Säfsenbloggen

24 september, 2009 - 16:17
safsen

Hej, här kommer en bild på David och Matte som är idag ute och tittar på nya Downhill nedfarter inför nästa år.Vi håller på och ritar, funderar och är ute och går i backarna. Ser ut som att vi kommer att maskingräva ett par nya nedfarter till nästa och och även öppna lite dirt och fler singeltraks. Ser ut att kunna bli riktigt, riktigt bra!


Är du sugen på att pröva det som vi blev klara med i våras så kör vi fredag och lördag dom kommande två helgerna och fredag och lördag under höstlovet vecka 44.


Hälsningar


Pärra

0
23 september, 2009 - 17:31
safsen

Hej, här kommer några bilder på lite rekord tidig snöläggning i Säfsen. Eller någon snö blev det "ju" inte utan det vi håller på med är förstås förberedelser inför den stundande vintern.Hälsningar


Pärra


 


 


 


 


 

0
23 september, 2009 - 14:44
safsen

Hej, i våras så genomföde Säfsen i samarbete med Touratech och BMW ett stort mc event. Responsen från deltagarna blev enormt bra och vi har alla som var med och arrangerade eventet fått frågor om och i så fall när vi kör nästa år och nu har vi bestämmt oss. Vi kör Adventuredays även nästa år helegen före midsommarPlaneringen är i full gång och vi har redan varit ute och provkört några sträckor inför nästa åres event. Vi planerar idag för att köra ett längre event med ännu mera guidade turer, föreläsare, kurser och förarutbildningar.


Vi planerar att vara klara med alla detaljer i slutet på oktober.På den här bilden ser ni David från Touratech i full färd med att "tvätta" sin Gs 800 efter några leriga passager!? Vi räknar med att öppna bokningen inför nästa års event i början på november.


Hälsningar


Pärra


P.s kolla även på Nisse som badar sin HP2:a d.s


http://www.youtube.com/watch?v=W7sgZzr0B8M&feature=related

0
17 september, 2009 - 13:09
safsen


Hej. Här uppe börjar hösten att göra sig påmind, naturen ändrar färg, luften blir högre och det är riktigt skönt att vara ute i naturen.


Fisket är fortfarande riktigt bra och jag ville bara visa en bild på en riktigt fin Gädda på 12,7 kg som drogs upp i Lisjön av Thomas Fridén nu i Söndags.


Efter att ha sett den här bilden blir jag nog tvungen att hyra en båt själv och åka ut och göra några kast ikväll.


Hälsningar


Pärra


  

0
3 september, 2009 - 18:31
safsen

Hej, här uppe i Säfsen har hösten börjat närma sig och luften börjar bli lite högre och klarare. Själv tycker jag att det här är en underbar tid på året för att vistas ute i skog och natur, så igår efter jobbet var jag ute en sväng på en av våra MTB leder. Började med att cykla ut till Eldpalkojan med planen inställd på att ta en tur upp på Österhöjden, dels för att jag kände att jag behövde träningen i de stundtals tunga uppförsbackarna men även för den tekniska och som jag tycker riktigt roliga cyklingen utför Österhöjden.


På vägen ut blev jag djupt imponerad av cykeln jag lånat en Trek Top Fuel 9.8 som vi för tillfället har till låns. Fjädringen bara sög fast cykeln i underlaget och jag började fundera på om jag inte skulle köra över Råberget istället och vika ner i Rollercoster´n som är en av våra nya downhill nedfarter på Solberget. Skulle vara spännande att testa en XC hoj i vår DH bana, tänkte jag så jag böt väg och jobbade mig upp på Råberget, ner på stigarna mot Solberget och våra DH banor.


Väl på toppen av solberget körde jag upp till stolliften för en stunds återhämtning och för att njuta av utsikten. Solen började gå ner och det var dags att ge sig ut i Rollercoster´n.. Fantastisk cykling, hoj funkade häpnadsväckande bra, ok inte som våra värsta DH hojar men riktigt bra, av bara farten och glädjen så blev det att vända tillbaka och åka över Paskaberg tillbaka till vår MTB uthyrning.


Väl tillbaka i Säfsen efter lite pustande kände jag mig riktigt nöjd med mig själv men även riktigt stolt över dom fantastiska cykel möjligheter vi har här uppe i Säfsen.


Så jag tänkte bara passa på att tipsa om att vi kör liften på helgerna nu under hösten om du också är sugen på att slänga dig utför Rollercoster´n utan att behöva trampa upp eller om du känner för att bara njuta av en MTB tur i våra skogar.


Hälsningar


Pärra


p.s kolla länken nedan för att se vad några av våra gäster som besökte oss i helgen tycke om vår downhill cykling d.s


http://www.utsidan.se/blogs/minnatur/16031.htm

0