Säfsenbloggen

23 oktober, 2015 - 12:21
Carolina

Klarblå himmel, strålande sol, frisk höstluft och fina vyer. Hösten i Säfsen är helt underbar! Det är min första höst på Säfsen och jag är helt tagen av hur fint det är. Jag ser alltid så mycket fram emot att ta på sig varmare och bylsigare kläder, plocka fram halsdukar och vantar ur nån låda långt in i garderoben och det mysigaste av allt är ju att man får tända massa ljus på kvällarna och bara mysa i soffan. Och påtal om att tända ljus, snart är det dags för alla helgonahelgen då man får tända ljus och tänka på sina nära och kära. Bara ett stenkast från Hyttan ligger Säfsbyns kyrka som säkert kommer vara superfint upplyst av små gravljus som tänts till minne av familj och vänner. I samband med alla helgonahelgen är det också dags att fira Halloween. Och vet ni vad? I år kommer Säfsens halloweenfirande vara läskigare, pyssligare, roligare och det kommer dansas järnet! Jag ser så mycket fram emot att fira halloween på Säfsen och tillsammans med mina superläskiga kollegor tror jag vi kommer ha det grymmaste halloweenfirandet nånsin! Vi har som vanligt laddat upp med pumpaverkstad, läskigt pyssel, maskeraddisco och en läskig spökvandring! Vågar du komma?

För de lite mindre barnen har vi vänt på spökvandringen, så istället för att spökena letar efter er kommer ni få leta efter spökena. Skrattar bäst som skrattar sist eller vad säger ni? Vi har också tagit fram våra magiska krafter och kanske trollat fram någon magisk trollkarl som hälsar på. Och som vanligt kommer vår kramgoa vän Filurius och hälsar på under helgen.

Jag tror det kommer bli jätteroligt och självklart kommer vi vara utklädda hela fredagen! Vill ni ha en ledtråd på vad jag kommer vara utklädd till? Jag kommer ha fjädrar i håret.

 

Hoppas vi ses under nästa helg och annars önskar jag er en mysig höst och läskig halloween!
// Amelie på aktivitet

0