Säfsenbloggen

30 mars, 2010 - 10:39
safsen

Nu fram på vårkanten så kan man få de mest fantastiska skidupplevelser om man ger sig ut tidigt på morgonen för en tur på nattens skare.


Så 06:10 är vi vid Östetjärnsvägen och på väg ut på en tur på vad som vi hoppades skulle vara årets första riktiga skare........( man måste inte vara ute så tidigt)


Det var några plusgrader i går på eftermiddagen och prognosen lovade ner mot tre minusgrader nu på morgonen så vi var fulla av förväntan men tyvärr ingen skare.....Så det blev en tur i spåret i stället. Kanske inte riktigt vad vi tänkt oss men det blev ändå en fin tur i morgonljuset.


På bilden ser ni Björn skatande på väg tillbaka på Östertjärns spåret


Vi kan alla fall berätta att det är bra med snö i längdspåren och fina förhållanden för längdåkning nu på morgonen!

0
29 mars, 2010 - 19:11
Erik

Nu under slutet av säsongen är isfisket som allra bäst. Fisken är livligare, mer huggvillig och vädret dessutom behagligare. Imorse pimplade jag upp den här romstinna abborrhonan och några fler lite mindre abborrar. Så ta er ut och pröva fiskelyckan, det kan ge fina fångster!


Erik

0
29 mars, 2010 - 13:17
Emma

Svängarna var ute och åkte med Carro och hittade de härliga snögubbarna skidlärarna byggt... De var en dag i äventyrets tecken. Titta bara vilket cool gäng som är med på bilden!


//Emma och Skidskolegänget

0
22 mars, 2010 - 10:42
Matte

Hej och god morgon!


Svårt att berätta med ord hur vackert det är i Säfsen nu på morgonen, så här kommer lite bilder istället!
Ses i pisten!


//Skidpatrullen

0
21 mars, 2010 - 10:03
Erik


Ismete (Bilden ovan ) har blivit allt populärare bland fiskare vintertid. Oftast används ett kortare kastspö med en multiplikatorrulle som riggas vid varje hål. Som agn används ofta mört eller annan vitfisk som fästs i en trekrok.Under gårdagen genomförde fiskesällskapet Let's fish en ismete/angeltävling på Lisjön. På bilden ser ni tävlingens näst längsta gädda(den längsta var 89cm). Samtliga gäddor fotograferades och mättes på en mätplanka för att sedan återutsättas. En riktig kanondag på Lisjön i fantastiskt vårväder!


Erik 

0