Säfsenbloggen

24 december, 2011 - 16:46
Klara

En ny säsong har startat vilket också medför nya bloggare här i Säfsenbloggen. Jag är en av dem. Jennifer 22 år från Hallsberg. Nu har min andra vintersäsong börjat men jag har faktiskt en sommarsäsong med mig i bakfickan också.


För ett år sedan kom jag hit, trivdes hur bra som helst och i våras bestämde jag mig för att lämna gnällbältet och i stället bli dalkulla på heltid. Jag ångrar mig inte en sekund. Naturen här är något utöver det vanliga och människorna är fantastiska.


Mig finner ni för det mesta i liften där jag trivs som fisken i vattnet, men har ni tur kan ni hitta mig någon annan stans också. Vi ses väl i vinter?


0
23 december, 2011 - 22:12
Frida

Hej på er!


Frida heter jag och jag har förflyttat mig till Säfsen från Västerås för att jobba i Skidboden den här säsongen. Service- och turismbranschen är mitt kall här i livet och fram till juni i år har jag pluggat reseproduktion i Orsa under två år. Jag har aldrig  haft något intresse för att åka varken skidor eller bräda utan mest gömt mig i pulkabacken, men den här vintern ska jag lära mig åka bräda en gång för alla! Mestadels kommer jag nog blogga uppifrån backen och från Skidboden, men då och då kanske det dyker upp ett och annat inlägg någon annanstans ifrån.


Som idag när jag var med uppe på Hyttan och bakade pepparkakor. Vi var många som kladdade ner händerna med pepparkaksdeg, mjölade ner kläderna och gick hem med finfina nygräddade pepparkaksgrisar, gubbar, gummor och älgar.  Efteråt pysslade vi och det blev både snögubbar av flirtkulor, några garntomtar, julkort och smällkarameller. Det var riktigt mysigt med lite julstök såhär dagen före dopparedagen!Vi ses i vinter!

0
21 december, 2011 - 17:13
Hanna

Hallå Hörni!


För alla er som undrar hur det ser ut med snöläggningen och vilka backar som är på G kommer här en liten uppdatering. =)


Drog alltså på mig skoteroverallen och hängde på dagens snöläggare en timme ut i pisten för att spana in arbetet. På toppen mötte jag först Erik som kom farandes uppför Älgkroken påväg mot övre delen av Långsvängen där största delen av arbetet pågår just nu.
Väl ute i Långsvängen hade vinden bytt riktning och det var dags att vända på Pysaren ni ser på bilden.
Som ni ser är det bra drag i snökanonerna som här går för full kapacitet - och kommer så göra även imorgon då temperaturen fortsätter att ligga stabilt under nollan. Och med den vetskapen är det också möjligt att vi kanske kan öppna både Långsvängen och Gläntan redan kring julhelgen, alltså tidigare än först planerat. Vi håller tummarna!I glädjeyran passade till och med Erik på att riva av ett gitarrsolo på sin luftgitarr. =)


Väl nere i dalen igen bjöd Sebbe och Ulf på show då de dammade av det ena tricket efter det andra vid railsen som man hittar längst ner i Familjebacken. Grymt!

Och nu alla barn - På fredag kl 16.30 vid pulkabacken, i anslutning till Hyttan, kör vi igång med förra årets succé, Miniskotrar! Då kan alla barn upp till 12 år och en maxvikt på 50 kg fräsa runt en pistad bana på de här sjukt coola fartvidunderna! Missa inte!Over & Out!

0
18 december, 2011 - 15:15
Hanna

Hej På Er Allihopa!


Nu har jag varit ute i backen och träffat mannen, myten och legenden - Tomas Johansson, Driftansvarig på Solberget, för att få veta mer om snöläget och kommande nyheter.


Just nu har vi alltså öppet tre nedfarter, två familjebackar och en en blå backe från toppen. Näst på tur att öppna står Långsvängen och Gläntan, två gröna backar, också dem från toppen. Hur snart vi öppnar dem beror dock helt och hållet på väderleksrapporten och som det ser ut i dagsläget verkar de kunna bli klara till Nyår.Tog mig sedan upp till Kidspark där det var fullt ös ner i pisten. Här ovan ser ni Juni, 5 år, med sin pappa Anders påväg ner till mamma som stod och väntade.Erik är på plats och hjälper alla barn och föräldrar upp i liften.Skidskolan börjar nu komma igång på allvar och här ser ni Nina påväg ner i slalombanan med sina två Smygare. Full fart!


Passade också på att fråga hur läget såg ut i skidspåren och där har vi två glada nyheter. Redan imorgon kommer förhoppningsvis både Mellanfallsvägen och hela Elljusspåret vara färdigpreparerade och det betyder 13 nya km!


Öppna spår just nu är annars Östertjärnsvägen, Elljusspåret 2 & 3 km, samt Hösjöleden där jag för övrigt träffade de här två glada grabbarna! Kjell och Lasse från Örebro valde att åka hit bara under dagen och har redan avklarat 15 km på skidorna.


"Härliga spår, det här borde alla testa!", kommenterade Lasse.Så hoppas vi ses snart! Ha det kalas så länge!

0
10 december, 2011 - 10:33
Christer

Att få vakna upp i denna vintermiljö efter höstens mörker och regn känns bara så härligt. Välkomna till Säfsen!

0