Säfsenbloggen

31 mars, 2011 - 11:51
Karin

En sprudlande go tjej med båda skidorna på "vita mattan"


Namn: Caroline Augustsson
Ålder: 23 år
Härstammar ifrån: Vikbolandet Norrköping
Favorit djur: Aa svår fråga, tycker om alla djur utom ormar
Vad jobbar du med efter skidsäsongens slut: Jag har jobbat både på Gröna lund och på Citygross, vad som väntar efter denna säsong är ännu inte spikat.
Favoritfärg: Alla färger är fina, men favoriten är gul
Hur ser en ledig dag i backen ut: Det är strålande sol, alla härliga vänner är samlade vi kör några åk och käkar lunch uppe på toppen.
Vilken är din favorit backe: Älgkroken och Specialen på en delad första plats


Imorgon så lär vi känna Jon, en kille som verkar gilla älgar.

0
30 mars, 2011 - 18:50
Filurius

Jag älskar mat! Framför allt all picknick-mat som man kan äta när man är på äventyr. Här kommer recept på Dalapizzan, en riktigt klassisk utflyktsmacka här från Dalarna, och min favorit-smörgås.


Dalapizzan-den klassiska utflyftsmackan

Ingredienser 4 personer

4  Rund tekaka
300  g  Falukorv
Matfett; till stekning
4  msk  Stark senap
200  g  Krossade tomater; ELLER
3  Tomat; skållade och skalade
2  msk  Tomatpuré
2  tsk  Oregano
1  Vitlöksklyfta; pressad
Salt
Peppar
200  g  Riven ost (helst västerbotten)
2  msk  Olja

GARNERING
Persilja; hackad 


Beskrivning

Tidsåtgång ca 40 minuter.

Skiva falukorven i 5 mm tjocka skivor och stek dem i lite matfett.
Koka tomaterna tillsammans med tomatpuré, oregano och vitlök i ca 5
minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred tomatröran på tekakorna
och lägg falukorvsskivorna omlott i en ring ovanpå. Bred senapen över
korven och fördela osten över kakorna och gratinera ca 10 minuter i


250°. Låt svalna och bädda in i smörgåspapper noggrant, stek dessa en kort vända över glödbädd så att osten åter börjar smälta, Ringla lite olja över osten efter gratineringen och servera dem varma. 

0
30 mars, 2011 - 12:52
Karin
Backen är PERFEKT man vill knappt ta ett steg ut på den nypistade vita mattan som omsluter Säfsen alpin, hade jag haft ett par skidor på fötterna så hade jag dock inte tvekat en sekund, det är så snyggt!

 


Hälsade på skidskolegänget imorse där förberedelserna för en ny strålande skiddag var i full gång, det borrades hål och figurer och hopp kom på plats, och när klockan började närma sig nio gjorde de första skidsugna gästerna entré på "vita" mattan.


En halvtimme senare var många små förväntansfulla skidåkare på plats, det fördelades västar och med pirr i magen tog de knappliften upp mot roliga äventyr.


Jag passade även på att ta några bilder på skidlärarna, fråga lite vilka dom är och vad dom tycker är kul. Så varje dag framöver kommer vi att presentera våra härliga medarbetare i skidskolan här på bloggen så passa på att lära känna vårt härliga gäng här! 
0
28 mars, 2011 - 19:55
Carolina

Jag skulle vilja tipsa om en karta som innehåller allt du behöver för en lyckad semester.


Skoterleder, längdspår, fiske, skidbackarna, fågeltorn, vandringsleder och grillplats är bara några av de sakerna du hittar information om. Kartan finns i 2 format, en som är anpassad för vintersäsongen, och en för barmarksäsongen.


Välkomna in till oss i Receptionen för att själva få utforska kartan samt få mera info.

0
25 mars, 2011 - 21:30
Karin

Långa soliga och härliga dagar med nypistad snö, detta är bästa tiden på säsongen om du frågar oss!


Några av oss har varit nere till Göteborg och spanat in TUR mässan, inspirerande dagar och trevliga möten har vi haft, och nog har våren anlänt på riktigt till södra Sverige det kan man inte skjuta under stol med.


Men visst längtade vi hem och pustade ut när vi närmade oss Säfsen och dess snötäckta och orörda vildmark. I helgen kör vi några åk, lutar oss tillbaka mot Wärdshusets soliga fasad och bara njuter.


Kom du med vettja!

0