Säfsenbloggen

13 september, 2016 - 15:11
Eric

Hallå där! Nu har hösten börjat smyga sig inpå här i Säfsen och vi vill passa på att tacka alla för en riktig kanon sommar. Även om sommarlovet är slut så finns det fortfarande massor av bra cykling, vandring och fiske kvar här hela hösten, så passa på och kom hit. Nu har vi också sparkat liv i videobloggen som vi annars kört under vintern, så från och med nu så kommer vi uppdatera med en videoblogg så ofta vi kan. 

Vi ses väll på mountainbikelederna i höst?

/Eric

Kommentarer:
0
7 september, 2016 - 12:13
Amelie

I och med att vi nu har gått in i september lämnar vi sommaren bakom oss och tackar för en fantastisk sommar. Om man ska sammanfatta sommaren har vi haft en sommar full med fiskelycka, härliga soltimmar, mycket lek och bad, många mil cykling och vandring, otroligt god mat i restaurangen och massvis med fler härliga upplevelser som hör semestern till.

Nu är det dags att börja blicka framåt mot en fin höst. Fram till v.44 kommer vi fortsätta med helgpaketen, som ni hittar här . Kom upp hit och ladda batterierna och varva ner nära naturen. Boka in en träningshelg med kollegorna, kompisgänget eller familjen och utnyttja den svalare hösten till att träna. Ta er ut på sjön och paddla, cykla mountainbike eller träna backintervaller i skidområdet.

Hösten är också en stor årstid för våra konferenser. Många företag väljer att komma upp hit och kombinera planering med god mat, teambuilding och vacker natur. Under september har vi flera stora konferenser och det börjar boka på även i oktober. Upplägget brukar vara att företagen har konferens i våra konferenslokaler under dagen, framåt eftermiddagen har de lite teambuilding iform av en aktivitet och på kvällen äter de middag i restaurangen. 

Ha en härlig höst!

/Amelie på Aktivitet

Kommentarer:
0
13 augusti, 2016 - 17:13
Amelie

Även fast vårt sommarschema fortsätter i 2 veckor till har iallafall jag börjat blicka framåt mot hösten. Och det börjar faktiskt märkas redan nu att hösten är runt hörnet; luften är lite friskare, en del löv börjar skifta i färg och det är lite mörkare på kvällarna så det börjar bli dags att tända lite värme- och stearinljus. Hösten på Säfsen är helt fantastiskt vacker och härlig! Det är otroligt vackert att vandra i skogarna när löven skiftar i gult, rött och orange, och hur mysigt är det inte att ta en liten paus och tända en brasa en krispig höstdag. Aktivitetshuset Björnen kommer fortsätta hålla öppet så det finns fortfarande möjlighet att hyra både cyklar, båtar och kanoter. Se till att fortsätta leva ett aktivt liv i naturen även på hösten och ge dig ut på sjön eller cykla i skogen. Och vad jag har hört från de som fiskar är den här årstiden perfekt för att få fiskarna att nappa.

Personligen tycker jag hösten är väldigt mysig och jag älskar att tända en mysig brasa eller massvis med värmeljus och krypa in i varma kläder. Jag brukar tjuvstarta lite med underställ tidigt under hösten för att det är så mysigt och om man klär sig ordentligt och rätt finns det ingen anledning att inte vara ute och njuta av en av Sveriges vackraste årstider.

Det kommer fortfarande vara möjligt att boka paket hos oss så det är lätt och smidigt att få ihop en härlig höstsemester på Säfsen. Och vi har precis börjat planera inför höstlovet och det vill ni inte missa! Vi klurar ut flera olika och läskiga aktiviteter som kommer hända under höstlovet och halloween.

På med underställ, varma kläder och mössa så hoppas jag att vi stöter på varandra ute i höstskogarna.

/Amelie på Aktivitet

Kommentarer:
0
6 augusti, 2016 - 16:48
Amelie

Det finns massvis med saker att se och göra på Säfsen, och det mesta går att utforska helt på egen hand. Jag tänkte att jag skulle tipsa om några av mina favoriter som man kan göra på egen hand.

Först ut har vi Vildmarkslekplatsen. Den ligger ungefär 2 km från stugbyn i närheten av Snowcamp. På Vildmarklekplatsen finns bland annat några grillplatser, flera vindskydd, badbrygga och en låghöjdsbana. I nära anknytning till Vildmarkslekplatsen finns Majatjärn där man kan fiska ädelfisk. Det här området passar de flesta oavsett om man vill fiska, bada, grilla över öppen eld eller busa och leka i låghöjdsbanan. Hett tips om alla i familjen vill olika saker.

Nästa tips är att testa någon av våra fina MTB-leder. Det finns både kortare och lite lättare leder samt lite längre och svårare leder vilket gör att både en van cyklist eller nybörjare hittar något här. Vill man öva mer på tekniken kan man prova vår teknikbana som är ny för i år. Den ligger bakom aktivitetshuset Björnen och där kan man öva på balans, bromsteknik, hur man tar sig över hinder och bli mer säker på hur cykeln fungerar och hur man hanterar den. Efter några varv i teknikbanan lovar jag att man har avancerat som cyklist. 

När vi ändå är inne på våra leder vill jag slå ett slag för våra vandringsleder. Det finns massor av vandringsleder och oavsett om man vill utmana sig själv och gå en längre och svårare sträcka eller en lite kortare och mindre fysisk sträcka finns det en led som passar. Packa ryggsacken med matsäck och ge er ut på lederna och upptäck skogen. Glöm inte att ta med en burk så ni kan plocka alla blåbär och hallon som finns nu. Och något jag verkligen tycker om att göra är att testa att springa någon av vandringslederna. Det blir ett helt nytt sätt att uppleva skogen och löpningen blir så mycket roligare och på en helt annan nivå.

Till sist vill jag lyfta möjligheterna att förenas kring sport. På bild ser ni vår fotballsplan och i bakgrunden har vi en volleybollplan. Ta med fotbollen och ge er ut och utmana varandra eller andra, sport är något som i många fall för människor samman så det tar säkert inte lång tid innan matchen är i fullgång. Utanför Hyttan finns både en minigolfbana och en frisbeegolfbana om man vill utmana familjen eller kompisarna på en match där.

Hoppas ni får en härlig och aktiv sommar!

/Amelie på Aktivitet

Kommentarer:
0
31 juli, 2016 - 11:43
Amelie

Nu har halva sommaren sprungit förbi här på Säfsen. Och vad vi hinner med i veckorna! Här är några exempel på vad gästerna tillsammans åstadkommer under en vecka: 100-tals mil av MTB-cykling och vandring, många spikar på minigolfbanorna, 100-tals meter över marken på klätterväggen, extremt många kilometer på vattnet i båtar och kanoter och otroligt många timmar av familjemys, glädje, friluftsliv och semesterfeeling. Det finns något för alla smaker och det är lätt att hitta sin egen favorit.

Min favorit den här veckan var Vildmarksskolan. Det var första gången jag skulle ha den aktiviteten med en så stor grupp så jag var lite nervös innan vi började, men vilket härligt gäng det var! Väldigt nyfikna och sugna på att lära sig mer om vad som finns i skogen. Vi pratade mycket om vilka bär man kan hitta och vilka som är godast och hur man kan se skillnad på bären. I år är ett riktigt bra bärår så det finns hur mycket blåbär och hallon som helst i skogen så mitt bästa tips angående bären är att ta med en korg och börja plocka! På bilden ovan har vi stannat för att titta på Sveriges två köttätande växter, Tätört och Sileshår. Har ni koll på hur de ser ut? Det slank nog även ner ett och annat blåbär under den lilla pausen...

När vi hade gått genom skog och mark ett par kilometer var det dags att ta en liten paus och lära oss att göra eld. Det enda jag hade tagit med mig var tändstål, resten fick vi hitta på egen hand men det var inga problem alls och efter några minuter hade vi en fin och stadig eld. Påvägen tillbaka till stugbyn gick vi på en mysig liten stig precis intill vattnet så vi hade en fin utsikt över Säfssjön och även Snowcamp. 

Nu är jag riktigt taggad på att få ta med nästa gäng på Vildmarksskola och visa allt vad skogen har att erbjuda. Jag hoppas vi ses i skogarna kring Säfsen i sommar!

/Amelie på Aktivitet

Kommentarer:
0