Säfsenbloggen

30 november, 2010 - 11:48
safsen

Hej, här i Säfsen är solen påväg upp över bergen efter en kylig natt. Just nu har vi -15 grader så det är en riktigt härlig vinterdag.I Specialen jobbar vi för fullt med snöläggningen och räknar med att vara klara under morgondagen.I Wärdshuset målar och fixar vi så att det ska vara riktigt fint tills vi öppnar.I Skiduthyrningen känns det som att kliva in i Tomtens egen verkstad, här monteras det skidor på något som nästan ser utt som ett löpandeband.


Så det är som sagt full fart med alla förberedelser här i Säfsen.

0
29 november, 2010 - 20:59
safsen

Hej, här kommer en bild på Nisse eller man kanske inte ser att det som är Nisse som kör. Hur som helst så är det han som håller på och pistar backen upp mot toppen på Fyrstolen.Vi har producerat massor med snö de sista dagarna.Ni som har varit här tidigare vet att så här brukar det inte se ut :-)Och nu till den tidiga julen,i pistmaskinsgaraget håller vi på och skruvar ihop en ny pistmaskin för premiär tur i morgon.


Ska fråga Nisse lite snällt om jag inte får åka med på en tur då.....

0
29 november, 2010 - 17:21
safsen

Termometern ligger stadigt under 10- och snön bäddar in hela Säfsen i ett sprakande täcke av gnistrande kristaller. Jag har just varit upp till skidbacken som just nu påminner otroligt mycket om en Tomte verkstad.


Jag gick förbi shopen och där monteras skidor på löpande band. Samtidigt hastar små tomtar mellan snökanoner för att säker ställa vinterns skidåkning.


När jag sen kom tillbaka till hyttan fick jag se att julbocken har kommit och slagit sig till rondellen! Nu väntar ett frosseri i ischoklad, mandariner, Glögg, och julmust! Så kom och mys på hyttan och dela stämningen med oss!

0
28 november, 2010 - 13:26
Carolina

Då var äntligen 1:a Advent här. De senaste dagarna har vi på Säfsen hållit på att dekorera och förbereda inför årets första Julbord som vi hade denna helg. Julgranen är klädd, julljusen är tända och i högtalarna spelas underbar julmusik. Stämningen är på topp!


Vi i receptionen håller just nu på att plocka upp alla våra nya souvenier som kommit.  De övriga avdelningarna håller även dom på att göra i ordning inför vinterns premiär 10/12. Alla är taggade och ser fram emot den kommande vintersäsongen.


 

0
24 november, 2010 - 19:31
safsen

Hej, idag har vi ett riktigt busväder. Det blåser och snöar rätt rejält.Här är jag och Björn uppe på toppen av Branten och kollar till en av våra fläktkanoner,fin utsikt men blåååååsigt...Här är jag på väg ner i Gläntan, snöläggningen går bra. Det är så mycket snö i luften att det är svårt att se vart man kör med skotern.Så här ser det ut i Älgkroken, massor av kanoner och mycket snö blir det!På väg ner i långsvängen,vinden snurrar så att det isar ner våra kanoner,därav den lite lustiga is grejen fram på kanonen.


Det var dagens lilla rapport från ett lite blåsigt men snöigt Säfsen.

0