Säfsenbloggen

18 januari, 2019 - 16:39
Carolina

Sista dagarna har bjudit på lite nysnö och temperaturen ligger på runt -8 grader. Skidområdet badar i massor av snö och backarna är i riktigt bra skick!

Vad händer annars just nu?  
Säsongen är i full gång och Filurius håller ställningarna i skidområdet och ser till att hela barnområdet är redo för alla knattars skidupplevelser i vinter. Vill verkligen tipsa om vårt barnområde som är helt anpassat för att första åket ska vara så kul och lätt som möjligt. Vi vill vara det bästa stället i Sverige att lära sig åka skidor på och i Säfsen är barnen hedersgäster. Här känner sig även de minsta ”stora” och blir snabbt självsäkra och vågar lite mer. Vårt skidområde är lätt att överskåda och barnen lär sig snabbt att själva åka i knappliftar och kan snart åka både upp och ner helt själva.

Och så snart man lärt sig att bromsa och svänga litegrann är man redo att åka ända från toppen. Jo, det är sant. Att redan sin första skiddag kunna åka sittlift till toppen och själv styra skidorna på vägen ner i den 1,5 km långa Långsvängen är ett stort äventyr. Glädjen att lyckas! Sedan finns många fler lagom stora äventyr som utmanar.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet?  
Det går riktigt bra, detta är faktiskt BÄSTA snöläget på många många år. Vi har just nu 14 nedfarter och 5 liftar öppna. Det är helt underbart! Vi fortsätter att erbjuda våra gäster riktigt bra skidåkning varje dag och det betyder mycket för oss. Senaste årens investeringar i snökanonsystem i kombination med bra väderprognos har gjort oss riktigt gott. Det betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid och säkra skidåkningen redan från säsongens första dag. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Snögarantin är säkrad framöver, minst sagt! Idag öppnade vi vår första svarta backe, nämligen Specialen. 

Längdspår?  
I dagsläget har vi 65km preparerade spår öppna och det är Elljusspåret, jyllandsleden, Kyrkspåren, Mellanfallsleden och Östertjärnsvägen samt anknytningen ända från stugbyn. Vi preparerar regelbundet så att våra spår ska hålla fin kvalitet. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår inom kort. 

Erbjudande boende 
Bo tors-sön men betala endat för 2 nätter. Bo i mysig timmerstuga för endast 1798 kr, för hela helgen. Bra va? Först till kvarn. Boka här!

Ta med familjen och passa på att besök oss och njut av några dagar härlig skidåkning. Vi ses i backen!

Ha en fortsatt bra dag!  
Mvh Carolina i receptionen

 

Kommentarer:
0
19 december, 2018 - 22:45
Carolina

Sista dagarna har bjudit på lite nysnö och temperaturen ligger på -3 och träden har ett vackert vitt täcke. När man blickar ut genom fönstret kan man inte göra annat än att le. Högtalarna spelar julmusik, lucia har nyss passerat och julstämningen har verkligen infunnit sig. Säfsen pryds just nu av ett vackert vitt vinterlandskap och vi väntar på första julgästerna och att få ta första åket i backarna, magisk känsla!

Vad händer annars just nu?  
Vi laddar för fullt med förberedelser inför säsongsöppning 21/12. Filurius håller ställningarna i skidområdet och ser till att hela barnområdet är redo för alla knattars första skidupplevelse för säsongen. I Hyttan Kök förbereds menyer, och jag kan redan nu avslöja att det kommer finnas riktigt gott käk i vinter. Har du inte spanat in vinterns menyer ännu, gör det här! I skiduthyrningens shop fylls hyllorna med säsongens nyheter. Här kan du köpa nya skidkläder, hjälm, vantar, smycken och mycket mer. Passa på att fynda sista julklappen kanske? Här finns även souvenirer, smycken och mycket mer.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet?  
Det går riktigt bra, detta är faktiskt BÄSTA snöläget på många många år. Vi kommer öppna upp skidområdet på fredag med minst 9 nedfarter och 5 liftar öppna. Det är helt underbart! Att kunna erbjuda våra gäster riktigt bra skidåkning från säsongens första dag betyder mycket för oss. Senaste årens investeringar i snökanonsystem i kombination med bra väderprognos har gjort oss riktigt gott. Det betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid och säkra skidåkningen redan från säsongens första dag. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. Snögarantin är säkrad, minst sagt!

Längdspår?  
I dagsläget har vi 3km preparerade spår öppna och det är Elljusspåret. Vi kommer att under kommande dagar se över övriga spår. Det ser ljust ut, vi kommer med stor sannorlikhet kunna öppna fler redan efter nästa snöfall. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår. 

Erbjudande boende 
Vi har öppnat upp strödygns-bokning på boende ända fram till 4/1. Boende i mysig timmerstuga 6 bäddar från 799 kr/natt. Du kan själv välja ankomst och avresedag under julen och mellandagarna, bra va?  Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag!  
Vi ses i skidområdet 21/12 

Mvh Carolina i receptionen

Kommentarer:
0
29 november, 2018 - 13:55
Carolina

Äntligen är vinterkylan här och förberedelserna inför säsongsöppning 21/12 fortsätter. Senaste veckan har vi haft mellan -8 till -12 grader varje dag. Öppningshelgen, jul och nyår knackar på dörren och snart drar vi igång på riktigt. Utanför fönstret faller snöflingor och på marken syns lite nysnö som kommit under dagen.

Vad händer annars just nu? 
Vi laddar för fullt inför säsongsöppningen och i skidområdet är förberedelserna i full gång. Souvenirer, kläder, skidor och mycket mer packas upp och i Wärdshuset förbereds menyer, möblering och skyltar. Julgranen och vår klassiska julbock är på plats och väntar på de första gästernas ankomst.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet? 
Det går riktigt bra, vi har utökat vårt snökanonssystem lite till inför denna säsong. Vilket betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet dygnet runt just nu direkt när temperaturen tillåter och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. 

När serverar ni julbord? 
Vi vill att så många av våra gäster som möjligt ska kunna njuta av vårt goda julbord. Därför dukar restaurangen upp julbord 23-26/12. Frossa i allt gott som hör julen till, tillsammans med några egna lokala favoriter.

Erbjudande boende
Jag vill verkligen passa på att lyfta att komma upp till vår öppningshelg och julfirande. Ta första svängarna på skidor för säsongen, njuta av gott julbord, afterski, fackelpromenad, träffa tomten, rocka loss på Filurius barndisco, baka pepparkakor och mycket mycket mer. Tid för familjen att umgås och ha roligt tillsammans! Vad mer behövs under juletid? Välj om du vill komma tors-tors eller lör-tors. Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag! 
Vi ses snart.

Mvh Carolina i receptionen

Kommentarer:
0
13 november, 2018 - 21:10
Carolina

Vintersäsongen närmar sig med stora steg och förberedelserna inför säsongsstart är i full gång. Vi drar igång säsongen 21/12 med skidåkning, julbord och massor av aktiviteter för hela familjen. I Hyttan kök förbereds nu menyer och snart drar det igång på allvar. Vi kan redan nu känna doften av glögg, julskinka och tända ljus, vi längtar efter julveckan! Har ni missat att boka årets säsongsstart med julbord hos oss? Inga problem, det finns fortfarande platser kvar, så passa på att boka en stuga och unna er en mysig helg i lugn och ro med god mat och stämningsfull underhållning. Välj om ni vill komma torsdag-torsdag eller lördag-torsdag. Vi serverar julbord 23-25/12. Boka öppnigshelgen och julfirande här  --> 

Vad händer annars hos oss då? 
I Skidområdet har vi mottagit massor av nya snökanoner och nu längtar vi tills öppningshelgen. Vi har även startat våra snökanoner och nu står vi redo när kylan kommer tillbaka på riktigt. Nu dröjjer det inte förrän berget är omringat av snö som yr och frostiga fönster. I skiduthyrningen packar vi upp nya kläder, souvenirer, skidor, stavar och mycket mer. Oj så mycket fint det finns. 

Vad vill ni lyfta inför kommande säsong?
- Vårt populäraste paket, och det är Säfsen Inclusive, ett komplett, riktigt prisvärt paket som innehåller allt man behöver för en lyckad skidsemester. Med vårt nya paket kan du fokusera på det som är viktigt under er semester och få ännu mera tid över för skidåkning.  Besöker du oss en weekend får du 4 dagar skidåkning och kommer du en kortvecka  får du 5 dagar, det ingår alltså extra mycket skidåkning helt enkelt. Dessutom ingår middagar och städning. Bra va? Läs mer här!

- Hyttan kök, en komplett uppdaterad meny som kommer vara anpassad för barnfamiljer på skidsemester. Det ska vara smidigt att ta med familjen ut att äta, därför fokuserar vi på riktigt goda buffeér med bra råvaror och smaker som hela familjen gillar. Vår signumbuffé Säfsens smaker vill vi tipsa lite extra om. Psst.. det kommer även finnas en liten a la carte/pizzameny för de som önskar ett enklare alternativ.
- Barnens Skidland, perfekt när första åket ska tas. Rullband, vår maskot Filurius och massor av roliga upplevelser som gör första åket så roligt som möjligt. Läs mer om barnens skidåkning här!
- Vi utökar vårt snökanonssystem, vi kommer kunna lägga massor av snö på kortare tid
- Aktiviteter med fokus på familjen, vi planerar vårt aktivitetsschema med massor av aktiviteter som passar utmärkt för barnfamiljer. Disco, pyssel, pulkarace, trollerishow och mycket mer!
- Features i skidområdet, vi vill att upplevelsen ska vara lika bra som själva skidåkningen. Därför fokuserar vi mycket på att fylla åkytan med roligheter för hela familjen. Visste du att du kan tex lära dig räkna till 10 i Skogsrundan? 

Vi lovar att det kommer bli en riktigt rolig säsong med massor av skidåkning. Har du inte bokat din vintersemester redan så gör det så fort som möjligt!


Ha det bra så ses vi i vinter!
/ Carolina i receptionen

Kommentarer:
0
15 oktober, 2018 - 10:10
Carolina

Friska mornar fortsätter att varvas med vandring och cykelturer och mysiga kvällar framför brasan i stugan. Nu är en härlig tid för utomhusaktiviteter tillsammans!

Vad händer annars hos er just nu? 
Vi närmar oss slutet av Oktober och kliver snart in i November. Höstlovet är på ingång och förberedelserna är i full gång. Vi lovar att det kommer bli en härlig vecka med massor av aktiviteter för hela familjen. Vad sägs om spökjakt, spökvandring, disco, pumpaverkstad, trollerishow och mycket mer. Dessutom kommer vår maskor Filurius på besök. Det får ni inte missa! Spana in hela höstlovs-programmet här -->

Vi erbjuder även aktiviteter på egen hand, och möjligheterna är många. Hösten är perfekt för vandring, cykling och fiske. Sköna dagar med friska kvällar och om man hoppar över sovmorgonen har man möjlighet att fånga otroligt vackra soluppgångar med ett vackert dimmtäcke över kullarna och dagg i gräset. Läs mer om alla våra gör-det-själv aktiviteter här!

Hur ser fisket ut? 
Det blir svalare i luften för varje dag och fiskarna är riktigt pigga större delar av dagen.Tips! Majatjärn erbjuder bra fiske just nu, dessutom finns grill och lekplats i närheten så hela familjen kan delta. Fiskekort går bra att köpa i receptionen på Hyttan. Ädelfiske 120 kr/fiskespö & dag.

Hur är Hyttan Kök & Bar öppet? 
Restaurangen håller öppet fredag-lördag fram till vecka 43 och torsdag-lördag under vecka 44. Det serveras god mat med inslag av vilt, bär, fisk och svamp. Menyn varieras av buffé och a la carte, kontakta receptionen för att se vad som serveras under er vistelse. Om ni är sugna att komma och äta någon kväll rekommenderar jag er att boka bord i god tid. Fåtal platser kvar fredag och lördag. Tel 0591 77 50 00.

Går det att hyra utrustning hos er? 
Självklart, hos oss kan man hyra allt man behöver för sin utflykt. Cyklar, båtar, kanoter och mycket mer. Björnen håller öppet flera dagar i veckan, dessutom utförsäljning av prylar, kläder och mycket mer. Kika in vettja!

Kommer ni sälja ut cyklar i höst?
Absolut! 20/10 kl.09.00 slår vi upp dörrarna ute i Björnen där försäljningen sker. Vi kommer sälja MTB cyklar 27-29 tum från märket Scott och årsmodell 2017. Pris 6500 kr/styck. De är i fint skick. Dessutom kommer vi sälja några downhillcyklar från märket Trek, session 8 och årsmodell 2011. Pris 2500 kr/styck, säljs i befintligt skick. Tips! Dessa behöver service och lite genomgång, därav det billiga priset.

Aktuellt erbjudande på boende under barmarken
Vi har familjevänliga priser hela hösten, bo i mysig Timmerstuga med 6 bäddar från 499 kr/natt. Du väljer själv ankomst och avresedag.
För att komma till erbjudandet klicka här -->  

Vi ses väl på höstlovet?

 
 
Kommentarer:
0