Säfsenbloggen

26 augusti, 2015 - 12:10
MTB, Vandring, Löpning, Intervallträning, Paddling.
Klara

Då vi nu går mot mörkare tider, semestrarna är slut och all sommarmat har satt sina spår är detta ett perfekt läge att komma igång igen. Det finns väl ingenting som gör en piggare än att vara ute i naturen och att träna. Inget kaffe i världen kan slå det. Därför är det nu dags för Säfsens träningshelger. Detta är också perfekt för alla som planerat att köra halvklassikern, vasaloppet, göteborgsvarvet och allt vad det nu kan vara. Det är dags att börja redan nu. Samla ihop fotbollslaget, tjejerna på jobbet, grabbarna i fiskegänget eller varför inte hela familjen? Är ni ett gäng på minst 15 personer så ingår även frukost och lunch i paketet. Utöver detta ingår middag, sänglinne, slutstädning, boende och såklart kartor. Mer info om paketet hittar ni HÄR

I träningsform erbjuder vi:

MTB - 350km cykelleder. 
Landsvägscykling - 96km utmärkta cykelleder.
Vandring - Många mils vandringsleder i både Säfsen och Fredrikberg. 
Löpning - 2, 3 och 5km elljusspår. Backintervaller i Solberget och pulkabacken samt trailrunning längs vandringslederna. 
Snowcamp - Ger låren en rejäl omgång på studsmattor och får träningspasset att bli som en lek där tiden snabbt rinner iväg. 
Hinderbana - Vid Vildmarkslekplatsen finns en låghöjdsbana där fyspass kan skapas. Efteråt kanske det är läge för ett dopp då badplats finns på udden. 
Paddling - Kanoter och kajaker finns till uthyrning så att även överkroppen kan få sig en omgång. 
 

Efter träningspassen finns möjlighet att hyra jacuzzi eller boka en massage som gör gott för både kropp och själ. Eller varför inte spela ett parti minigolf? Förloraren får springa en vända extra uppför Specialen kommande dag! 

 

KÖR HÅRT, så kanske vi ses någonstans efter cykellederna!

 

//Jennifer i Receptionen

 

0
16 augusti, 2015 - 17:06
Aktiviteterna är många och valet kan vara svårt. Här kommer lite hjälp på traven.
Klara

Säsongen närmar sig sitt slut och vi har endast en vecka kvar av sommarens program. För att kunna välja bland våra aktiviteter ska ni nu få en liten guide av mig så att du väljer den aktivitet som passar dig bäst.

Älgsafari:
Vi ger oss ut på en guidad tur med en stor buss i hopp om att se skogens konung. Förutom älgen finns chans att se rådjur, harar, rävar och stora fåglar. Längs vägen passeras ruiner från en gammal skola, ett kalktorn och olika jaktplatser. Vi gör också en liten paus för saft och kanelbulle, eller kaffe om man hellre vill ha det. Skulle nu inte älgen visa upp sig i skogen så finns gott om chans att träffa vår egen älg, Filurius, han brukar nämligen hälsa på i restaurangen titt som tätt.

Storkanot:
Här får alla kompisar plats i samma kanot, hela 15 personer kan paddla tillsammans. Vi glider över Säfssjön och spanar in lite olika öar innan vi kliver i land på den vi gillar bäst. Där lär vi oss att göra upp eld så ett tips är att ta med marshmallows att grilla. Det finns ju ingenting godare än grillade marshmallows som är hel klibbiga inuti och frasiga utanpå, mums. Vi får också lära oss lite om bär och svampar som finns i skogen. På en av öarna finns dessutom en hemlig stenpassage ut till en pytteliten egen ö. Vem hittar den först?

Räven Ragges Flottfärd:
Med flotten tar vi oss ut till Gusserholmen där en skattjakt väntar. Säfsenpiraterna gömde nämligen en skatt på ön för länge sedan och nu måste vi hitta den. Det finns också tid för egen upptäcktsfärd och är man riktigt duktig på att upptäcka så kan man hitta en hemlig grotta och gamla ruiner. Även här tänder vi en brasa och grillar medhavd lunch. Allting smakar ju så mycket bättre när man är på äventyr.

Familjeutmaningen:
Nu är det dags för 3-kamp. Minigolf, klättring och Frisbeegolf. Vem i familjen är bäst på att putta? Vem klättrar snabbast uppför klätterväggen? Vem kastar längst? Upp till bevis! Förloraren bjuder hela familjen på glass tycker jag, vågar du anta utmaningen?

Solbergsvandringen:
Matsäcken är packad och vandringsskorna är på. Vi påbörjar vandringen mot Solberget där vi tar liften upp till toppen. Fantastisk utsikt väntar. Uppe på berget fikar vi och njuter av vyerna. På vägen tillbaka tittar vi på ekorrätna kottar, lär oss om köttätande växter och spår in i framtiden om hur mycket snö vi kommer få i vinter. Spännande att se om det stämmer. Vi får också chansen att smaka pissmyror. ’’Äta Myror!?’’ som Mowgli skulle sagt. Kan det verkligen vara gott? Ja, det återstår att se. 

0
3 augusti, 2015 - 14:06
Carolina

Solbergsleden - min egna favorit!

Igår passade jag på att ta med min fyrbenta vän ut på en vandringstur, vilken led jag skulle ta var självklar, nämligen min egna favorit Solbergsleden! En 10 km lång led som startar utanför Hyttan med sikte på Solbergets topp, här är utsikten helt magisk. Har ni inte varit uppe på toppen så rekomenderar jag det starkt. De första kilometrarna tar dig över myrar och genom skogen med en sakta stigning uppåt. Den sista biten av leden är ganska kuperad så här får benen ett riktigt träningspass men när man tillslut kommer ur skogen och ser toppen så fylls kroppen av en härlig känsla. Väl uppe på toppen är det riktigt skönt att stanna och vila benen en stund. Här finns även grillplats så glöm inte att packa väskan med några vedträn, kaffe-termosen och något gott att grilla. Här skulle jag kunna stanna i flera timmar och bara vara.

Om ni inte vill vandra hela vägen till toppen så rekomenderar jag er att boka vår Solbergsvandring med guide, här kan de som vill ta liften upp till toppen av berget. Varje Torsdag och Söndag kl.11-14 är ni välkomna att följa med. Passar hela familjen, för de minsta barnen finns även bärstolar att låna i Receptionen. Vem vet, kanske vi ses på toppen och tar en kaffe och njuter av utsikten tillsamamns snart? 

Ha det bra!

// Carolina i Receptionen

0