Säfsenbloggen

11 januari, 2016 - 14:47
Carolina
Snön fortsätter att falla och minusgraderna håller i sig, oj vilken bra start på det nya året det här blev!
 
Vad har hänt sedan sist? 
- Vi har nu totalt 32 km längdspår öppna. Mellanfallsvägen, Östertjärnsvägen, Säfsbyn-Östertjärn, Elljusspåret samt Hösjöheden, I skidområdet körs snökanonerna för fullt och nu öppnar vi upp backar och liftar på löpande band. Just nu är det 9 nedfarter öppna, Barnens Skidland, Skogsrundan, Familjebacken, Älgkroken, Långsvängen, Filuriusbacken, Filuriland, Gläntan och Harpasset. Dessutom står nu Lekparken redo för alla tuffa knattar att köras. Här hittar ni roliga hopp i lagom storlek och massa annat skoj. 
 
På Hyttans restauranger kan ni varje kväll äta god mat och ta något gott att dricka.  Varje kväll har sitt eget tema, dessutom erbjuder vi en smakfull a la carte meny med massor av goda rätter. Vad sägs om en klassisk ceasarsallad eller varför inte vår lokala favorit Kantarellsoppa med ostbröd? Här finns något som passar alla magar! För alla knattar finns varje kväll en egen barnbuffe med sånt som de älskar. Dessutom är Solbergets café kvällsöppet varje kväll. Vill du läsa mer om våra restauranger och utbud? Klicka här!

Denna vecka är det även säsongspremiär för Filurius kompisveckor, ett kanonerbjudande där alla barn 0-7 år får gratis skidhyra, pannkaksfrossa och barnbuffe. Gäller söndag-torsdag v.2-6. Tips! Det finns fortfarande stugor kvar till detta erbjudande, läs mer och boka här!
 
Håll utkik här och på våra sociala medier för fortsatt uppdatering av snöläget.
Vi ses i backarna!

// Carolina i receptionen
0
1 januari, 2016 - 19:29
Carolina

Gott nytt år och god fortsättning!

Termometern visar minusgrader, utanför fönstret faller snön och idag öppnade vi en ny nedfart, det nya året hade inte kunnat börja bättre. 
I vårt skidområde har vi nu 6 nedfarter öppna, de är Familjebacken, Långsvängen, Älgkroken, Barnens Skidland, Gläntan och Filuriusbacken. Dessutom körs våra snökanoner för fullt och inom kort beräknar vi öppna ännu fler nedfarter. 
För alla er som längtar lika mycket som jag efter att kasta sig ut i längdspåren så kan vi med stor glädje berätta att från i morgon kommer vi kunna erbjuda längdskidåkning, som det ser ut i dagsläget så kommer det att bli ett preparerat spår uppe i vårt skidområde som kommer att vara öppet från i morgon eftermiddag/kväll. Här kommer vi varje dag att erbjuda längdskidåkning tills vi har fått lite mera natursnö och kan öppna upp våra ordinarie längdspår.


Vad händer i övrigt hos oss på Säfsen? 
- Filurius och hans vänner i skidskolan älskar såklart att åka skidor och tillbringar hela dagarna i vårt skidområde. Familjebacken är en favorit! När magen kurrar och fötterna är kalla passar det perfekt att gå in till Wärdshuset för något varmt att dricka eller varför inte en god våffla med sylt och grädde? Mums tycker Filurius. Nyhet för iår är att cafét har kvällsöppet måndag-lördag. Här finns ett brett utbud att välja på och dessutom dukar vi upp en buffé med våra favoriter varje fredag och lördag kväll. För barnen finns en lekhörna där man kan måla, pyssla och bygga pussel. Välkomna!

Väderprognosen framåt visar kyla och massor av snö, Januari kommer bli en härlig skidåkarmånad. Hoppas vi ses i backarna!

// Carolina i Receptionen

 

0