Säfsenbloggen

24 december, 2013 - 14:40
Carolina

Då var första helgen av denna vintersäsong avklarad, och gissa om vi har haft kul! I torsdags checkade de första gästerna in, förväntansfulla och med en längtan att få ta första åket. Kl.09.00 slog vi upp portarna till skidområdet och trots att träden saknade sitt vita täcke var förhållandet i backarna riktigt bra och levererade härlig skidåkning. Det pirrade till ordentligt i skidtarmen när vi äntligen fick kliva på sittliften mot toppen av Solberget och sen ta första svängarna ner genom Älgkroken. Helgen bjöd även på massor av annat skoj som miniskoter, ridning, snowcamp och bastubad. Afterski & trubadur stod Bosse Karlsson för, och det svängde rejält på dansgolvet. I baren fanns barnsligt goda drinkar för alla knattar och Hyttan kök & bar bjöd på smaskiga buffér. Som ett bra avslut på denna toppen helg fick vi igår ett oväntat besök av tomten som hade mellanlandat sin släde vid skidområdet och ville träffa alla barn. Och om man vågade kunde man sitta i tomtens knä och lämna över sin egna önskelista.

Med en toppen helg i bagaget går vi nu vidare och tänder upp julljusen, värmer på glöggen och dukar upp vårt traditionella julbord för snart är första gästerna på ingång. 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

ÖNSKAR VI PÅ SÄFSEN

0
17 december, 2013 - 14:51
Karin

Nu är det nära, torsdagen närmar sig med stormsteg och på varje avdelning jobbas det flitigt med att få igång vinter.

Det schaktas snö för fulla maskiner uppe i skidområdet, köket putsas och fejjas, liftarna kontrolleras och skyltar sätts upp. Det pirrar extra mycket i magen och skidtarmen skriker efter några åk, om jag inte blir först av alla upp i backen på torsdag så lovar jag att inte vara långt efter, snöläget är inte förändrat sedan gårdagen, i backen finns massor av snö och några pulkabesökare passade på att testa den i förmidags. Natten bjöd faktiskt på några minusgrader och nu ligger det runt 2+ ute, det verkar som om snön sakta men säkert närmar sig på prognosen och tidigast som det ser ut nu besöker oss på lördag. Jippi, vi längtar, gör ni?


Av tomten önskar jag mig en vit jul och ett par nya skidor!


//Karin


0
16 december, 2013 - 12:26
Carolina

Temperaturen visar tråkiga + grader och träden har tappat sin vita charm. På torsdag har vi säsongsöppning i Skidområdet och idag dyker all ny personal upp, glada och peppade trots vädret. Vi är inte speciellt oroliga, vi vet att vintern dyker upp och stannar, den verkar bara vara seg i starten iår, som tur är har vi lagt konstsnö som inte försvinner lika lätt som natursnö, så vi kommer att uppfylla snögarantin med 3 nedfarter och 3 liftar tills på torsdag, nedfarterna som öppnas är: Familjebacken, Kidsbacken och Älgkroken. För alla hopp & bussugna kommer vi att sätta upp några hopp & rails där det passar bäst.
Dessutom passar vi på att ge alla ett öppningserbjudande som kommer i helgen, 50% rabatt på skipass.

Tyvärr kommer vi ej att ha preparerade längdspår för kommande helg, vi håller våra tummar och tår att snön är på väg. Om inte innan helgen, iallafall som en julklapp. Vi är supersugna på att få ta årets första svängar, vi ses i Älgkroken på torsdag!

Vi kommer fortsätta uppdatera regelbundet om snöläget här på bloggen så håll utkik!

0
4 december, 2013 - 12:53
Klara

I fredags visade vi på instagram och facebook upp årets nyhet, och för er som missat det kommer den även här. Under hösten har vi nämligen skövlat bort en hel del skog under fyrstolsliften. Mellan Familjebacken och Specialen, där det nu ser ut som ett väldigt tråkigt område, ska det i vinter bli superkul. I stället för skog kommer det vara ett barnområde fyllt av hopp, rails och annat skojj för både små och stora barn. Och för de vuxna som törs såklart!


I morgon är det endast två veckor kvar till öppning och prognosen säger att snökaoset är på väg. Under morgondagen ska det komma riktigt mycket snö, men vi hoppas såklart att det dimper ner ett par flingor redan till kvällen. Till helgen väntas ordentligt kalla nätter på runt 15-20 minusgrader vilket kommer ge oss en hel del kanonsnö uppe i berget. Nu äntligen är vintern här!


0