Säfsenbloggen

24 juni, 2014 - 19:14
Klara

Caféet väntar på matleverans och cyklarna längtar efter att få gegga ner sig och svischa nedför lederna. Nu är det inte många dagar kvar till vi kickar igång downhillsäsongen för i år. Trailcrew fightas med knotten för att få iordning alla leder i tid. Sist på tur står Styggen, sedan fattas bara lite finputsning i hyran och runt om i anläggningen innan vi är helt klara. 10.00 på Fredag slår vi upp portarna för den som vill vara först på plats.


För den som hyr cykel av oss är det helt gratis att låna skydd. Vi står för hjälm, knäskydd, överkroppsskydd och tröja. Vill man ha handskar får man plocka med sig ett par egna, vilket faktiskt kan vara väldigt skönt att ha om har ett par. Ett tips är att förboka din cykel, det går lite snabbare och smidigare när du är på plats och framförallt slipper du risken att bli utan cykel om alla cyklar är uthyrda när du kommer hit.


Eftersom vi har många cyklister som tar sig hit på endast ett par timmar har vi i år valt att sänka priset på säsongskorten riktigt ordentligt. 1200kr för vuxen och 800kr för ungdom (8-15år) och då får ni åka hur mycket ni vill hela sommaren!


 


 


/ Jennifer i Liften


0
10 juni, 2014 - 18:40
Klara

Lederna i Solberget har nu torkat upp ordentligt, snön är borta och downhillförberedelserna har äntligen börjat. Det ska krattas, dikas, skyltas och mycket mer. Redan nu är faktiskt Harpasset helt färdig, ni vet den gamla stigen i skogen som byggdes om förra året till en fin maskingrävd led för de mindre cyklisterna och nybörjare men som också passar perfekt för ett första åk för att känna lite på cykeln. I slutet delar den på sig och man kan då välja att cykla grusvägen sista biten eller så kan man haka på sista partiet av Solbergs-Greta, som är den roligaste av alla! I alla fall enligt mig, fegisen själv. Där vågar jag tillochmed lätta lite på fingrarna som annars krampaktigt håller i bromsarna. Men fy så kul det är! 


 


Vi kommer i år inte bygga någon ny led utan renovera och snygga till de leder vi redan har, bland annat ska vi förlänga den wall ride som finns i Solbergs-Greta. Såklart vill vi inte slå upp portarna utan att kunna presentera någonting nytt alls, så vi har faktiskt en ganska fet överraskning som vi påbörjar i morgon. Vad det är för något tänker jag hålla på en stund till men det planeras bli klart till Juli. En liten ledtråd är att vi ska börja med att röja bort en massa skog. Några gissningar? 


 


27 Juni kl 10.00 öppnar Säfsen Bergscykelpark och jag hoppas att vi ses då! Visst gör vi väl det? 


 


/Jennifer i Liften 


0
2 juni, 2014 - 15:07
Carolina

Sommarvärmen är äntligen här och naturen lyser med sitt vackra gröna täcke. Vi kliver nu in i Juni månad och ser fram emot sköna kvällar på altanen, svalkande dopp i sjön, grillkvällar, barfotaspring i gräset och såklart ett härligt sommarlov fyllt av massa roligheter! Hos oss håller just nu vår kramgoa älg Filurius på att sopa minigolfbanorna och hänga upp det sista av nya klädsortimentet från Tenson i Smedjan. Oj vad mycket fint det finns! Jackor, regnkläder, hood-tröjjor, fiske-tillbehör och mycket mera.  Här finns allt för en lyckad utflykt! Oavsett om ni ska ut på en fisketur eller en skön vandring mot Solbergets topp. Dessutom kan du köpa en god kopp kaffe eller cappuccino och sjunka ner i våra sköna soffor medans resten av familjen shoppar loss.

I köket förbereder våra kockar inför vår nya temakväll "Sommarbuffe" som har premiär på lördag. Här hittar du bland annat våra klassiska rätter med älgkött och hemgjord sill men även nya guldkorn som marinerade champinjoner, fräsch sommarsallad på räkor & kräftstjärtar, örtkyckling, älgrostbiff och ett hembakat surdegsbröd. Till dessert serveras en äppelpaj med hemgjord vaniljsås. Visst låter det gott? Om ni inte har chansen att komma hit denna helg så kan ni vara lugna! - den kommer finnas varje lördag hela sommaren.

Nu ska jag skynda mig ut och se om Filurius behöver en hjälpande hand med minigolfbanorna.

Hoppas vi ses i sommar!

// Carolina i Receptionen

 

0