Säfsenbloggen

31 mars, 2016 - 13:45
Filurius

Påsken är över och nu laddar vi för sista veckan av denna vintersäsong. Under påskhelgen hos oss bjöds det på massor av aktiviteter och bus för hela familjen. Min favorit var Skid & busklockan med maskeradslalom, oj vad vi susade ner för backen i våra maskeraddräkter. Häxor, påskkärringar och prinsessor var bara några av alla utklädnader som dök upp och ville vara med. Skidområdet var fullt av roliga karaktärer. I Hyttan kök & bar dukades det upp en smaskig påskbuffe med lokala och klassika favoriter. Jag hängde med alla knattar runt barnbuffen och sen busade vi inne i mitt egna lekrum och när vi blev trötta kunde vi vila framför en film i barnbion. 

I skidområdet har vi massor av snö kvar. 13 backar, 7 liftar samt båda parkerna öppna. Vädret ser bra ut inför helgen, kylan håller i sig om nätterna och solen tittar gärna fram under dagarna. Jag och mina vänner laddar nu för fullt inför en fartfylld avslutningshelg med aktiviteter, skidåkning och massor av annat skoj. 

Hoppas vi ses snart!

// Filurius

1
19 mars, 2016 - 14:24
Carolina

Mars fortsätter att bjuda på sol och härlig skidåkning. Uppe i skidområdet har vi massor av snö kvar. Med 15 nedfarter, alla liftar och båda våra parker öppna så finns något för alla, oavsett om du är helt nybörjare eller åkt mycket tidigare. Kylan håller i sig under nätterna vilket leder till fantastiska förhållanden i backarna på förmiddagarna. Efter lunch kan man passa på att njuta av solens strålar med en kaffe på vår terass medans man vilar benen en stund. Varför inte kombinera skidåkningen med någon av våra populära aktiviteter i skidområdet? Här finns något för hela familjen. Vilken blir er favorit? 

Skid & bus klockan
Var: I Skidområdet 
Så här går det till: Håll örong och ögon öppna, när klockan ringer är det dags att knäppa fast skidorna och bege sig mot Skidskolehuset, där möts vi och sedan sker en hemlig aktivitet!

Skattjakt
Var: I Skidområdet 
Så här går det till: Hämta ditt skattkort i Skidboden för 50 kr och välj mellan den lilla jakten som finns i barnområdet eller den stora jakten som finns i hela skidområdet,
när du hittat alla frågor, lämna in ditt skattkort och delta i utlottningen av fina priser.

Testa Miniskoter
Var: Beroende på snötillgång, se lokala anslag, alltid i Skidområdet eller utanför Hyttan
Så här går det till: Varje onsdag och fredag kl. 16.00 kan alla barn från 5 år som törs susa fram själv på en lagom stor skoter. 50 kr för 5 min/ max 50 kg, köp biljetter i förväg i Skidboden eller receptionen vid Hyttan.

Pannkakskalas
Var: I Solbergets Wärdshus & Café
Så här går det till: På Tisdagar kl. 14.00-15.00 har vi vi pannkaksfest för alla barn, ät så mycket du orkar!

Afterski
Var: I Solbergets Wärdshus & Café
Så här går det till: På Lördagar kl. 15.00-17.00 kan ni njuta av bra underhållning och dansa loss med oss!
 

Hur ser det ut med längdskidåkningen då? 
- Vi har 2 spår öppna i dagsläget, Hösjöheden och Östertjärnsvägen. Småsten, grus och blöta fläckar förekommer och vi rekommenderar att välja Östertjärnsvägen då den har bäst skick av dessa två. Beroende på vädret så får vi se hur länge vi kan ha dessa öppna då vi enbart har natursnö i längdspåren, håll utkik här på hemsidan för regelbunden uppdatering om snöläget i spåren. Längdskiåkningen är gratis resten av säsongen!

I Skidboden har vi just nu startat vår-rea och ni kan nu passa på att fynda fina skidor, pjäxor, kläder och mycket mera till riktigt bra priser.

Nu laddar vi inför påskveckan med massor av extra aktiviteter, skidåkning, afterski, vår smaskiga påskbuffé och mycket mer! 

Det här är vårvinter när den är som allra bäst! 

Vi ses! 
// Carolina i Receptionen

1
8 mars, 2016 - 14:31
Carolina

Sportlovsveckorna är över för denna säsong och de bjöd som vanligt på fantastiska dagar med sol, härlig skidåkning och en del nysnö. I Skidområdet har det varit full fart och Filurius och hans vänner i skidskolan har lärt massor av gäster att ta första svängarna. Nu laddar vi inför de sista veckorna med ett fullspäckat aktivitetsprogram med massor av roligheter för hela familjen. Filurius barndisco, snowcamp och pannkaksfrossan är 3 favoriter bland våra knattar. För att se hela vårt aktivitetsprogram klicka här --->

Vi har massor av snö kvar och alla nedfarter/parker öppna. Förhållandena i backarna är bra och vi har de senaste dagarna fått ca 30 cm nysnö och mera väntas komma de närmsta dagarna. Har du inte testat någon av våra populära parker så är det definitivt ett måste. Här finns något för alla! Lekparken är belägen skiers-left om familjebacken och här hittar du både gröna och blå hopp samt våra enklaste boxar. Folkparken är belägen mellan Specialen och familjebacken, där hittar du lite större blå och röda hopp samt flera rail-linjer i olika nivåer. 

För er som gillar att åka på längden så har vi 45 km nypreparerade längdspår. De som är öppna är Elljusspåret, Jyllandsleden, Östertjärn, Säfsbyn-Östertjärn samt Hösjöheden. I receptionen och i liftkortskassan finns spårkartor tillgängliga och här kan ni även köpa spårkort. Psst! Vill du testa att både åka utför och på längden? Om ni köper skipass för minst 3 dagar så ingår spårkort i priset. Vi har fortfarnade en del boende ledigt under v.11 och 12. Välj att boka enstaka nätter när det passar er bäst eller boka vår superperiod söndag-torsdag till ett riktigt bra pris. Läs mer och boka här --->

Vi ses i backarna!
// Carolina i receptionen

0