Säfsenbloggen

19 augusti, 2014 - 15:06
Carolina

Jag skulle vilja tipsa er om en av mina favorit MTB-leder, nämligen "Tyfors runt". Det är en lättcyklad led som passar nybörjare som vill ha lite längd på turen. Liksom alla våra andra leder så startar den utanför Hyttan som är vår huvudbyggnad i stugbyn. Därifrån fortsätter du längst cykelbanan ner genom byn Fredriksberg och efter 5 km svänger du av mot den gamla järnvägsbanken och fortsätter längst Lisjöns norra stränder med sikte mot byn Tyfors. Väl framme i Tyfors vänder leden hem igen och tar dig upp till Markusfallet där det bjuds på vackra vyer ut över Lisjön. Längst vägen finns gott om mysiga rastplatser där ni kan stanna för en fikapaus och sträcka på benen så glöm inte att packa ryggsäcken med något riktigt smaskigt! 

Tips! Jag brukar alltid ta fikapaus vid Markusfallet, och med loka, fruktsallad & en chokladbit i ryggsäcken smakar det riktigt gott medans man njuter av den fantastiska utsikten. Vem vet, kanske vi fikar tillsammans nästa gång? 

0
9 augusti, 2014 - 08:52
Klara

Nu står lilla och stora dropet i Bergscykelparken helt klart och det är fritt fram att cykla i dessa. Eftersom mellan-dropet ännu inte är färdigt så finns alla möjligheter till förändringar. Är det stora dropet för lätt? Då kan vi eventuellt bygga upp mellan-dropet så att det i stället blir det största. Låt oss gärna veta hur det var att dropa med cykeln.


En annan liten nyhet är att vi har fått in ett gäng nya junior-cyklar. Även dessa är 24'' precis som de förra vi hade men de är lite lägre i modellen och passar de flesta lite mindre cyklister. 


 


Nästa vecka går vi över på nya öppettider i parken. Vi kommer endast ha öppet fre-sön fram till sista söndagen i September. Men vi fortsätter att ha öppet 10-16 även i fortsättningen. Välkomna!


0
1 augusti, 2014 - 16:36
Carolina

Äntligen fredag igen, och ni vet väl vad det betyder? Filuriusklubben står på schemat idag! Detta är barnens egna hemliga klubb! Här kan alla barn som klarar sig utan mamma och pappa en stund hänga med på massor av bus och äventyr. Vi gör miniutflykter, leker olika lekar, träffar nya kompisar och spelar spel tillsammans. Vår egna maskot Filurius älskar äventyr och vill gärna vara med och leka, och om man törs får man gärna ge han en kram. Då blir han jätteglad! Idag när gänget var ute på upptäcksfärd i skogen så hittade de en liten stuga, vem bodde där? Kunde det vara Filurius som sovit där inatt? Vad som fanns i stugan avslöjjar vi inte, det stannar i hemliga klubben. Man vet aldrig vad man kan hitta när man går på upptäcksfärd! På vägen tillbaka stötte de även på en snäll älg som stod och spanade på Hyttan, här passade det utmärkt med en liten fikapaus. Man blir trött i benen & hungrig i magen av att gå på upptäcksfärd. 

Nu ropar Filurius att det är pannkaksdags, och det vill jag inte missa så nu måste jag kila!

Vi ses!

// Carolina i Receptionen

0