Säfsenbloggen

27 juli, 2011 - 16:59
Hanna

Hej Svejs!


Tog precis en sväng och hälsade på i köket där de preppar för fullt inför kvällens A La Carte. Passerade där ett berg av jordgubbar och som den gottegris man är så var det bara att svälja stoltheten, gå ner på bara knän och försöka fjäska en tidig dessert. Galet gott!
Så för alla er som funderar på vad ni ska äta ikväll - ta en tur till restaurangen och prova sommarens meny. Nytt för i år är bland annat en härlig lammfilé med varm potatissallad och fetaostcreme, lättrökt regnbågsfilé med skaldjur och färskpasta och entrecote med rostad potatis och rödvinssky. Även storfavoriter från förra året som Club Sandwich med majskyckling och Säfsens Toast Skagen finns kvar på menyn.  

Och här är den, desserten som är näst intill värd att dö för. Key Lime Pie - Säfsens kökschef Mikael Sandströms egna recept. Det här hörru ni, är utan tvekan den godaste dessert jag någonsin har smakat! En himmelsk blandning av lime, syrliga rabarber, jordgubbar och kanel. Bättre än så blir det inte!


Kom och smaka själva!


 

0
27 juli, 2011 - 15:53
Karin

Se vad grabben Daniel med familj fångade häromkvällen i Säfstjärn!

0
20 juli, 2011 - 13:24
Carolina

Såhär mitt i sommaren när den är som bäst så skulle jag vilja tipsa om lite bra och intressant sommarläsning. Det är en bok som heter "Om järn och människor" och där kan du läsa om hur omgivningarna och byarna runt omkring i Bergslagen såg ut förr. När järnmalmen höll byarna levande och smedjorna sprakade.


Boken finns på både Svenska och Engelska.


Välkommen in till oss i Receptionen.

0
20 juli, 2011 - 09:52
Matte


Den nya röda leden i bergsykelparken börjar ta form... Vi räknar med att iordningställandet efter grävaren tar några dagar till, sen får leden vila några dagar så den blir hård och då är det dax för provkörning!

0
16 juli, 2011 - 14:09
Hanna

Hej Allihopa!


Tänkte bara slå ett stort slag för Hyttans Café som idag har utökat sitt sortiment med läckerheter som Jordgubbscheesecake, Wienderbröd och Mockarutor - eller vad sägs om Pannkakor med sylt och grädde till alla barn? Min favorit blev helt klart Rocky Roads - en sådär härligt klibbig chokladruta med minimarschmallows på toppen! Kan det bli bättre?!Inför heta sommardagar har vi även tagit hem den efterlängtade kulglassen. Farligt gott! Och för de törstiga finns det läskande drinker från baren. Kanske testa holländarnas favorit - Iste med Citronsmak?
Som ni ser finns det något för alla, oavsett väder. Så denna veckas tips är helt klart att ta en fika!


Vi ses!

0