Säfsenbloggen

21 mars, 2017 - 10:30
Carolina

God förmiddag!
Vilken vacker syn det är att titta ut genom fönstret i morse och se ett vitt vackert snötäcke på bilarna. Under natten har vi fått ca 5 cm nysnö, perfekt start på en härlig dag i skidbackarna.
Nu laddar vi för de sista veckorna av denna vintersäsong, passa på att kom och besök oss över dagen eller stanna över natten. Passar även på att bjuda på en härlig bild från helgen, fantastiskt väder och bra skidåkning.

Vädret 
Mulet, några solglimtar syndes på morgonkvisten, svaga vindar. +1 grad.

Snöläget
Skidområdet badar i massor av kall snö. Vi har 14 nedfarter öppna och snötillgången ser riktigt bra ut trots mildare väder. Tack vare det kalla vädret tidigare under säsongen har vi kunnat lagt massor av snö så att vi med säkerhet kommer ha bra skidförhållanden ända fram till säsongens sista dag 17/4. Dessutom har vi fortfarande kalla nätter, vilket ger bra förhållanden i skidbackarna. Vi har över 60 cm snö i skidområdet och ca 25 cm i naturen.

Öppna nedfarter/lifar
14 nedfarter öppna och alla 7 liftar samt våra 2 parker Lekparken och Folkparken

Längdspår
Vi har 40 km längdspår öppna, vi preparerar regelbundet för att hålla god kvalitet. Spårkort kan köpas här på hemsidan, i receptionen eller skidboden på plats, dagskort 60 kr.
Bästa spår: Östertjärnsvägen och Hösjöheden. Här finns det bra med snö, lite genomslag på vissa ställen. Lite isiga spår just nu pga väderomslag. Tänk på att valla rätt!

Erbjudande boende
Kom när du vill och åk när du vill! Just nu kan du boka enstaka nätter i mysiga timmerstugor ända fram till påsk. Pris från 699 kr/natt. Sök ledigt boende här -->

För att se allt vårt boende och övriga erbjudanden, klicka här!

Ha en bra dag!
// Carolina

Kommentarer:
0
16 mars, 2017 - 14:55
Eric
Kommentarer:
0
14 mars, 2017 - 13:54
Carolina

God morgon!
Vi är nu inne i v.11 och har ca 5 veckor kvar av denna vintersäsong. Helgen som var bjöd på fantastiskt väder med strålande sol och minusgrader, skidområdet visade sig verkligen från sin bästa sida. Är du sugen att kika lite hur vårt skidområde ser ut just nu? Gå in på instagram och följ oss, eller sök på #säfsen för att se våra och gästernas egna bilder från oss. 

Vädret 
Mulet, några solglimtar syndes på morgonkvisten, svaga vindar. +2 grader.

Snöläget
Skidområdet badar i massor av kall snö. Alla våra pister som vi kör med denna säsong är öppna och snötillgången ser riktigt bra ut. Tack vare det kalla vädret tidigare under säsongen har vi kunnat lagt massor av snö så att vi med säkerhet kommer ha bra skidförhållanden ända fram till säsongens sista dag 17/4. Vi har över 60 cm snö i skidområdet och ca 25 cm i naturen.

Öppna nedfarter/lifar
17 nedfarter öppna och alla 7 liftar samt våra 2 parker Lekparken och Folkparken

Längdspår
Vi har 111 km längdspår öppna, vi preparerar regelbundet för att hålla god kvalitet. Spårkort kan köpas här på hemsidan, i receptionen eller skidboden på plats, dagskort 60 kr.
Bästa spår: Österhöjdsleden, Mellanfallsvägen och Hösjöheden. Här finns det bra med snö och nästan inga genomslag alls. Lite isiga spår just nu pga väderomslag. Tänk på att valla rätt!

Erbjudande boende
Få boende gratis! Vi har nu öppnat upp vårt kanonerbjudande "köp skipass - få boende på köpet" 3 eller 4 dagar med valfri ankomstdag ända fram till påsk Läs mer här-->

För att se allt vårt boende och övriga erbjudanden, klicka här!

Ha en bra dag!
// Carolina

Kommentarer:
0
12 mars, 2017 - 22:37
Sandra

Jag måste börja med att tacka de gäster jag fått träffa denna vecka. Vilket gäng! Jag mötte glada och förväntansfulla familjer under incheckningen, hade helt underbara kids med mig ute i backarna och såg många nöjda langa sina första backflips på Snowcamp. Sjukt kul att möta er och varmt välkommna tillbaka!

Senaste nytt ute på berget; Vi har haft kanonväder i helgen! Hårt i backen och strålande solsken. Igår kväll var det fullt ös på Afterskin ute på Wärdshusets uteservering. Trubaduren spelade, sjöng och hade gästerna till hjälp att dansa. Ur högtalarna kom alltifrån "Imse vimse spindel" till Magnus Ugglas klassiska afterski dängor. Dem barnen som inte ville vara delaktiga i sång och dans på afterskin kunde i takt till musiken ta sina svängar i barnens skidland. Föräldrar, morföräldrar och sköna dagsgäster i blandade åldrar jobbade på brännan samtidigt som något läskande rann ner i strupen. Jag själv var skönt tillfreds i kroppen efter en ledig eftermiddag på Solberget. 

En stor del av våra gäster som kommer dem följade veckorna är dem vi i skidskolan kallar för hjälmfotingarna. Alltså en person som är 2-5 år gammal och sätter sina fötter i ett par pjäxor för första gången. Dem som under veckans gång provar glidet under skidorna för att sedan ta sina första svängar mellan lilla Filurius, räven Ragge och Peter pingvin i barnens skidland. Säfsen erbjuder under dem kommande veckorna sköna erbjudanden till billig peng. Är du också sugen på vårslush och solsken, gå in på safsen.se och boka ditt boende.

Jag hoppas att vi ses på berget!

Kommentarer:
0
10 mars, 2017 - 10:49
Eric
Kommentarer:
0