Säfsenbloggen

27 april, 2016 - 11:45
Carolina

Allt fler vårtecken tittar fram hos oss i Säfsen. Dagarna blir längre och ljusare och ute i skog och mark syns allt fler människor som vandrar, cyklar och löptränar. I förmiddags träffade jag Filurius och hans kompisar, de har fullt upp med vårstädning. Minigolfbanorna, terasser och lekplatser gås igenom och får sig en uppfräschning. Senare i eftermiddag skulle de även testa vår populära naturstig som precis blivit klar för säsongen. Naturstigen startar mitt imot vår centrumbyggnad Hyttan, under färden kommer du att uppleva vacker gammal skog och håll utkik efter småvilt. Här finns även en tipspromenad med tittskåp och utmaningar för hela familjen. Stigen är ca 3 km och efter vägen finns flera mysiga fika-gläntor. Har du inte testat den så rekomenderar jag det verkligen! En supermysig promenad med lagom längd.

I helgen är det äntligen dags, premiär för våre populära helgpaket. Nu slår vi upp portarna och hälsar barmarkssäsongen välkommen på riktigt! Det firar vi med massor av aktiviteter för hela familjen och god mat i Hyttan kök & bar, på valborg går vi tillsammans ner till Majbrasan i fackeltåg där traditonellt invigning av våren sker med fyrverkerier och skön sång.

Hoppas vi ses i helgen!
// Carolina i receptionen

2
18 april, 2016 - 16:26
Carolina

Fågelkvitter, öppna sjöar och tussilago i dikeskanterna är bara några av alla härliga vårtecken som syns i vår natur just nu. Skogens vita täcke är borta och den har fått tillbaka sin vackra gröna färg. Vandring och cykelleder torkar upp mer och mer och nu dröjjer det inte länge förrän vi kan bege oss ut på första turen. Vår populära Vildmarkslekplats kommer att fräschas upp och få ett lyft under våren, här kan hela familjen utmana varandra i vår låghöjdsbana, grilla medhavd matsäck vid grillplatsen eller varför inte ta ett svalkande dopp vid badplatsen intill bryggan under en varm sommardag? Dessutom ett stenkast härifrån hittar ni vårt populära fiskevatten Majatjärn. Här kan både stora och små testa fiskelyckan! Dessa 2 platser är utvalda Guldkorn hos oss i Säfsen!

Dagarna rullar på och snart är Valborg här. Det kommer att hända massor hos oss den helgen, allt från fackelpromenad, poängpromenad, Valborgsfirande, temakvällar i Hyttan kök & bar och mycket mer. Ta med vännerna eller familjen och kom och fira in våren hos oss. Boende i mysiga Timmerstugor, pris från 599 kr /natt. Eller varför inte boka vårt färdiga helgpaket där boende, måltider och karta ingår? Ring oss gärna så berättar vi mer. Tel 0591 77 50 00

Vi ses!
/ Carolina i Receptionen 

0
7 april, 2016 - 10:57
Carolina

Vilken fantastisk avslutningshelg vi haft! Med 13 nedfarter, 6 liftar, båda parkerna öppna och härligt väder vill vi passa på att tacka för en härlig vintersäsong. Vi har haft rekordmånga gäster som besökt oss i vinter och det har minst sagt varit full fart i skidområdet. Filurius och hans vänner har åkt skidor nästan varje dag och verkligen njutit fullt ut av vinterns sköna dagar. Nu blickar vi framåt och laddar för en fartfylld barmarksässong men förberedelserna inför nästa vintersäsong är redan i full gång. Vi lovar att det kommer bli en händelserik säsong med massa bra erbjudanden, aktiviteter och nya upplevelser. Så håll utkik på våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

Vad händer nu hos oss?
Vi förbereder inför öppningshelgen och allt fler vårtecken börjar titta fram. Cykel och vandringsleder gås igenom och snyggas till, kartmaterial uppdateras och minigoldbanorna sopas. Vår nyhet "Aktivitetshuset Björnen" mitt emot Hyttan fylls på med cyklar, båtnyklar, motorer, kläder och övrig uthyrning. Detta blir vårt kompletta aktivitetshus under vår snöfria säsong där du hittar allt du behöver för din utflykt!

Nu är det dags att damma av cykeln och vandringsskor för vecka 17 slår vi upp portarna för barmarksäsongen. Under våren händer det massor av roligheter hos oss; Valborgsfirande, träningshelger, familjehelg och midsommarfirande är bara några av sakerna som finns med i vår kalender. Kolla gärna in hela vår evenemangskalender här -->

Vi ses under öppningshelgen v.17!
// Carolina i Receptionen

 
0