Säfsenbloggen

30 april, 2010 - 13:22
safsen

Hej,


Vi håller just nu på att gå igenom våra vandringsleder för att se så att alla skyltar osv sitter uppe efter vintern.


Snön börjar att vara borta från stigar och leder men det är fortfarande blött i skogarna.


Det är kanske i tidigaste laget att ta ut sin MTB för en runda på våra cykelleder men det börjar att vara framkomligt om man vill ut och vandra  och njuta lite av vårsolen.


 

0
22 april, 2010 - 15:42
safsen

Hej, här uppe i Säfsen är våren på gång.Så även om vi fått lite snö igår så känns det som att vi vågar tro på varmare tider nu.


Det Jobbas och fejas lite över allt i anläggningen. I skidbacken servar vi liftarna inför nästa vinter, skiduthyrningen slipar och vallar sina skidor aå att dom är i topp skick, restaurangen plockar fram ute-serveringen vid Hyttan och vaktis gänget börjar lägga i båtar i sjöarna på tisdag och plocka fram cyklarna. Vi kommer också i nästa vecka att börja gå igenom våra vandrings och cykelleder inför sommaren.


Som ni ser på bilden så är det gott om snö kvar i backen så i skrivande stund vet vi inte riktigt när vi kan komma igång med vårens Downhill cykling men vi räknar med att kunna öppna i slutet på maj.Avslutar med en bild från morgonens längdpass uppe på Östertjärnsvägen.


Det var  spår av Ekorre, Tjäder, Hare och Varg i nysnön men tyvärr var ingen av dom framme och visade sig.

0
20 april, 2010 - 10:17
safsen

Hej var ut på vinterns kanske sista längdtur nu på morgonen. Solen strålade det var minus sjugrader och massor av fågelsång, helt fantastiskt.

0
15 april, 2010 - 13:53
Filurius

Min vän Piffen kvalade igår vidare till en av världens största och mest prestigfulla tävlingar inom freesking. Tävlingen är i särklass sveriges största och har numera flera år på nacken. Nytt för i år är att du kan följa tävlingen LIVE ikväll kl. 19.00 på www.josupersessions.com. Detta är ett stort genombrott för vårt hemmahopp och vi i Säfsen kommer hålla alla tummar vi har för Kristoffer "Piffen" Edwall. 


Du kan besöka hans egen hemsida och följa honom direkt! www.piffen.se


Här är lite länkar till andra sidor som skriver om denna tävling!


www.freeride.se (Svensk sida)


www.freeskier.com (Amerikansk sida)

0
11 april, 2010 - 17:20
safsen

Om 30 minuter så stänger liften för säsongen och en fantastisk vinter är slut.


Vi här uppe kan inte komma ihåg att vi under Säfsens hela historia någonsin har stäng för säsongen när det har varit  så mycket snö som i år.


I morgon så börjar vi att städa undan vintern och förbereda oss för våren och den kommande sommaren med cykling, fiske, vandring och mycket mycket mer.


Vi i personalen här uppe i Säfsen vill tacka alla er som besökt oss i vinter för en strålande säsong.


Tack för i vinter och på återseende!


Personalen i Säfsen


 


P.s bifogar några bilder från dagen d.sPå väg upp i fyrstolen..Uppe på toppen och njuter av solen....På väg ner i Specialen...Vy över ÄlgkrokenVy mot Branten.

0