Säfsenbloggen

12 januari, 2015 - 15:52
Frida

Efter en lite vädermässigt tråkig och regntung början på januari med mildväder verkar vädret äntligen ha vänt igen. Snön vräker ner sedan i lördags och just nu har vi -7 grader kallt. Snön som kom i helgen har gjort att vi äntligen kunnat öppna några av våra efterlängtade längdspår. Idag har vi 26 km preparerade spår - Mellanfallsvägen, Östertjärnsvägen och anslutningsspåret mellan Säfsbyn och Östertjärnsvägen. För dig som inte åkt på de här spåren förut eller rent utav inte åkt längdskidor i Säfsen förut så kan jag berätta att det är väldigt natursköna spår. Nu står skogarna kring Säfsen i sin vackraste vinterskrud och snön ligger i stora drivor. Jag ska definitivt ta mig en vända i spåren på torsdag när jag är ledig, jag måste ju komma igång och träna inför tjejvasan!


Om du ska åka något av Vasaloppen som går av stapeln inom kort så är det ju dags att börja träna snart och det kan du absolut göra här i våra spår. Behöver du komplettera din utrustning så finns det både kläder och valla i Skidshopen som ligger i anslutning till skidbacken och personalen i Skidboden kan ge vallatips.


Kanske har du aldrig åkt på längden över huvud taget utan bara utför, i så fall tycker jag verkligen att du ska prova. Det är en fantastisk känsla när man väl får in snitsen och kan flyga fram i spåren. I Skidboden kan du hyra längdskidor för att prova på om skidor på längden kan vara något för dig. Vasaloppet nästa?


Vi ses i spåren!

Frida i Receptionen


0