Säfsenbloggen

7 maj, 2014 - 14:47
Klara

Jag har en ljusrosa cykel med sju växlar och cykelkorg. Bara det säger väl vad mina förutsättningar är när jag ska ge mig ut på en cykeltur, vilket förresten än så länge sker alldeles för sällan. Igår fick jag i alla fall för mig att jag skulle ge mig ut och trampa lite, man blir ju så sugen när så många andra gör det. Jag hoppade upp på sadeln och gled iväg mot en grön cykelled som heter Stackberget och som jag själv aldrig tidigare testat och som jag heller inte hört så mycket om. Den är 20km lång och går i princip bara på grusväg.


Ofta när jag cyklar någonstans så tycker jag att det bara är uppför, och vänder man och åker tillbaka så är det konstigt nog bara uppför då också. Men Stackberget har faktiskt både uppförsbackar och nedförsbackar! Det var väl två uppförsbackar som i alla fall jag tyckte var lite jobbiga, men jag växlade ner till ettan, trampade tills bakhjulet bara sladdade och svetten rann nedför kinderna på mig, då trampade jag lite till och sen var jag uppe. Och som belöning fick jag då en nedförsbacke att vila benen i.


Stackberget tycker jag passar både den som vill ha ett skönt träningspass och familjen som vill ha en härlig halvdagsutflykt. Strax innan Fredriksbergs centrum nås passerar man Älgsjön som har en fin badplats om man känner för att svalka av sig en sväng eller äta upp matsäcken innan de sista kilometrarna ska genomföras.


Tränar man inför Göteborgsvarvet eller något annat lopp går det alldeles utmärkt att grabba tag i löpskorna i stället för cykeln och njuta av naturen. Jag kommer i alla fall garanterat cykla denna runda många gånger till i sommar, och glöm inte att vinka när ni svischar förbi mig!


/ Jennifer i Liften (Jadå, jag håller till i liften även på sommaren)


0