Säfsenbloggen

30 juni, 2010 - 15:11
Erik


Säfsen kan skryta med en fantastisk variation av sjöar, tjärnar, åar och bäckar.


Vill man fiska med familjen och framförallt värdesätter enkelhet och närhet till fisket rekomenderar jag Säfssjön och Lisjön. Vid båda sjöarna finns båtar att hyra och det är väldigt smidigt att ta sig till sjön. Dessutom är chanserna stora att få fisk, i Lisjön är det nog många som fångat sin allra första gädda.Är det istället känslan av vildmark som framförallt lockar så är Lejen, Nittjärn, Stora Låsen, Skärsjön och Tällbergssjön(bilden) alla riktigt bra fiskesjöar där det går grov fisk. Tar man sig ut till dessa vatten finns chansen att man faktiskt får hela sjön för sig själv.


Abborrarna är i toppform för tillfället, så jag har långtgående planer på att pröva fiskelyckan ikväll - vid mitt eget smultronställe.


 

0
29 juni, 2010 - 16:24
Hanna


Under helgen som var slog vi upp dörrarna till Hyttan Kök & Bar där vi dukade upp till en somrig midsommarbuffé. Det är alltid en speciell känsla att få servera just en sådan här kväll då restaurangen fylls av en förväntansfull atmosfär.


Och för Bertil och Harriet Magnusson blev årets midsommar en extra speciell upplevelse. Paret valde nämligen att ta med sig hela familjen och fira sin 50-åriga bröllopsdag här i Säfsen. På kortet ser vi gruppen skåla med champagne och jordgubbar!På buffén fanns allt från den klassiska kombinationen "Sill & Potatis" till viltskavsgryta och citronbakad lax. Här lastar Liam på köttbullar på sin syster Emilias tallrik.Joar 3 år vet hur man anländer till restaurangen med stil!


Så med en lyckad midsommar i bagaget laddar vi nu för en varm och solig sommar med en ny Á La Cartemeny på bordet!


VÄLKOMNA!

0
29 juni, 2010 - 14:05
Filurius

Vi har startat en sommartävling som heter Placera Säfsen. Tävlingen innebär att man ska placera ett Säfsen-klistermärke på ett så tokigt och klurigt ställe det bara går. Det är bara fantasin som sätter stopp!


Fota sedan klistermärket och ladda upp bilden på vår Facebooksida, www.facebook.com/safsen. Bästa placeringen vinner ett weekendpaket för fyra personer. Två middagar på Hyttan Kök & Bar, linnepaket och städning ingår. Värde 5 000 kr. 


Om du inte redan har fått ett Säfsen-klistermäke på posten kan du beställa det genom att skicka din adress till klistermarke@safsen.se


Tävlingen avslutas i september

0
29 juni, 2010 - 10:56
safsen

I går så fick vi på Säfsen en ny kolega. Robin som ni säkert kommer träffa i sommar jobbar på aktivitet och är nu en av våra guider. välkommen i gänget Robin!

0
23 juni, 2010 - 09:52
Erik


Säfsen badar för närvarnde i sol, vi har ett fantastiskt väder med stigande temperatur och ljusa kvällar. Sol i mängder innebär abborrväder och vad är väl mer sommar än ta metspöet och koppla av bakom ett guppande flöte?En "metabborre" på några hekto, det blev ytterligare några fina matfiskar under turen.


 Det vanligaste när man metar är ju att agna med mask men jag föredrar mindre fiskar  som elritsa (kvidd) eller små mört eftersom det ger en högre snittvikt på fångsten.


Ofta är vädret avgörande för hur djupt man hittar fisken, nu när solen strålar går abborrarna nära vattenytan för att jag jaga småfisk. Pröva intill stenar, grund, bäckmynningar och uddar så är chansen stor att flötet sjunker!

0