Aktiviteter - en guide

16 augusti, 2015 - 17:06
Aktiviteterna är många och valet kan vara svårt. Här kommer lite hjälp på traven.
Aktiviteter - en guide
Jennifer

Säsongen närmar sig sitt slut och vi har endast en vecka kvar av sommarens program. För att kunna välja bland våra aktiviteter ska ni nu få en liten guide av mig så att du väljer den aktivitet som passar dig bäst.

Älgsafari:
Vi ger oss ut på en guidad tur med en stor buss i hopp om att se skogens konung. Förutom älgen finns chans att se rådjur, harar, rävar och stora fåglar. Längs vägen passeras ruiner från en gammal skola, ett kalktorn och olika jaktplatser. Vi gör också en liten paus för saft och kanelbulle, eller kaffe om man hellre vill ha det. Skulle nu inte älgen visa upp sig i skogen så finns gott om chans att träffa vår egen älg, Filurius, han brukar nämligen hälsa på i restaurangen titt som tätt.

Storkanot:
Här får alla kompisar plats i samma kanot, hela 15 personer kan paddla tillsammans. Vi glider över Säfssjön och spanar in lite olika öar innan vi kliver i land på den vi gillar bäst. Där lär vi oss att göra upp eld så ett tips är att ta med marshmallows att grilla. Det finns ju ingenting godare än grillade marshmallows som är hel klibbiga inuti och frasiga utanpå, mums. Vi får också lära oss lite om bär och svampar som finns i skogen. På en av öarna finns dessutom en hemlig stenpassage ut till en pytteliten egen ö. Vem hittar den först?

Räven Ragges Flottfärd:
Med flotten tar vi oss ut till Gusserholmen där en skattjakt väntar. Säfsenpiraterna gömde nämligen en skatt på ön för länge sedan och nu måste vi hitta den. Det finns också tid för egen upptäcktsfärd och är man riktigt duktig på att upptäcka så kan man hitta en hemlig grotta och gamla ruiner. Även här tänder vi en brasa och grillar medhavd lunch. Allting smakar ju så mycket bättre när man är på äventyr.

Familjeutmaningen:
Nu är det dags för 3-kamp. Minigolf, klättring och Frisbeegolf. Vem i familjen är bäst på att putta? Vem klättrar snabbast uppför klätterväggen? Vem kastar längst? Upp till bevis! Förloraren bjuder hela familjen på glass tycker jag, vågar du anta utmaningen?

Solbergsvandringen:
Matsäcken är packad och vandringsskorna är på. Vi påbörjar vandringen mot Solberget där vi tar liften upp till toppen. Fantastisk utsikt väntar. Uppe på berget fikar vi och njuter av vyerna. På vägen tillbaka tittar vi på ekorrätna kottar, lär oss om köttätande växter och spår in i framtiden om hur mycket snö vi kommer få i vinter. Spännande att se om det stämmer. Vi får också chansen att smaka pissmyror. ’’Äta Myror!?’’ som Mowgli skulle sagt. Kan det verkligen vara gott? Ja, det återstår att se. 

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv