Säfsenbloggen

27 juli, 2012 - 15:44
Karin

Även iår är Säfsen nominerad till bästa upplevelsedestination i Sverige. TRIP Global Award delas ut den 18 oktober i Stockholm till ”Den bästa upplevelsen i Sverige”. Det är ett internationellt pris som Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS) står bakom. Syftet är att ta reda på vad utländska besökare vill boka via researrangörer och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse. Vi har redan börjat ladda inför galan och är givetvis super stolta och nervösa inför galakvällen.


Med detta sagt så vill jag även passa på att bjuda upp er till vår vackra Resort, solen står högt och temperaturen visar + 26 grader. Nere vid Prästuddens bad kan du hitta en alldelens egen och mysiga plätt för en heldag vid stranden och det är inte alls långt upp till Hyttans Sommarcafé där man kan svalka sig med en sommrig drink eller god kulglass. Kolla in våra aktuella erbjudanden här, Välkommen och fortsatt trevlig sommar! >>>>!

0
24 juli, 2012 - 12:37
Filurius
HEJ!
I Fredags hängde jag med ett helt gäng på Solbergsvandringen. Det är en vandring på 7km i vacker natur. Vi började promenaden från Hyttan hela vägen bort till Solberget. Där tog vi liften upp på toppen för fika och en fantastisk utsikt. Vi passade även på att tjuvkika lite på dom som cyklade i fullfart genom Downhill parken! Sedan fortsatte vi vandringen ner och runt Solberget på stigar, grusvägar och spänger..Kom och häng på!
Kram Filurius
0
20 juli, 2012 - 11:58
Erik

Hej!Idag tänkte jag slå ett slag för alla de mindre sjöar, bäckar och tjärnar som finns runtomkring Säfsen. Många av dessa mindre vatten ligger avskilt och ger en fantastisk känsla av vildmark.


Fisket är såklart varierande men det finns riktiga godbitar med både mycket och fin fisk! Självklart tänker jag inte avslöja dem, upptäckandet av en vacker skogstjärn är ju en del av själva upplevelsen.


Avslutar med en bild som återigen visar att man nog inte kan ta i för mycket när det gäler valet av bete när man fiskar gädda. Titta noga på bilden så ser ni att fisken som vägde närmare 4 kilo blivit attackerad av en större madamme, otroligt!Vi ses!


 


 

0
17 juli, 2012 - 18:40
Filurius

Hej hopp!


Idag är det Tisdag och på schemat står "Sjö & Äventyr". Jag passa på att träffa Emma och hennes 23 förväntansfulla pirater vid Hyttan innan det var dags för avfärd mot sjön. De gick sedan vidare ner till flotten där Carro väntade och drog sedan ut på sjön för att hitta den omtalande skatten.

Men det är inte det lättaste! Man behöver bygga ihop en karta av pusselbitar för att se åt vilket håll det bär av härnäst. Efter lite knep & knåp så hittade de fram till skatten. Som avslutning grillade de korv och lekte kurra gömma! Vilket äventyr!
Nästa gång tror jag att jag hänger på! Gör du?

0
15 juli, 2012 - 17:50
Carolina

Hallå alla glada!


Vårt veckoprogram är i full gång och jag tänkte passa på att berätta vad mina vänner på Aktivitetsavdelningen pysslade med igår. Det var Lördag och det innebar såklart:


Kanotutflykt - Fire, survival and public right of access.


Ett stort glatt gäng samlades vid sporthallen för att bege sig ut på Säfssjön! I våra 15-mannakanoter gled de fram mellan öarna och njöt av tillvaron. Under paddlingen tog de en paus för att göra upp eld och där fick de även lära sig mera om allemansrätten, vilket är grunden till frihet i svensk natur.
Efter en härlig utflykt ute på sjön var det glada gäster som kom tillbaka.Detta är verkligen en populär aktivitet som passar hela familjen. Passa på ni också att testa någon av våra roliga aktiviteter under sommaren. Välkomna!

0