Säfsenbloggen

27 februari, 2014 - 09:02
Solberget

Snön som vi har fått de senaste veckorna pistar vi till finfin manchester – väl värt att vara tidigt i backen för att njuta av. I tisdags hade vi en suuuuperfin dag med blå himmel och glada sportlovsfirare. Annars är ju vädret helt ärligt lite trist och grått just nu, men vi håller ut och vet att vårsolen snart dyker upp igen. Och manchester på morgonen, det är det ju oavsett väder – så ut och njut!

// Åsa, skidpatrullen

0
25 februari, 2014 - 15:48
Carolina

Denna Tisdag bjuder på fantastiskt väder med strålande sol och skön temperatur, och vad passar inte bättre än en heldag med massor av roligheter för hela familjen. I skidområdet trivs barnen bäst, här finns bus, spännande äventyr och dessutom kan man stöta på Filurius - den snälla och busiga älgen som älskar att åka skidor och kramas. Varför inte kombinera skidåkning med ett roligt äventyr? Varje dag kan man prova vår kluriga skattjakt, med skidorna på gäller det att hitta alla ledtrådar som leder till skatten - visst låter det kul? Kika in i Skidboden och köp ditt skattjaktskort redan idag. I eftermiddag är det äntligen dags för alla barnens favorit, nämligen Pannkakskalas! Här äter alla knattar så mycket de orkar av våra smaskiga pannkakor med sylt och grädde. Vet ni vem som också älskar pannkakor? Jo Filurius, så håll utkik! Han brukar titta in och smaka en pannkaka eller två.

Som ni förstår så händer det mycket roligheter hos oss på Tisdagar, och som avslut på denna härliga dag bjuder vi på ett busigt kul barndisco i Smedjan, där kan alla barn dansa loss och i baren kan man köpa barnsligt goda barndrinkar. Nu ska jag hjälpa Linda i restaurangen att blåsa ballonger för snart kommer våra danssugna knattar.

Vi ses! / Carolina i Receptionen

0
21 februari, 2014 - 15:32
Carolina
Snön fortsätter att falla och vi har nu 74 km längdspår öppet. Mellanfallsvägen, Östertjärnsvägen och Hösjöheden bjuder på riktigt fina spår och när mörkret smyger sig på så finns Elljusspåren belysta fram till kl.22.00. För de allra minsta rekommenderar jag att testa Filurspåret, det är 450 meter och passar perfekt för alla knattar som är sugna att testa på längdskidåkning. För er som önskar en intensivare tur rekomenderar jag att göra som dessa tjejer, kör Kyrkspåret på 9 km, här får kroppen jobba lite extra i flera kuperade uppförsbackar och som avslut kan man njuta av en härlig lång nerförsbacke på ca 1.5 km. 
 
Tips! Packa ryggsäcken med varm choklad, lite ved och något gott att grilla. Efter vägen finns grillplats och vindskydd där ni kan stanna och vila en stund eller bara njuta av omgivningen.
 
Vi ses i spåren!
/ Carolina i Receptionen
 
0
10 februari, 2014 - 13:53
Karin

Årets första sportlovsdag och vad passar då bättre än en sportlovsrapport från Skidområdet - jag lovar det har hänt en hel del. Hanget som var en av våra svarta nedfarter har vi valt att plocka bort, det går fortfarande att åka ner men skogen har tagit över delar av den och vissa partier är smala, därför har vi valt att lägga krut på vår nya nedfart Nisses istället. Nisses är en bred blå nedfart och ni hittar den från toppen ner mot Skogsrundan.

Parkbygget är i slutfasen och den kommer att stå helt klar i början på denna vecka, parken har förövrigt fått både ny plats och nytt namn, platsen är mellan Specialen och Familjebacken, där har träd avverkats och maskiner planerat för att parken skall bli ett helt eget område, och det ser riktigt bra ut, böljande hopp, roliga rails och många boxar - allt anpassat för familjens alla parkälskare stor som liten, i "Folkparken" som den numera heter kommer alla att kunna vara med! 

I Älgkroken har pistmaskinförarna busat runt med snön under nätterna och skapat roliga gupp och pucklar som inbjuder till lagom höga skutt, många testade under helgen och det verkar vara mycket uppskattat.

Läget inför sportlovsveckorna ser alltså riktigt bra ut, helgen bjöd på mycket tung natursnö vilket gör att backarna blir kanon - prognosen visar minusgrader och sol. Äntligen som vi längtat efter den sol-rackaren, att få pausa med en varm choklad och känna solens strålar i ansiktet -mys!

Vi har idag 14 av 16 nedfarter öppna efter vår korrigering av Hanget och Nisses, parken är öppen men inte riktigt klar, 5 av 6 liftar är öppna och den sista Brantenliften räknar vi med att kunna öppna inom kort. Längdspåren är superfina, alla spår förrutom Skatespåret är öppna och preparerade. Östertjärn får såklart en stjärna i kanten idag och bjuder på hårda, lättåkta och fina spår, omgivningarna med snöfyllda granar och öppna karga snötäckta gläntor och mossar gör upplevelsen magisk. Välkommen till Sportloven i Säfsen!

 

 

5
5 februari, 2014 - 09:09
Klara

Klockan slår tolv och skidställen fylls av skidor och snowboards. Inne i Solbergets Wärdshus börjar köerna bildas och antalet tomma sittplatser minskar. Utanför dörrarna råder ett totalt lugn. Det är minimala köer vid liftarna och backarna är så gott som tomma. Det är lunch. Varje dag är det precis lika dant. Varför inte smita in i Caféet och njuta av varma våfflor med sylt och grädde strax innan lunchrushen? Då är magarna mätta och energin påfylld för att orka glida i backarna några timmar till innan det är dags för en lite senare lunch när köerna minskat. Så tänker jag lägga upp min dag i backen i alla fall.


Tiden rinner visst iväg och nu ska skidkläderna på och jag ska ge mig iväg ut och testa Skogsrundan, Rödingen och Specialen som jag ännu inte testat i år, även om Älgkroken är min personliga favorit. Fast förhoppningarna på Rödingen som i år är en helt vanlig pist och inte en park är stora, så innan dagens slut kanske jag har en helt ny favorit! Vilken är din skönaste nedfart?


0