3/9 Man blir bara lyrisk

3 september, 2009 - 18:31
3/9 Man blir bara lyrisk
safsen

Hej, här uppe i Säfsen har hösten börjat närma sig och luften börjar bli lite högre och klarare. Själv tycker jag att det här är en underbar tid på året för att vistas ute i skog och natur, så igår efter jobbet var jag ute en sväng på en av våra MTB leder. Började med att cykla ut till Eldpalkojan med planen inställd på att ta en tur upp på Österhöjden, dels för att jag kände att jag behövde träningen i de stundtals tunga uppförsbackarna men även för den tekniska och som jag tycker riktigt roliga cyklingen utför Österhöjden.

På vägen ut blev jag djupt imponerad av cykeln jag lånat en Trek Top Fuel 9.8 som vi för tillfället har till låns. Fjädringen bara sög fast cykeln i underlaget och jag började fundera på om jag inte skulle köra över Råberget istället och vika ner i Rollercoster´n som är en av våra nya downhill nedfarter på Solberget. Skulle vara spännande att testa en XC hoj i vår DH bana, tänkte jag så jag böt väg och jobbade mig upp på Råberget, ner på stigarna mot Solberget och våra DH banor.

Väl på toppen av solberget körde jag upp till stolliften för en stunds återhämtning och för att njuta av utsikten. Solen började gå ner och det var dags att ge sig ut i Rollercoster´n.. Fantastisk cykling, hoj funkade häpnadsväckande bra, ok inte som våra värsta DH hojar men riktigt bra, av bara farten och glädjen så blev det att vända tillbaka och åka över Paskaberg tillbaka till vår MTB uthyrning.

Väl tillbaka i Säfsen efter lite pustande kände jag mig riktigt nöjd med mig själv men även riktigt stolt över dom fantastiska cykel möjligheter vi har här uppe i Säfsen.

Så jag tänkte bara passa på att tipsa om att vi kör liften på helgerna nu under hösten om du också är sugen på att slänga dig utför Rollercoster´n utan att behöva trampa upp eller om du känner för att bara njuta av en MTB tur i våra skogar.

Hälsningar

Pärra

p.s kolla länken nedan för att se vad några av våra gäster som besökte oss i helgen tycke om vår downhill cykling d.s

http://www.utsidan.se/blogs/minnatur/16031.htm

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv