Säfsenbloggen

26 juli, 2014 - 13:55
Carolina

Den senaste veckan har vi haft riktigt kalasväder hos oss i Säfsen, och väderprognosen fortsätter att visa sol och värme. Vad passar då inte bättre än en heldag på sjön med bad och äventyr? Hos oss kan man hyra både båtar, kanoter och kajaker till riktigt bra priser. Dessutom har vi en riktigt bra karta över Säfssjön som är fylld med massor av mysiga picknick platser & badstopp som finns att hämta i Receptionen. En favorit är helt klart ett stopp vid Vildmarkslekplatsen! Ro ut från prästudden och sätt kurs väster, tvärs över sjön mot bryggan vid Vildmarksön. Här väntas ett riktigt äventyr! Ca 200 meter in från land hittar ni vår busiga rep, stock & stig bana. Här kan hela familjen tävla och utamana varandra. Vem klarar att gå hela vägen utan att nudda marken och vem vinner? Här finns även spännande kojjor i träden och en lägerplats. Vad kan man mer hitta på denna mystiska ö? Ta med hela familjen och gå på upptäcksfärd, man vet aldrig vad man kan hitta runt nästa stubbe. Glöm inte att packa ryggsäcken med något svalkande att dricka och något mättande för magen. För att orka ro, busa och bada måste man äta! 

Vi ses på sjön!

/ Carolina i Receptionen

0
17 juli, 2014 - 19:58
Klara

Det spelar ingen roll om det är ett grabbgäng, en sexårig tjej, en mamma, ett nykärt par eller en femtiofemårig karl som cyklar downhill. Alla har de en sak gemensamt; de kommer ned med ett stort leénde på läpparna. De allra flesta som testar för första gången kommer ner och är helt lyriska över hur galet roligt det var. Det är inte bara mycket roligare än man föreställt sig, det är också mycket jobbigare. Att bara rulla nedför låter inte så ansträngande men det är riktigt tufft. Se därför till att få i er ordentligt med mat och dryck, antingen via medpackad matsäck eller via Wärdshuset där det finns lite mättande för magen, fika, glass, läsk och så vidare. 


 


Igår var det högt tryck på cyklar i berget och det var fullt ös hela dagen. Därför rekommenderar jag att ni förbokar cyklar i god tid för att inte riskera att alla cyklar redan är uthyrda när ni tänkt cykla. Flest cyklister har vi Onsdag, Fredag, Lördag medan Torsdagar och Söndagar brukar vara lite lugnare. En bra idé är också att komma precis vid öppning klockan 10.00 för att prova ut skydd så att ni hittar de som passar bäst för just er. Varför inte ta med frukosten till berget och njuta av den med vacker utsikt och smygkika lite på de andra cyklisterna innan ni själva greppar styret? 


 


 


/ Jennifer i Liften


0
7 juli, 2014 - 16:14
Karin

Sommarvärmen har tagit oss med storm i helgen, solen gassar och termometern visar +29. Jag åkte nyss förbi vid Prästudden och många semesterfirare har gjort helt rätt val, packat picknik väskan och badkläderna för en heldag på stranden. Vid Prästudden finns en rolig badbrygga med rutschkana för både stora (läs vuxna) och små barn, för de som gärna läser en god bok i skuggan finns massor av mysiga och gedigna gamla tallar att luta ryggen emot. Prästudden är förövrigt en utgångspunkt för flera av våra aktiviteter som finns på sommarprogrammet och även där båtar och kanoter ligger för dig som hyrt eller vill hyra. 


Men till något helt annat egentligen så tänkte jag berätta om Säsongens smaker i Hyttan Kök & Bar. Varje dag har ett eget tema och buffé bordet är varje kväll väl påfyllda med läckerheter. Säsongens nyhet är vår Sommarbuffé som dukas upp varje lördag under sommarveckorna, våra duktiga kockar har slagit sina kloka samman och komponerat en fräsch och gedigen meny med en hel del lokala inslag och unika smaker. Alla rätter känns "somriga" och fräscha och inte för tunga, perfekt för varma sommardagar helt enkelt, på bordet hittar du olika sillar, pajer, sallader och kyckling för att inte tala om de rökta köttet som faktiskt kommer från trakten kring Säfsen, en riktig goding om ni frågar mig, detta är bara några av de saker som du hittar på de välfyllda bordet och du - bäst av allt, vår kock Mickes helt ljuvligt goda äppelpaj och vaniljsås en riktig klassiker för oss i Säfsen, testa du med! Restaurangen har öppet varje kväll mellan kl. 18-21, glöm inte att boka bord. För att se hela sommarens utbud klicka här >


Ut och njut i den sköna sommarvärmen nu, jag tar fikarasten på uteserveringen idag - trevlig sommar!


0