Säfsenbloggen

22 december, 2014 - 21:35
Klara

Idag öppnade vi Solbergsliften som tar dig upp till toppen av Solberget och där väntar superfin utsikt. Har man tur kan man få skåda en ganska läcker solnedgång också. Ned kommer du just nu genom att åka Älgkroken som är en av våra blå nedfarter och som också är mångas favorit. Utöver Älgkroken är Familjebacken och Filuriusbacken öppen samt vårat nya barnområde där det finns ett rullband för den allra första åkturen.


Har du åkt skidor i många år och kanske vill ha lite mer utmaning än gröna och blå backar så tycker jag att du helt enkelt ska byta ut det du har på fötterna. Du kanske är helt grym på skidor men aldrig stått på en snowboard förut, då kan jag lova att gröna backar räcker länge innan de känns för lätta. Samma sak gäller om du är expert på snowboard men aldrig testat skidor förut. Våga utmana dig själv och var inte rädd att fråga om tips och råd, vi hjälper dig mer än gärna. Låt nyårslöftet bli att lära dig någonting helt nytt under 2015!


Kanonerna går dygnet runt och näst på tur att öppna står Långsvängen och Gläntan. Enligt prognosen ska minusgraderna hålla i sig året ut och fortsätta in på nästa år, så det ser mycket lovande ut med snöproduktionen. Vi har även fått en del natursnö under natten vilket har gett oss ett riktigt vackert vinterlandskap, det verkar som om det blir en VIT jul i år. På tal om jul, minns ni att vi hade besök av självaste Tomtefar förra året? Han tog emot önskelistor från alla barn och sen gick han faktiskt i skidskola också. Tror ni att han kommer ihåg hur man svänger? Ja, det får vi väl se för Filurius berättade för mig att Tomtefar tar sig tid mitt i julstressen för att hälsa på oss i år också! Mellan klockan 13.00 och 14.30 i morgon den 23:e December tar Tomtefar emot önskelistor och delar ut kramar i skidområdet.


Vi ses i backen i morgon! Nu måste jag klura på min önskelista....


/Jennifer i Liftern


0
20 december, 2014 - 15:57
Frida

Nu börjar det lacka mot jul och snön har lagt sig över Säfsen. Här på Hyttan har vi fått en julgran och under den ligger spännande julklappar och väntar på dopparedagen. Vid några tillfällen nu under december har vi haft julbord på Hyttan och det har doftat underbart av julmat, glögg och pepparkakor från restaurangen ut till oss som står i receptionen.


Har ni valt att fira julen i Säfsen, har ni verkligen gjort rätt. Här är finns allt för att få en riktigt fin jul – snö med utförsåkning, längdskidåkning och pulkaåkning, julbord i Hyttan Kök & Bar, mysiga stugor att mysa i med bastu och braskamin och ett härligt spa med en ännu härligare utomhusjacuzzi. Ja, ni som varit här förut vet ju vad jag pratar om. Säfsen är verkligen fantastiskt i juletid. Har vi tur så får vi till och med besök av självaste tomtefar.


Och om ni är som jag och alltid är ute i sista minuten och ska försöka få tag på julklappar så har vi en hel del att erbjuda. Varför inte köpa svärföräldrarna ett presentkort på Hyttan Kök & Bar, ett par vackra örhängen eller ett halsband från SNÖ of Sweden till hustrun, ett mjukisdjur till småsyskonen eller varför inte bjuda hela tjocka släkten på liftkort. I skidshopen som ligger i anslutning till skidbacken har Marie och gänget kämpat in i det sista för att få till allting till öppningsdagen i torsdags. Där finns fina julklappar i form av vantar och mössor, underställ från bland annat Craft, skidkläder från Tenson och vem vill inte ha ett par sköna innetofflor som ser ut som pjäxor. Nytt för i år är att du kan köpa smycken från SNÖ of Sweden, tvålar och doftljus från Klockargården även i Skidshopen och inte bara på Hyttan.


God jul och gott nytt år!

/Frida i Receptionen


0