Säfsenbloggen

29 mars, 2014 - 17:41
Karin

Kolla in veckans videoblogg!

0
27 mars, 2014 - 12:01
Erik

Hej!

Våren har kommit till Säfsen och jag tänkte berätta hur det ser ut i terrängen och uppe i skidområdet såhär med dryga tre veckor kvar av årets skidsäsong!

Ute i skogen sjunger fåglarna för full hals och det mesta av snön har nu smält bort. Vi har stängt alla våra längdspår för säsongen men vid Östertjärnsvägen och Höjsjöleden finns fortfarande fina partier för er entusiaster som kan tänka er att ta av skidorna och bära dom en bit. Det är ca. 700m in på östertjärnsvägen som ett större barmarksparti finns men efter dessa bara fläckar finns det åter riktigt fina sträckor. Vi har som sagt inga sammanhängande längdspår öppna men vill man åka längd så går det fortfarande!

Uppe på solberget finns det relativt gott om snö kvar än. Under kalla mornar med soligt och klart väder kan det faktiskt vara säsongens bästa skidåkning nu!  Vi har dock fått stänga pisterna Hälge, Blixten och Vargspåret för säsongen. Under de kommande veckorna kommer även Fallet och Specialen att stängas då snön i dessa pister kommer att schacktas till andra nedfarter för att säkra snötillgången där. 

Som väderprognosen ser ut just nu kommer temperaturen att sjunka till några minusgrader nattetid vilket innebär att pisterna kommer vara hårda och fina under förmiddagarna.

Sammanfattningsvis ser det bra ut framöver och ute i pisterna finns det fortfarande fin snö. Gänget i liften och pistmaskinsförarna kommer att få skotta/schackta en del snö där snötäcket blir tunnt men det fixar vi! 

Nu håller vi tummarna för soliga dagar och kalla nätter!

 

0
22 mars, 2014 - 07:40
Klara

Vi har fått påfyllning av snön i flera omgångar den här veckan och personligen anser jag att vi nu börjar gå in i de allra finaste skidåkningsveckorna. Äntligen kan man klä av sig ett lager under jackan och lämna halsduken hemma. Att man sen blir lite väderbiten och solkysst i ansiktet är ju bara en av alla anledningar till att åka skidor på vårkanten. En annan fördel är att man inte behöver dela backarna med så många andra och heller inte köa så länge, ibland inte alls. Några som inte bryr sig lika mycket om vädret som jag gör är dessa grymma grabbar som hoppar och trixar från December till April i både solsken och snöstorm.


Har du någon favoritmånad för skidåkning?


/ Jennifer i Liften


0
18 mars, 2014 - 12:25
Karin

Solen är här för att stanna och det har kommit nysnö, kolla in videobloggen från vecka 11.

0
15 mars, 2014 - 18:48
Carolina

Strålande sol, nysnö och minusgrader betyder många sköna åk i skidbackarna!

Vi har fortfarande massor av snö kvar. I Skidområdet har vi 13 nedfarter och 6 liftar som är öppna och redo att köras. Folkparken lockar många hoppsugna åkare, både stora som små och i Wärdshuset kan man njuta av en god skidåkarlunch eller varför inte bara en kopp varm choklad med grädde att ta med ut i solen? Ända fram till v.16 har vi ett busigt bra erbjudande där vi bjuder på boende om man köper skipass, visst låter det toppen? Klicka här för att läsa mer och boka!

Nu ser jag våran vän Filurius, dags att springa ut och ge honom en kram.
Vi ses!

/ Carolina i Receptionen

 

 

 

0