Säfsenbloggen

6 juli, 2015 - 18:35
Jennifer

Precis som jag sa så var jag bänkad på hyttan kök & bar 15.30 i fredags. Då var det dags för säsongspremiären av sommarens stora nyhet – glassbuffén. Den var bara såå god! Nu vill i alla fall jag ha fredag hela veckan. För 65kr får du äta precis så mycket som får plats i lilla magen, och lite till.

Det var stora skålar med glass och med sorbet. Sen var det en skål full med glasstrutar, bara att plocka åt sig så många man orkar få i sig. Fast ta en i taget så de inte smälter. Till topping var det färsk frukt, passionsfruktstäckta bananer (sommarens dundersuccé), polkagrisar, godis, krossad choklad, maränger, grädde och såklart smarriga såser. Alla tillbehör fick inte ens plats på bilden som ni ser, galet!

Jag vet i alla fall var jag ska hålla hus varje fredag den här sommaren, oavsett väder. Är det regnrusk ute så är det bara på med sticketröjan - du vet den där som kliar och sticks enligt Lotta på Bråkmakargatan, och sen beställa en stor kopp varm choklad att värma sig med efter glassen. För du vet väl att det aldrig är för kallt för att äta glass? 

 

/Jennifer i receptionen

Kommentarer:
0
26 juni, 2015 - 09:24
Jennifer

I takt med att sommaren verkar dra in med sol och värme över Sverige så slår också vi upp portarna på riktigt. Från och med nästa vecka öppnar vi café inne i Hyttan kök & bar, vi öppnar även upp för bufféer och á la carte varje kväll.

Dessutom drar en hel hög med aktiviteter igång, både helt nya och vissa som du kanske redan testat på. Morgonyoga, Creative Painting, Räven Ragges flottfärd och solbergsvandringen är några av dem. Dessa aktiviteter är ledda utav någon av våra aktivitetsledare här på Säfsen, utöver det finns det en hel del att göra på egen hand. Minigolf och frisbeegolf, trimbingo, naturstigen med tittskåp, bmx-bana med hopp och velodromer är en del av de aktiviteter vi har att erbjuda.

Det går också bra att hyra cyklar, båtar, kanoter och kajaker för att göra en mysig dagsutflykt med familjen. Glöm inte att packa matsäcken. Vill du slippa packandet så finns det en fikakorg att köpa av oss, den räcker till 2 vuxna och 2 barn och innehåller både smörgåsar och fikabröd och lite annat smått och gott. Nu håller vi tummarna för en riktigt fin sommar så att vi får bada ofta och äta glass i stora lass! Just ja, jag glömde berätta att vi varje Fredag mellan 15.30 och 16.30 serverar en glassbuffé där du får äta så mycket glass du bara orkar. Det är nog fler glassmonster än bara jag som kommer hänga där varje fredag, eller hur? 

 

/ Jennifer i receptionen

Kommentarer:
0
8 juni, 2015 - 11:33
Carolina

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt bland alla våra cykelleder. Vilken passar bäst om jag vill ta en lugn tur med familjen och vilken ger mig mest utmaningar? Och vad är det för skillnad på blå och röd led? För att underlätta så mycket som möjligt för er så kommer här en snabb guide.

Vi börjar med att berätta om våran karta! Här hittar du alla våra cykelleder, indelade i olika svårighetsgrader och typ av cykling. Det finns 3 olika typer av cykling hos oss,

1. MTB = Mountainbike
- Den största och populäraste cykeltypen. Lederna går över grusvägar, stigar, stock och sten. Susa fram genom vildmarken, klättra upp på bergstoppar och njut av vackra omgivningar.

Vilken cykel ska jag ha? 
- Mountainbikecykel

2. Leisure
- Bekväm cykling på grusvägar och asfalt. Njut av vackra omgivningar och naturen runt omkring, upptäck gamla byar med mysiga hus och trevliga picknickställen.

Vilken cykel ska jag ha?
- Vardagscykel, damcykel eller mountainbike

3. Road
- Bekväm cykling med längre sträckor på asfalt. Passar perfekt för dig som vill få många mil i benen och föredrar cykling på vägar och inte i naturen.

Vilken cykel ska jag ha? 
-
Racecykel eller cykel med något smalare däck

Oavsett vilken typ av cykling du är intresserad av så delas alla in i olika svårighetsgrader och färger. 

Vad betyder färgerna?

Grön = Lätt cykling som passar alla nybörjare och hela familjen. Mestadels flack terräng och svaga stigningar. 
Blå = Liknar grön men lite längre sträckor och högre höjdskillnader. Passar nybörjaren som vill ha lite utmaning.
Röd = Liknar blå men med högre höjdskillnader och stigninar, kräver en del erfarenhet och innehåller teknisk cykling.  Passar den medelgoda åkaren som gillar utmaningar.
Svart = Avancerad cykling med stora inslag av teknisk cykling över rötter och stenar ute i vildmarken, höga stigningar och höjdskillnader. Passar den erfarne åkaren.

Tips!
- På alla våra leder finns flera mysiga picknickställen som passar perfekt för ett kort stopp. Här kan du vila benen några minuter och koppla av i en avslappnande miljö. På de sträckor som är över 30 km rekomenderar vi att ni packar ryggsäcken med något matigare för magen. För barnen finns vår populära mellisbox att köpa i receptionen som innehåller allt man behöver för en mysig fikastund.

Läs gärna mer om våran cykelprodukt och se våran karta här

Hoppas vi ses på lederna i sommar!
// Carolina 

Kommentarer:
0
2 maj, 2015 - 15:28
Carolina

Äntligen är Maj här! Utanför fönstren hörs fågelkvitter, skog och mark torkar upp, båtarna släpps tillbaka i sjöarna efter en lång dvala, dagarna blir längre och ljusare och sjöarna fylls på med fisk. Här är det nu full fart med de sista förberedelserna inför vår öppningshelg för barmarksäsongen och såklart våra helgpaket. Ni har väl inte missat det? V.20 slår vi nämligen upp portarna för allt vad naturen och skogen runt omkring oss har att erbjuda. Hoppa upp på sadeln och njut av 350 km cykelleder över stock och sten, testa fiskelyckan i någon av våra 175 sjöar & vattendrag, slappna av i vårt vildmarksspa eller varför inte testa någon av våra 12 mil vandring/löpningsspår. Här finns något för alla intressen, och det bästa av allt är att det spelar ingen roll om du är erfaren eller testar något för första gången. Med ett brett utbud och olika svårighetsgrader finns det något för alla.

För er som vill prova på fiske med barnen kommer här ett tips! Vårt fiskevatten Majatjärn ligger endast en kort promenad från vår stugby. Det är en liten tjärn med spångar & rasskydd runt om så att man enkelt kommer åt och kan fiska säkert utan att oroa sig att ramla i. Här får ni regnbåge på kroken och ett stenkast härifrån hittar ni dessutom vår populära Vildmarkslekplats. Här kan hela familjen umgås och köra vår rep-stock och stig bana. Här gäller det att klara hela banan utan att nudda marken! När man kommit i mål kan man fortsätta bort till bryggan vid vattnet, här kan barnen passa på att prova fiskelyckan på sitt egna hemliga fiskeställe. Abborrarna är ofta hungriga så var beredd på mycket napp! När magen kurrar så funkar det utmärkt att grilla egen medhavd matsäck vid grillplatsen intill.  

Vill du läsa mer om alla våra helgpaket och fiskevatten? Klicka här!

Hoppas vi ses snart!

Kommentarer:
0
15 april, 2015 - 12:39
Karin

Nu är april här och det märks, ena dagen bjuder på strålande sol och klarblå himmel och andra dagen är de snålblåst och minusgrader på morgontimmarna, äkta april-väder med andra ord. Vintersäsongen bjöd på mycket snö och härlig skidåkning, glada gäster och en hel del nyheter, Barnens skidland med rullband, pulkabacke och sol-läktare blev uppskattat och välbesökt, wärdshuset bjöd på lunchbuffé nya färgskalor och ett mysigt fik med både kanelbullar och kålsoppa. Folkparken fick en lillebror med de lämpliga namnet Lekparken och jösses där var det drag vill jag lova, här samsades både 4 åringar, tonåringar och seniorer, kul!

Just nu är förberedelserna för vår snöfria säsong i full gång, vandring och cykelleder får sig en genomgång, båtar och kanoter tvättas av för att snart hamna i sjön och cyklar servas och monteras. I centrumbyggnaden Hyttan flyttar en liten sportbutik in och här kan du snart hyra din friluftsutrustning och shoppa kläder allt under ett och samma tak, restaurangen städas iordning och kylarna fylls på med vårprimörer inför starten av våra helgpaket i vecka 20. Hemsidan uppdateras allteftersom med spännande helgpaket, sommaraktiviteter och restaurangutbud så håll utkik.

Välkommen till en snöfri säsong i Säfsen!

Kommentarer:
0