Säfsenbloggen

30 september, 2010 - 14:07
safsen

Hej, här i Säfsen skiner solen och luften är så där skönt frisk och hög. En riktigt bra dag för att vara ute i skogarna och kanske plock lite kantareller eller bara ge sig ute på en liten vandring.


I stugbyn växer våra nya Dalenhus upp i raskt tackt inför vintern vilket känns jätte kul.


Något mer som är riktigt kul är att beläggningsarbetena på vägen från Sunnansjö till Säfsen är klara, det saknas bara lite målning av linjer osv.


Så nu är vägen från Sunnansjö och de sista tre milen till Säfsen breddadade vägen har fått lite kurvor uträtade och har ny beläggning, riktigt skönt!!!!


Hälsningar 

0
28 september, 2010 - 11:13
safsen

nu biter frosten allt oftare i de redan färg sprakande löven. vintern kommer närmare för varje dag.


Jag sänder ett stort tack till Emma, Robbin och alla andra som har jobbat med aktiviteterna under sommaren och hösten, och hoppas att vi alla får en fin vinter med mycket snö och bra skidåkning.


 Just nu så är förberedelserna inför älgjakten i full gång och det står inte på innan våra första älgjägare anländer.  

0
26 september, 2010 - 15:19
Erik

I slutet av september simmar gädda, öring och regnbåge nära land och relativt nära ytan. De gillar att vattnet nu blivit rejält kyligt och syresatt under blåsiga dagar. Prova därför att fiska på de områden av sjön där vinden ligger på, många gånger hugger fisken lite bättre där än på de platser som ligger i lä.


Abborren däremot tycker inte alls att kallt vatten är någon höjdare, den går istället ner mot botten där den blir mer stillastående. Två av de bättre metoderna för att locka abborrarna under hösten är att pimpla eller bottenmeta.


Just nu rekomenderar jag en gädd-tur på Lisjön eller öring/regnbåge-tur på Bredsjön..


Ps


Glöm inte att bl.a. Stora och Lilla Låsen stängs för säsongen den 30 september.


 

0
24 september, 2010 - 14:44
safsen

Hej, vi har i veckan haft tidningen MC Folket på besök.


Mc Folket har varit här och testat lite motorcyklar och även varit med och provkört lite av nästa års turer till Adventure Days.


På bilden ovan kommer vi smygande på en väg utefter en av då många sjöarna i området runt Säfsen.Så här såg sadeln på min lånade motorcykel ut när jag kom ut en morgon.....Fick börja med att skrapa sadeln.....men när solen väl kom upp och temperaturen kröp över nollan blev det en fantastisk dag.Här är vi ute och tar lite bilder till tidningen.Efter fotograferingen och lunch på Hyttan bar det åter ut på vägarna i säfsen skogarna för en test av motorcyklar och test körning av en ny sträcka in för nästa års Adventure Days.


På bilden sitter vi vid Fyrtjärnan , tar en kopp kaffe och diskuterar hojar och vägar....... 

0
23 september, 2010 - 12:03
safsen


Hej , i veckan har vi börjat reka nästa års turer för Adventure Days.

På bilden ser ni David från Touratech som blickar ut över en ny sträcka som vi är ute och tittar på inför nästa år, ser ut att bli riktigt bra!

Hälsningar
Pärra

0