Säfsenbloggen

31 december, 2009 - 11:38
safsen

Hej, här kommer en nyårs hälsning från ett vintrigt Säfsen.


Vi vill önska er alla ett,


Gott nytt år och god fortsättning!


Personalen i Säfsen


P.s är ni i Säfsen så missa inte våra fyrverkerier i backen och vid Hyttan på tolvslaget d.s

0
30 december, 2009 - 12:46
safsen

Hej, det kalla men riktigt fina vädret håller i sig. Sol från klarblå himmel och ca 12 minus i dalen och något varmare på toppen.


Skidåkningen är fantastisk!I Rödingen kör vi bla med sex fläktkanoner så där gör vi massor med snö och räknar med att vara klara med snöproduktionen om ca tre dygn.


Hälsningar


Pärra

0
29 december, 2009 - 16:50
safsen

Hej, idag har vi en fantastisk vinterdag om än lite kall. Solen skiner och det gnistrar så där riktigt vackert om snön på träden och det är riktigt fint i backarna.I Skogsrundan är vi klara med ca två tredjedelar och nu saknas bra sista biten på baksidan upp till toppen på backen.


Vi har blivit klara med ett till liftspår upp till toppen så i morgon börjar vi att hänga upp byglar.


I Branten jobbar vi vidare men behöver ytterligare några dagar,vi lägger även snö i Rödningen och räknar med tt börja bygga park där i vecka ett.Ville bara avsluta med denhär bilden för att visa vilken underbart vacker dag vi har haft här uppe i Säfsen.


Hälsningar


Pärra


 


 

0
29 december, 2009 - 12:09
safsen

Hej,har varit ut en sväng uppe på Östertjärnsvägen och ville bara berätta att det är riktigt fint i spåren nu.

Hälsningar
Pärra

0
28 december, 2009 - 14:12
safsen

Hej ,i natt har vi fått runt en decimeter nysnö så det är riktigt mjukt och fluffigt i backarna.


I backarna jobbar vi på för att kunna öppna fler backar. I Älgkroken så börjar vi vara klara för att kunna öppna  upp den nya breddningen i fullbredd, det ska vi jobba med i natt är det tänkt.I Skogsrundan är vi klara med nedre delen men har nog två dygn kvar i den övre delen.Pulkabacken som vi också lägger konstsnö i är klar så där är det bara att åka på.I Branten jobbar vi på men där måste vinden vända så vi kan lägga övredelen så här har vi nog två tre dygn kvar innan vi kan börja schakta ut backen.I Rödingen har vi börjat och kommer att  öka takten här under natten när vi börjar att flytta över kanoner till Rödingen från nedre delen på Skogsrundan.


 I övrigt så börjar vi under dagen att bli klara med ett liftspår till upp till toppen så det har vi planerat att börja schakta i natt.


På längdsidan är Dan ute och spårar med vår Pistmaskin för längdspåren. Han har under dag spårat till Hösjön, från skidbacken upp till Kyrkängen ovanför stugbyn och vidare upp till Östertjärnsvägen som också har blivit spårad.


Hälsningar


Pärra

0