favoritled. Är man sugen på lite mer tävling kan man ta sig runt någon av våra 2 bingorundor, antingen tipsbingon som man går runt byn eller cykelbingon som man tar sig runt på på cykel. Utmana familjen och se vem som lyckas samla flest siffror och kanske lyckas nån samla på sig en hel rad.

Nu börjar det också bli dags att ta hand om skolklasser som kommer hit och ska göra massa roliga aktiviteter. Det är bland annat spökvandring, paddling i storkanoter, tävling på myren och mycket mycket mer. Det är perfekt för att umgås med hela klassen och bli sammansvetsade inför en ny termin eller för att göra en rolig grej tillsammans innan det är dags att börja i nya klasser.

Hoppas vi ses under våren och sommaren!

/Amelie på aktivitet

Kommentarer:
0
9 maj, 2016 - 17:03
Carolina

Är du sugen att åka på en härlig träningshelg? Då vill jag passa på att tipsa om vårt träningspaket. Ett komplett paket där boende i våra mysiga Timmerstugor, måltider och ledkarta med tips på bra träningsrundor ingår. 
Vi har en komplett anläggning med alla bekvämligheter och dessutom kringaktiviteter som stärker laget, gruppen och föreningen. Allt utgår från samma ställe och möjligheten till konditionsträning är oändlig, vare sig det handlar om långa löpturer, trailrun, intervaller, cykling i skog, landsväg eller i tuff terräng. Dessutom finns all utrustning att hyra påplats. Naturen bjuder på magiska förutsättningar för sköna aktiva utedagar, samvaro och upplevelser. På kvällen kan du njuta av en härlig middag i Hyttan Kök & Bar medan du ser solen sänka sig över Säfssjöns vatten.

Pris från 995 kr /person, inkl boende, måltider och kartmaterialLäs mer om vårt träningspaket här -->

Vi ses!
// Carolina i Receptionen

Kommentarer:
0
2 maj, 2016 - 15:49
Carolina

I Fredags anlände vårens första paketgäster till oss i Säfsen, laddade och redo att fira in Valborg med fyrverkerier och fackelpromenad. I Hyttan kök & bar bjöds det på en smaskig Grillbuffe under fredagskvällen och på lördag vår populära Vårbuffé med lokala inslag som vilt, bär och svamp. Filurius såg även till att det fanns något sött och gott till kaffet. Helgen bjöd på massor av aktiviteter ute i vår härliga natur. Nere vid vårt populära ädelfiskevatten Säfstjärn testades fiskelyckan, en fågel viskade i mitt öra att det lurar riktigt stora regnbågar där. Vill ni ha tips på utflykt? Packa ryggsäcken med korv & bröd och spendera sena eftermiddagen nere vid tjärnen. Att sitta intill skogsbrynet och äta en nygrillad korv medans man kikar ut över vattnet och känner lugnet och tystnaden infinner sig är en magisk känsla. Dessutom har du chansen att få en fin regnbåge på kroken, det vore väl inte fel? 

Vi kliver nu in i Maj, min egna favorit månad på året! Dagarna blir varmare, ljusare och naturen grönare. Solen tittar gärna fram under dagarna och det är en speciell känsla att känna solens strålar börjar värma på riktigt. Detta är en härlig tid för cykling, fiske och vandring. Mina kollegor på aktivitetsavdelningen har massor av roligheter inplanerat framöver. Allt från spökvandring, privatlektioner i MTB, 5-kamper till lugna och sköna storkanotsutflykter. Maj & Juni är en populär tid för skolklasser, förningar och klubbar att besöka oss. De bokar vårt populära helpensionspaket där det ingår boende, aktiviteter och måltider, till riktigt bra priser. Dessutom finns massor av kringaktiviteter som är extra populärt bland barn och ungdomar, som tex minigolf, poängpromenad, fotboll, boule, rep & stockstig, cykling, fiske osv.
Just nu erbjuder vi helpensionspaket inkl allt fr 950 kr /person & dygn. Läs mer här! 

Går du i tankar att boka in en resa med klassen, föreningen eller gänget? Kom och besök oss, här finns garanterat något för alla!
Vi ses!

// Carolina i Receptionen

Kommentarer:
2
27 april, 2016 - 11:45
Carolina

Allt fler vårtecken tittar fram hos oss i Säfsen. Dagarna blir längre och ljusare och ute i skog och mark syns allt fler människor som vandrar, cyklar och löptränar. I förmiddags träffade jag Filurius och hans kompisar, de har fullt upp med vårstädning. Minigolfbanorna, terasser och lekplatser gås igenom och får sig en uppfräschning. Senare i eftermiddag skulle de även testa vår populära naturstig som precis blivit klar för säsongen. Naturstigen startar mitt imot vår centrumbyggnad Hyttan, under färden kommer du att uppleva vacker gammal skog och håll utkik efter småvilt. Här finns även en tipspromenad med tittskåp och utmaningar för hela familjen. Stigen är ca 3 km och efter vägen finns flera mysiga fika-gläntor. Har du inte testat den så rekomenderar jag det verkligen! En supermysig promenad med lagom längd.

I helgen är det äntligen dags, premiär för våre populära helgpaket. Nu slår vi upp portarna och hälsar barmarkssäsongen välkommen på riktigt! Det firar vi med massor av aktiviteter för hela familjen och god mat i Hyttan kök & bar, på valborg går vi tillsammans ner till Majbrasan i fackeltåg där traditonellt invigning av våren sker med fyrverkerier och skön sång.

Hoppas vi ses i helgen!
// Carolina i receptionen

Kommentarer:
2
18 april, 2016 - 16:26
Carolina

Fågelkvitter, öppna sjöar och tussilago i dikeskanterna är bara några av alla härliga vårtecken som syns i vår natur just nu. Skogens vita täcke är borta och den har fått tillbaka sin vackra gröna färg. Vandring och cykelleder torkar upp mer och mer och nu dröjjer det inte länge förrän vi kan bege oss ut på första turen. Vår populära Vildmarkslekplats kommer att fräschas upp och få ett lyft under våren, här kan hela familjen utmana varandra i vår låghöjdsbana, grilla medhavd matsäck vid grillplatsen eller varför inte ta ett svalkande dopp vid badplatsen intill bryggan under en varm sommardag? Dessutom ett stenkast härifrån hittar ni vårt populära fiskevatten Majatjärn. Här kan både stora och små testa fiskelyckan! Dessa 2 platser är utvalda Guldkorn hos oss i Säfsen!

Dagarna rullar på och snart är Valborg här. Det kommer att hända massor hos oss den helgen, allt från fackelpromenad, poängpromenad, Valborgsfirande, temakvällar i Hyttan kök & bar och mycket mer. Ta med vännerna eller familjen och kom och fira in våren hos oss. Boende i mysiga Timmerstugor, pris från 599 kr /natt. Eller varför inte boka vårt färdiga helgpaket där boende, måltider och karta ingår? Ring oss gärna så berättar vi mer. Tel 0591 77 50 00

Vi ses!
/ Carolina i Receptionen 

Kommentarer:
0