Säfsenbloggen

26 juni, 2015 - 09:24
Klara

I takt med att sommaren verkar dra in med sol och värme över Sverige så slår också vi upp portarna på riktigt. Från och med nästa vecka öppnar vi café inne i Hyttan kök & bar, vi öppnar även upp för bufféer och á la carte varje kväll.

Dessutom drar en hel hög med aktiviteter igång, både helt nya och vissa som du kanske redan testat på. Morgonyoga, Creative Painting, Räven Ragges flottfärd och solbergsvandringen är några av dem. Dessa aktiviteter är ledda utav någon av våra aktivitetsledare här på Säfsen, utöver det finns det en hel del att göra på egen hand. Minigolf och frisbeegolf, trimbingo, naturstigen med tittskåp, bmx-bana med hopp och velodromer är en del av de aktiviteter vi har att erbjuda.

Det går också bra att hyra cyklar, båtar, kanoter och kajaker för att göra en mysig dagsutflykt med familjen. Glöm inte att packa matsäcken. Vill du slippa packandet så finns det en fikakorg att köpa av oss, den räcker till 2 vuxna och 2 barn och innehåller både smörgåsar och fikabröd och lite annat smått och gott. Nu håller vi tummarna för en riktigt fin sommar så att vi får bada ofta och äta glass i stora lass! Just ja, jag glömde berätta att vi varje Fredag mellan 15.30 och 16.30 serverar en glassbuffé där du får äta så mycket glass du bara orkar. Det är nog fler glassmonster än bara jag som kommer hänga där varje fredag, eller hur? 

 

/ Jennifer i receptionen

0
8 juni, 2015 - 11:33
Carolina

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt bland alla våra cykelleder. Vilken passar bäst om jag vill ta en lugn tur med familjen och vilken ger mig mest utmaningar? Och vad är det för skillnad på blå och röd led? För att underlätta så mycket som möjligt för er så kommer här en snabb guide.

Vi börjar med att berätta om våran karta! Här hittar du alla våra cykelleder, indelade i olika svårighetsgrader och typ av cykling. Det finns 3 olika typer av cykling hos oss,

1. MTB = Mountainbike
- Den största och populäraste cykeltypen. Lederna går över grusvägar, stigar, stock och sten. Susa fram genom vildmarken, klättra upp på bergstoppar och njut av vackra omgivningar.

Vilken cykel ska jag ha? 
- Mountainbikecykel

2. Leisure
- Bekväm cykling på grusvägar och asfalt. Njut av vackra omgivningar och naturen runt omkring, upptäck gamla byar med mysiga hus och trevliga picknickställen.

Vilken cykel ska jag ha?
- Vardagscykel, damcykel eller mountainbike

3. Road
- Bekväm cykling med längre sträckor på asfalt. Passar perfekt för dig som vill få många mil i benen och föredrar cykling på vägar och inte i naturen.

Vilken cykel ska jag ha? 
-
Racecykel eller cykel med något smalare däck

Oavsett vilken typ av cykling du är intresserad av så delas alla in i olika svårighetsgrader och färger. 

Vad betyder färgerna?

Grön = Lätt cykling som passar alla nybörjare och hela familjen. Mestadels flack terräng och svaga stigningar. 
Blå = Liknar grön men lite längre sträckor och högre höjdskillnader. Passar nybörjaren som vill ha lite utmaning.
Röd = Liknar blå men med högre höjdskillnader och stigninar, kräver en del erfarenhet och innehåller teknisk cykling.  Passar den medelgoda åkaren som gillar utmaningar.
Svart = Avancerad cykling med stora inslag av teknisk cykling över rötter och stenar ute i vildmarken, höga stigningar och höjdskillnader. Passar den erfarne åkaren.

Tips!
- På alla våra leder finns flera mysiga picknickställen som passar perfekt för ett kort stopp. Här kan du vila benen några minuter och koppla av i en avslappnande miljö. På de sträckor som är över 30 km rekomenderar vi att ni packar ryggsäcken med något matigare för magen. För barnen finns vår populära mellisbox att köpa i receptionen som innehåller allt man behöver för en mysig fikastund.

Läs gärna mer om våran cykelprodukt och se våran karta här

Hoppas vi ses på lederna i sommar!
// Carolina 

0