Säfsenbloggen

31 augusti, 2010 - 15:59
Christer

Så är vi igång med tio nya hus, friliggande med två våningar. Första huset levereras i vecka 37. Spännande!

0
30 augusti, 2010 - 18:21
Filurius

Hösten har kommit hit till Säfsen. Men det är inget att vara ledsen för, tvärtom, hos oss händer det massor. Helgen 1-2 oktober har vi Outdoor Camp för hela familjen, stora som små. Äventyr och lärorika aktiviteter från morgon till kväll.


Fredag 1 oktober


10.30-11.30
Fikautflykt med Säfsen-flotten


14.00-15.00
Solbergs vandring
Följ med på en vandring genom Säfsens skog och mark. Vi startar vår vandring vid Hyttan och vandrar mot Solberget. Där tar vi liften upp till toppen och njuter av utsikten när vi vandrar tillbaka.


Lördag 2 oktober


10.00-12.00
Storkanot
Följ med på en tur i vår storkanot som rymmer 15 personer/kanot.


14.00-16.00
Outdoor Academy
Vad händer med naturen när den går i vinterdvala? Följ med våra duktiga guider ut i naturer och lär er vad som händer med växter och djur. Barn under 14 år deltar i målsmans sällskap.


16.30-18.30
Klättring och pilbåge
Testa vår klättervägg utanför Hyttan. Ta även chansen att prova pilbåge och blåsrör. Våra duktiga instruktörer hjälper till.
"Prova på" - 30 kronor
Skjut & klättra i 2 timmar - 100 kronor


Vi ses väl?!

0
26 augusti, 2010 - 19:08
Erik


En fiskeblogg utan ett ord om gäddsjön Lisjön? Nix, självklart måste man skriva några rader om denna sjö som gett såväl stora som många gäddor genom åren. Lisjön var från början ett stort myrområde med flera mindre tjärnar som sedan dämdes upp.


Så i helgen tog jag med mig några kompisar ut på klasisk mark. Christoffer Jangentorp  var mer än nöjd över sin fina gädda på 5,1 kg.Även små gäddor kan ge fiskeglädje, Henrik Attersand med liten men livlig rackare.


Lisjön är en perfekt sjö när man vill pröva att gäddfiska med familjen, nära till båtar och mängder med hungriga gäddor.

0
24 augusti, 2010 - 11:49
safsen

många gånger så glömer vi bort att vi faktiskt lever nu! mitt i allt som händer och allt som skall göras så måste man i bland sätta sig, slå av mobilen (ja det är sant! det fins en knapp för det) och ta det lungt. sätt dej vid en lingontuva och njut av tystnaden och lugnet. att bara vara är en kosnt som många behöver ägna sig åt mer än vad de gör.


Att bara vara, är att vara.

0
22 augusti, 2010 - 17:44
Erik


Det är svårt att beskriva känslan när man får napp på ett Ul-spö. (Ultralätt kastspö), Varje liten rörelse som fisken gör känns i spöet. Det ger fisket efter abborre och öring ytterligare en dimension och en rejäl adrenalinkick!


Självklart finns det en flera storlekar på spön och rullar som alla har sina fördelar beroende på vad man önskar. De minsta ger mest känsla men samtidigt håller de inte för lika tunga beten som de lite större.


Ul-spöet har en given plats när jag packar för en tur på sjön, det gör definitivt fisket roligare.

0