Säfsenbloggen

31 juli, 2010 - 20:15
Erik


Den här veckan vill jag slå ett slag för alla de lättillgängliga ädelfiskevatten som finns runtomkring Säfsen. Majatjärn, Fyrtjärnarna, Lilla Låsen, Vittjärn och Slogtjärnarna ligger alla nära väg men bjuder ändå på ett riktigt bra fiske. Det kan vara skönt att med ett smidigt fiskealternativ om semesterdagen är fullspäckad med flera olika aktiviteter.


Bilden ovan är tagen vid Vittjärn som ligger nära Ulriksberg. Den är handikappanpassad med spänger runt hela tjärnen och har dessutom flera rullstolsplatser som man kan fiska ifrån.Slogtjärnarna(bilden) är två mindre tjärnar i utkanten av Fredriksberg där endast flugfiske är tillåtet. De ligger alldeles intill väg 245 mot Ludvika och som ni ser finns det relativt stora öppna ytor vilket gör det till ett bra vatten för den nyblivne flugfiskaren. Kastar ni ut flugan där så kan både regnbåge och öring fastna på kroken.


 

0
30 juli, 2010 - 19:02
Christer

Det är byggt i skogen. Härliga och sköna kurvor även i trä, gänget har gjort ett bra jobb. Synd bara att regnet kom och i sådan mängd. Vi öppnar förhoppningsvis hela leden till nästa helg. 

0
29 juli, 2010 - 17:04
Matte

Hej!


Arbetet med vår nya maskingrävda led går kanon!! idag blir vi klara med en riktigt cool bro som jag längtar till att få flyga fram över!


Nu väntar vi på att massorna ska sätta sig ordentligt så vi kan göra slutfinnischen på alla hopp och dropp, jag räknar med att vi kommer att kunna öppna leden i nästa vecka!


ses i backen! 

0
28 juli, 2010 - 12:59
Hanna

 


Sitter just nu på uteserveringen med en svalkande drink och spanar ut över ett glittrande Säfsen. Funderar på vad som skiner mest - solen eller alla leende gäster runt omkring mig? 


Sjön nedanför stugbyn verkar vara full av holländare som ger sig i kast med att försöka fånga dagens lunch och inte långt borta börjar det samlas massa entusiastiska barn i väntan på Indianlekis.


 


Så vad kan då vara mysigare än att stanna upp i dagens rullande schema och njuta av en kopp kaffe, kanske en cappuchino - holländarnas klara favorit! Vid restaurangens egna Café finns varma och kalla drycker, bullar, somriga pajer och även enklare luncher såsom Caesarsallad, bakad potatis och pannkakor för alla barn.På bilden ser ni Tessa Dekkers, 7 år, som tar en välförtjänt vätskepaus vid Minigolfbanan efter att kämpat sig till en stor ledning mot sin något frustrerande pappa. Tessa är i Sverige för första gången men har redan avgjort att det är det finaste landet i Europa - jag håller med!


On the minigolfcourse I found Tessa Dekkers from Holland - a 7 year old who is visiting Sweden for the first time in her life. And you can see how much she likes it cause there is a big smile on her face the whole interwiev. So far, the mines in Falun and canoeing on the lake has been the best part. Here she is, having a short break while trying to beat her dad - Go Tessa!


 

0
27 juli, 2010 - 12:14
safsen

fullt ös för våra guider!


trycket på våran älgsafari är riktigt bra och vi har satt in extra turer då efterfrågan har varit mycket stor. Och vist kan vi förstå våra gäster som aldrig har sett dessa djur, det är en mäcktig känsla att få se skogens konung i sitt rätta ellement. 

0