Säfsenbloggen

26 oktober, 2010 - 15:33
safsen

Hej idag har vi fått leverans av nya snökanoner inför vintern.Här håller Björn och Andreas på och lastar av sex stycken nya kanoner.Nu är nästan all utrustning på plats. Så i slutet på den här veckan eller möjligen i början på nästa vecka ställer vi ut kanonerna i våra backar.......

0
25 oktober, 2010 - 18:57
safsen

Hej, här kommer några bilder på dagens arbeten.


Här håller vi på och spränger bort lite klippor på toppen av backen.Här är resultatet av dagens första sprängning, tyvärr så var klippan lite hårdare än vi räknat med så det blev att ladda på en gång till.Nu smäller det för andra gången och nu tror vi att vi fått bort klippan så det ska bli lite lättare att ta sig från släpliftarna och bort mot bland annat Älgkroken.Grabbarna har åkt hem fördagen men jag sitter kvar på toppen av fyrstolen och väntar på vår it suport och njuter av solnedgången. Vi håller på och jobbar med vår webkamera på toppen av fyrstolen som inte riktigt vill vara med oss.Så det är därför jag sitter kvar här i min ensamhet :-).


0
24 oktober, 2010 - 15:51
Christer

I skogen finns det ro, tid till tanke och frid. Jakt ger mycket tid till att låta tankarna flyga, formulera nya idéer. Man kan också bra vara. 

0
24 oktober, 2010 - 14:00
Christer

Härlig jaktdag med god jaktlycka. Nu blir det god och varm soppa i skogen!

0
22 oktober, 2010 - 14:56
safsen


Hej, idag känns det som att vinter är riktigt på gång till Säfsen. Morgonen bjöd på fem minusgrader och strålande sol!I backen är det fullt med aktiviteter och förberedelser inför vintern. På bilden ser ni tekniker från Snowtech som är här och servar våravatten pumpar till snökanonerna.Här håller vi på och servar våra luftkompresorer också dom till våra snökanoner, så nu är vi klara för att köra igång och lägga snö!Avslutar med en till bild som jag tog uppe på toppen av backen nu på morgonen.

0