Säfsenbloggen

28 november, 2014 - 11:23
Karin

Tillslut kom kylan, hösten har verkligen varit lång i år och sådär november regn-ruskig som i Elsa Beskows bok om årstiderna. Men i tisdags kom kylan och som vi har längtat, humöret vaknade till liv och solens strålar kom i sällskap med klar luft och kall snö.

Nu ligger ett tunt vitt täcke över stugby och träd och temperaturen har stadigt rört sig på minus sidan sedan dess. I Solbergets Wärdshus pågår det renovering inför stundande säsong och allt anpassas för att hungriga skidåkarmagar skall kunna slappna av i en mysig miljö medan energin fylls på. Skidboden har blivit större och nästa vecka börjar gänget att hänga upp årets hjälmar, mössor, vantar och för att inte tala som snygga jackor, jag tjuvkikade minsann i en kartong imorse och det skall bli spännande att få prova.

Gänget i driften som sköter snöläggning, lift och nedfarter har renoverat och förberett lifthus, pumpar och kanoner för att kunna köra med full kapacitet tills alla nedfarter är täckta och redo för skidor, pulkor och härliga dagar ända till påsk. Gänget berättade att vi iår bytt ut många av våra snökanoner till nyare och bättre, vilket gör att vi kan lägga mer snö och snabbare, de berättade även att det ligger drygt 12 km rör i Skidområdet som bara finns där för att förse snöläggningssytemet med vatten, och ännu mer vis blev jag då jag fick reda på att 1 meter kanon snö motsvarar ungefär 10 meter natursnö. Häftigt.

Det nya barnområdet som efter vår facebooktävling fick namnet Barnens Skidland börjar också ta form, staket, läktare, rullband och barnvagnsparkering kan redan nu skymtas och så fort vi fått ett stadigt täcke av snö kommer även figurer och filurer att flytta in. Eric tog en tur ut i backen för att kolla läget, spana in klippet för att få lite skön vinterkänsla - ända fram till säsongstart så kan du följa förberedelserna här på bloggen, via vår facebook, instagram eller youtube-kanal. Nedräkningen har börjat, om 20 dagar öppnar vi, vi ses väl i vinter?!

0