Säfsenbloggen

21 oktober, 2013 - 13:29
Karin

Snart kan vi börja rulla årets köttbullar till Julborden. Älgjakten drog igång i morse och efter vägkanten syntes förväntansfulla jägare med bössa på rygg och termos i hand, vädret är höstruskigt, precis som det ska vara en älgjaktsdag i oktober. Henrik som är jaktledare över jaktlagen som finns ute på markerna kring Säfsen ringde nyss och meddelade att 2 älgar redan blivit fällda, god jaktlycka redan första dagen bådar gott.


Jag ska ta på mig att meddela Helmut i köket att råvaror är på väg in, och påminna honom att beställa den ruggigt goda älgkorven som fanns på julbordet förra året.

Visst är det häftigt att mycket av det vi serverar i våra restauranger är lokalproducerat, och då menar jag lokalproducerat - på riktigt! Älgköttbullar, älghamburgare, älg-tacos och korv är bara några av rätterna som brukar vara familjens favoriter, tillbehören så som lingon och svamp blev plockade för några veckor sedan.

Skärfjäll och våra jaktmarker ligger dryga milen från Säfsen och jag hoppas att jägarna som är där ute passar på att inte bara njuta av jakten utan även av den storslagna utsikten som jag vet är något utöver det vanliga.


Jag tänkte försöka fånga min kvällsmiddag i Majatjärn, jag håller tummar och tår för en stor Regnbåge :)

Jag önskar fortsatt god jaktlycka till Henrik och gänget och längtar till december och julbord!


0