Säfsenbloggen

29 januari, 2014 - 13:38
Karin

Parkbygget pågår och planeringen för linjerna är i full gång, det schaktas snö och mosas runt med de stora maskinerna, äntligen är årets premiäråk i parken inom räckhåll.

I Familjebacken finns redan några mindre boxar och rails utplacerade, och mina favoriter "mini-hoppen" i Barnområdet har funnits från säsongstart, jag lovar er att dom hoppen är perfekt att öva på för såväl knattar, ungdomar, vuxna och hoppsugna seniorer.  Men åter till den större parken som fått namnet Spark, iår så kommer det att se lite annorlunda ut från förra året - såklart! Men den stora förändringen är placeringen, nu kommer alla parkälskare att hitta parken i det stora området som finns mellan Specialen och Familjebacken, - Vi tror att den här placeringen kommer att vara perfekt för parkåkarna, det ligger mer avskilt och Rödingen är dessutom en av de bästa backarna för alpin-skidåkning och med en här lösningen så får de som gillar park ett helt eget område och Rödingen blir ren skidåkning från topp till slut. 

Hela snöläggargänget och pistmaskinsförarna jobbar järnet och försöker samla ihop så mycket snö och byggmaterial som möjligt till gänget från Snowcamp som i början på nästa vecka kommer att ta vid för att placera hopp, finlira och göra parken till något riktigt riktigt bra. Jag fick några ledtrådar och de pratas om rött och blått, 2 linjer för hopp och 2 linjer för rails - mer tänker jag inte avslöja. Nu gäller det att värma upp inför nästa vecka, jag tänker lära mig minst 2 nya trick den här vintern, vad är ditt mål? 

Hörrni, glöm inte bort att fota, filma, skicka och dela alla era framsteg, vurpor, hopp och skutt - vi vill gärna ta del av era upplevelser, här kommer ett härligt klipp från när Filip skuttade runt i Skidområdet för nått år sedan.

0
27 januari, 2014 - 14:03
Solberget

med att sätta upp......är ju inte för att vi tycker fantastiskt mycket om att fiska. Inte heller för att vi som jobbar i skidanläggningen vill ha de finaste pisterna för oss själva. Nej, det handlar om säkerhet. Jag skriver det en gång till: s ä k e r h e t. För dig som åker skidor hos oss, men lika mycket för oss som jobbar i anläggningen.

Det man säkert kan veta är att bakom ett nät finns ingen bra och ingen säker åkning. Vi stänger av med nät för att vi till exempel inte vill att du åker in på opistad, stenhård kanonsnö, in i pistmaskiner eller in i snökanoner. Och inte heller in i oss som jobbar.
Ett nät kan också betyda att det finns hinder i naturen, till exempel diken eller nedfallna träd.

Så var rädd om dig, och oss, och respektera näten som vi sätter upp.

// Åsa, skidpatrullen

 

6
23 januari, 2014 - 16:20
Karin

Det var krispigt kallt när jag klev upp imorse, termometern visade bitiga -23, myggfritt så att säga så understället fick bestämt följa med till jobbet.

Vi är mitt uppe i Barnens bästa veckor och alla våra små gäster verkar stormtrivas både i skidområdet, på hästryggen i längdspåret och i barnrummet.

Vi kör på med "Barnens bästa" hela vecka 5 så passa på att boka, än finns några stugor kvar till super-pris. >>>

Snöläggningen går enligt plan och vi har nu placerat ett gult snömonster längst upp på Solbergets topp som likt en fontän bildar vackra snöhögar - för alla entusiaster har jag fått lära mig att betäckningen på denna mirakelmaskin är: TF10 av märket Techno Alpin

TF10 ska hjälpa oss att lägga ett stabilt täcke med snö på Solbergets topp ner i Branten och ner mot Skogsrundan där det är lite knixig terräng.

Imorgon öppnar vi Rödingen, min favorit bland de lite tuffare nedfarterna, i Rödingen kan du ta ut svängarna rejält och trycka på ordentligt, idag tjuvstartade vi Rödingliften vilket innebär att alla som inte är så förtjusta i höjder kan pusta ut och ändå ta sig till toppen av Solberget fast med skidorna säkert mot marken hela vägen.

Vi planerar att öppna upp Specialen i helgen med tillhörande Specialenliften, detta blir vår första svarta backe att öppna för säsongen, så nu kan både nybörjare och riktigt inbitna skidåkare njuta av pister från hela färgskalan. För alla jibbers och parkälskare så kommer parken iår att se lite annorlunda ut, du kommer att hitta parken i slutet av Specialen och under Solbergsliften, det schaktas, planeras och byggs för fullt och vi tror att vi kan lova en riktigt grym park i vecka 6, så håll utkik!

Tills dess så ses vi i Rödingen!

2
21 januari, 2014 - 16:42
Solberget

Nu har vi härliga vinterdagar med lagom många minusgrader – och grillplatserna bara väntar på hungriga gäster både i barnområdet och uppe på toppen. Så ta med något att grilla, mysigt för stora som små, i tältkåtan, vindskydden, eller med milsvid utsikt uppe på toppen. Ved finns vid varje grillplats.

 

// Åsa, skidpatrullen

2
20 januari, 2014 - 16:36
Erik

Idag öppnade vi Harpasset för säsongen, en pist med massor av härliga svängar! Vad är det då som är nytt i Harpasset undrar ni säkert? Jo i år har vår pistmaskinsförare Andreas doserat kurvorna och skapat små krön, lite som en skicossbana light skulle man kunna säga. Såg riktigt kul ut!

Just nu lägger vi snö i Rödingen, Specialen, Liftstråken och Skogsrundan med fokus på Rödingen.

Vi ses i backen!

3