Säfsenbloggen

30 augusti, 2011 - 20:45
Christer

En sensommarbild över Säfssjön, några cyklar, andra fiskar och jag bara är och njuter det böljande skogslandskapet! Kom upp i höst och njut!

Christer Rosén

0
27 augusti, 2011 - 11:44
Christer

Tar mig en tur ut på jaktreviret. Lyssnar på com radion; har du sett nåt' - jo vi är nog på verldens beste fule marker, da! Han menar fågelmarker, Norrmän på jakt. - har du hittat någon svamp? - Jo, en kasse full, nu ser jag fågel! Vi höres....... Både jakt upplevelser och svamp plockning.

0
9 augusti, 2011 - 14:25
Hanna


Hallå På Er!


Titta vem jag hittade utanför Hyttans dörrar, Filurius! Säfsens och min favoritälg som idag hade bestämt sig för att hälsa på alla små vildingar när det var dags för Indianlekis. Och vilken buse han är! För när han inte delade ut kramar så vände han upp och ner på barn, kittlades och lekte runt med både stora som små.
Filurius var även inne i Caféet och hälsade på Halvar där han passade på att bjuda upp till dans.
Kärleken flödar när Halvar i sin tur passade på att ge Filurius en stor puss! Det är alltså inte bara våra gäster som älskar denna kramgoa konung.Annars tänkte jag slå ett slag för vår nya glassmak - Bananchoklad! Helt gudomligt god! Passa då även på att prata med Halvar, som är en mästare på myter och legender om den här byn, så kanske ni kan få höra en och annan spökhistoria..


Vi ses snart!

0
3 augusti, 2011 - 17:52
Christer

Nu är det flera flera familjer som leker, fiskar och njuter bad i Säfssjön. 

0
2 augusti, 2011 - 19:09
Carolina

Idag träffade jag Solveig och hennes 2 döttrar Hannah 8 år och Lara 10 år. De kommer ifrån Tyskland och är i Säfsen på semester i 2 veckor. De hade nyss varit ute på en ridtur i skogen. "Det var helt fantastiskt, vilken härlig känsla att rida genom skogen" säger Solweig med ett stort leende.


Hon berättar att de planerar att komma tillbaka redan till vintern och ska då rida Islandshäst igen. "Detta måste vi bara uppleva på vintern också" säger hon. På fredag åker de hem igen och vi ser fram emot att träffa dem när snön kommer.


Vill ni också uppleva naturen från hästryggen? Kom in till oss i Receptionen för mera info samt bokning.

0