Säfsenbloggen

29 november, 2013 - 13:30
Carolina

Kalla nätter, gnistrande trädkronor och strålande sol - så har de senaste dagarna sett ut hos oss. Med första advent runt hörnet går vi snart in i juletider och här pysslas det för fullt för att skapa den där härliga julstämningen. Adventsgranen och ljusstakarna lyser fint och tidigare i veckan kom vår jätte stora julbock som ger alla ett varmt välkomnande utanför Hyttan. Nu längtar vi extra mycket efter de där guldkornen som hör julen i Säfsen till. Glöggmys framför brasan, fackelpromenad genom de djupa skogarna, välfyllda julbord och skidåkning innan Kalle Anka träder fram i rutan - det är vår jul det!

Vill du också fira jul med oss? Vi har fortfarande boende kvar söndag - torsdag i Timmerstuga 4+2 bäddar från 4 295 kr/stuga. Boka din jul hos oss här!

0
21 november, 2013 - 09:23
Klara

Nu äntligen är minusgraderna här och vi hoppas att de är här för att stanna. Under tidig morgon igår startades kanonerna och snötillverkningen kunde börja. Nu är det full fokus på Familjen och Kids men vi lägger också snö i Älgkroken och på toppen såklart. Snart kommer även Långsvängen färgas vit. Självklart längtar vi efter ett vintrigt och gnistrande landskap också, dags att göra snödansen nu hörni!


Det är knappt en månad kvar till öppning, ni räknar väl ner precis som vi? Snart kan skidsemestern börja!


0
14 november, 2013 - 13:33
Karin

Temperaturen visade i natt flera minusgrader och morgonen bjöd på en eldröd blandat med lila himmel, marken var täckt av iskristaller, luften den var klar och kall. Å som vi har längtat, nu håller vi tummar och tår för att kylan kommit för att stanna så att vi får kicka igång snökanonerna som står redo i Skidområdet. I Skidboden och Tenson Skistore börjar vinterns varor rulla in, det organiserade kaoset på lagret vittnar om mycket snygga skidkläder, mössor, vantar och mysigt varma underställ, årets googles bjuder på en regnbågslik färgskala till de djärva och klassiskt svart till oss andra.


I Tenson Skistore kan du dessutom inhandla skidor inför vintern, för att få plats med allt nytt så var vi tvungna att tömma lagret och du kan nu inhandla förra årets hyrskidor till ruskigt bra pris. Givetvis finns det också flera bra fyndkorgar med både jackor, mössor, tröjor med mera. Bort med det gamla och in med det nya helt enkelt, den 14/12 kommer Tenson Skistore att ha adventsöppet mellan kl 09.00-18.00, ett perfekt tillfälle att inhandla årets julklappar på, samma helg serverar Hyttan Kök & Bar även sitt traditionella julbord med alla klassiker och egna lokala favoriter. Nu måste jag skynda ut i Skidboden igen, såg en stor brun kartong som rullades genom dörren nyss, och min nyfikenhet måste stillas.


0