Säfsenbloggen

15 april, 2014 - 18:33
Klara

I dikeskanterna och utanför downhillederna blommar tussilago och strax intill ligger ett, fortfarande, hyfsat tjockt lager snö. Dessa kontraster mellan vår och vinter är helt magiska och det är säkert svårt att förstå att det går att åka skidor nu när vårblommorna slår ut runt om i södra och mellersta Sverige. Men det går faktiskt. De senaste dagarna har vi haft otroligt fina förmiddagar med hårda backar och strålande sol. Framåt eftermiddagen blir det en aning mjukt och uppkört men har man då kört sedan öppning kan det vara precis lika härligt att sätta sig mot väggen på uteserveringen med lite fika, och vila sina trötta ben och låta solen sätta lite färg på ansiktet i stället. Det är i alla fall precis vad jag ska göra i morgon.


Öppna nedfarter är: Familjebacken, Kidsbacken, (Nya) Filuriland, Långsvängen, Gläntan, Harpasset, Älgkroken, Nisses, Skogsrundan och Rödingen.

Öppna liftar är: Kidsliften, Familjeliften, Solbergsliften och Rödingliften.


En park med hopp och rails finns i övre delen av Familjebacken.


Så, vi ses väl i backarna i morgon!?


/ Jennifer i Liften


0
13 april, 2014 - 10:27
Solberget

Väderprognosen för påsklovet lovar sol i stora mängder så det är bara att ladda med solkräm och solglasögon och komma hit och tanka D-vitamin. I backarna är snön förstås ganska mjuk nu när det är plusgrader dygnet runt, men än har vi mycket snö kvar.

Och visst vet du att det finns flera grillplatser på Solberget, nedanför kidsliften och uppe på toppen, så det går finfint att fixa lunchen ute i solen också.

/ Åsa, skidpatrullen

0
3 april, 2014 - 15:23
Erik

Hej!

Vi håller just nu på och förbereder inför säsongens sista skidveckor. Pisterna Fallet och Specialen har stängts för säsongen och snön där har schacktats till andra delar av anläggningen för att säkra snötillgången där. Bilden är tagen vid nederdelen av Specialen där vi nu har en ganska rejäl buffert med snö som vi kan använda när vårsolen tar i för fullt. Därmed är nu nedfarterna Blixten, Hälge, Vargspåret, Fallet, Branten och Specialen stängda, i övriga pister är det för tillället fin vårskidåkning!

När det gäller liftarna så är Specialenliften stängd men samtliga av de övriga fem liftarna öppna.

Förmiddagarna bjuder på såväl fantastiskt väder som skidåkning så passa på att ge er ut i solen och njut av de sista skidveckorna!

Vi ses i backen!

0
2 april, 2014 - 14:30
Karin
Nu är det avgjort, Sveriges barnfamiljer har tyckt till och omröstningen är avslutad! Barnsemester.se har släppt vinnarna i stora barnsemesterpriset - alla kategorier.
 
Bästa skidort för barnfamiljer blev iår Idre fjäll, vi hamnade på prispallens 3:e plats, tack till alla ni som röstat på oss, vi är superglada. Grattis Idre fjäll till det jättefina priset säger vi - samtidigt som vi nu vässar våra pennor och slår våra kloka samman här i Säfsen, för nästa år vill vi vinna!
 
Men vi tror att ni vet allra bäst vad vi behöver satsa på, det är faktiskt ni gäster som är viktigast i vår utveckling, vad gillar ni, vad saknar ni? Maila eller dela med er av tokiga, roliga och galna idéer så ska vi försöka förverkliga dom inför nästa års vintersäsong.
 
Vi har kommit fram till april och solens strålar visar sig nästan varje dag, minusgraderna på nätterna gör att backarna är i toppskick varje morgon. Jag förstår att de kan vara svårt att förstå att de fortfarande går att åka skidor, då både vårfåglar, båtar, grillar och cyklar samsas om april-månad, men ett tips: passa på att njuta dessa sista skidåkarveckor, för snart måste vi vänta ca 35 veckor innan nästa års vintersäsong drar igång, dessutom är dessa veckor bland de bästa på säsongen, kall snö, strålande sol och lugnt i backen!
 
Jag vill även passa på att bjuda in er till vårt traditionsenliga påskfirande här i Säfsen, vi bjuder på ett brett påskprogram, med pyssel, påskägg, afterski och självklart massor av vårskidåkning. Restaurangen dukar upp en härlig påskbuffé med lokala inslag och för den som törs så tycker jag att maskeradslalomtävlingen är bland de roligaste på programmet, både för de som vågar klä ut sig och vara med, likväl för oss lite blyga som kan betrakta på håll! Se hela påskprogrammet här >>
 
Vi ses i backen!
0