Säfsenbloggen

17 oktober, 2014 - 12:30
Karin

Hösten med dess vackra färger och skiftningar tog oss verkligen med storm iår och likt en storm så var den över. I början på veckan upptäckte jag att alla löven hamnat på backen istället för att hänga sig kvar, vi har haft några riktigt vackra och klara höstdagar med krispig luft, hög sol och behaglig temperatur (iaf med höstjackan på). Vecka 44 stundar höstlovet med alla dess aktiviteter och vårt uppskattade och numera traditionella Halloweenfirande, Hyttan förvandlas för en kväll till Spökslott med Pumpaverkstad, Spökdisco och Pysselvind, alla de små brukar älska att röja runt i olika utklädnader både rysliga och vackra, föräldrarna gillar även dom att pyssla, delta och faktiskt dansa (även om låtarna brukar vara likt Smurfarna). Kvällen utspelar sig alltid fredag vecka 44 med start kl 16, om jag var du skulle jag definitivt skriva upp det i almanackan.


Nog om höst nu, för jag längtar för fullt och när jag imorse fick plocka fram isskrapan så vet jag att det är ett tecken, tecken på att snart får jag se de första flingorna falla ner, äntligen. Benen liksom skriker efter hårda pjäxor och säsongens första åk. Här i Säfsen förbereder vi för fullt för vinter, snö och en skidprodukt som barnfamiljer, skidälskare och alla andra som är nyfikna på det här med skidåkning ska gilla. Vi har sett att Rönnbärsklasarna har varit stora och tistlarna höga (dessutom håller jag tummar och tår varje dag), vilket betyder snö, massor av snö  och "vargavinter",  de får gärna för min del bli likt de vintrar som Astrid Lindgren alltid illustrerade i Barnen i Bullerbyn eller Emil i Lönneberga.  Inför årets säsong kommer en rad nyheter att släppas och jag hoppas att ni är lika förväntansfulla som vi.


Jag kan inte hålla mig utan ger er ett litet smakprov på vad som är pågång. Filuriland där Filurius för det mesta håller hus kommer att flyttas och göras om, dessutom kommer en liten snowracer bana att ligga jämte, precis intill kommer ett nytt och spännande barnområde ligga, helt anpassat för det absolut första åket, i anslutning kommer grillområde att finnas där matsäckslunchar och brashäng kommer att avlösa varandra i vinter, hit kommer du dessutom att kunna ta dig med bil, inte för att parkera men för att lasta av familjen, skidor och packning. I Wärdshuset, cafét och i Skidboden kommer en hel del förändringar ske både vad gäller utbud och inredning, tex. så kommer alla som förbokat sin skidutrustning ha en egen kassa/utlämningsplats, allt för att de ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.


Detta var bara några av vinterns nyheter, följ byggnationer och planering här på bloggen eller via facebook eller vår instagram, vi kommer strax att rikta om vår webbkamera uppe i Skidområdet så att alla som är nyfikna kan följa arbetet i det som är vår största nyhet inför vintern nämligen det nya barnområdet.


Ha en skön hösthelg!


0