Säfsenbloggen

31 maj, 2016 - 11:58
Amelie

Nu har hela maj sprungit förbi och vad mycket vi har hunnit med! Maj kickstartades igång med Valborg och Majeld och första dagarna i maj bjöd på strålande sol och sommartemperaturer. Efter det har det varit fullt upp med att fortsätta förbereda inför våren och sommaren. Vi har varvat med att göra så mycket som möjligt ute för att få njuta i solen och planera framför datorn så allt blir så bra som möjligt. 

Lite senare in i maj kom även massa skolklasser som fyllde sina dagar med olika tävlingar och samarbeten ute i skog och natur. Det har klättrats på klätterväggen, skrikits på spökvandringen, paddlats på sjön och massa mer. 

I mitten på maj bjöd vi in till nyinvigning på Vildmarkslekplatsen. Den har fått en upprustning och bland annat har det tillkommit lite nya hinder i låghöjdsbanan och grillplatsen har städats iordning ordentligt. Detta ville vi fira med en helhelg hos oss så vi bjöd in till korvgrillning på Vildmarksleken samt lite informationsmöten om vad som händer på Säfsen.

Vildmarkslekplatsen är perfekt för en heldag ute i skogen. I nära anslutning finns Majatjärn där man kan få en stund med lite lugn och ro och fiska ädelfisk. På Vildmarkslekplatsen finns också låghöjdsbanan som är en hinderbana där man kan utmana hela familjen och se vem som egentligen är smidigast. Efter lite lek och stoj kan man samlas kring den uppbyggda grillplatsen där man kan grilla lunch (kanske till och med egenfångad fisk från Majatjärn...?). Längst ut på Vildmarksleken finns en liten badbrygga där man kan svalka av sig efter några roliga och lekfyllda timmar. Det här är ett av mina favoritställen i Säfsen och förutom det jag nämnt tidigare passar det perfekt som träningsställe också. På med träningskläderna och spring ut hit där man kan pausa springandet lite och hitta på massa roliga styrketräningsövningar med hjälp av låghöjdsbanan.

Visst låter det roligt? Nu har även solen hittat tillbaka hit och det ser ut som vi kommer få strålande dagar en tid framöver, så packa ihop familjen och ta fram skogsmullen och leken i dig och kom hit och lek i naturen vetja!

 

Hoppas vi ses!

/Amelie på Aktivitet

0
17 maj, 2016 - 12:06
Amelie

Nu är förberedelserna i full gång inför våren och sommarens alla aktiviteter. Kanoterna och kajakerna tvättas och snyggas till så att de är redo att sjösättas en varm och solig dag. Båtarna är ilagda sen några veckor tillbaka och passar utmärkt för bland annat fiske, sköna dagar på sjön, en lung stund med familjen och att ge sig ut på en upptäcksfärd och hitta fina guldkorn runt om på sjön.

Naturstigen finns uppsatt och är en fin vandringsled på ca 4 km som passar för hela familjen. Längs vägen finns tittskåp uppsatta där man kan lära sig mer om djur och natur. Det här är ett hett tips från Filurius, det är nämligen hans favoritled. Är man sugen på lite mer tävling kan man ta sig runt någon av våra 2 bingorundor, antingen tipsbingon som man går runt byn eller cykelbingon som man tar sig runt på på cykel. Utmana familjen och se vem som lyckas samla flest siffror och kanske lyckas nån samla på sig en hel rad.

Nu börjar det också bli dags att ta hand om skolklasser som kommer hit och ska göra massa roliga aktiviteter. Det är bland annat spökvandring, paddling i storkanoter, tävling på myren och mycket mycket mer. Det är perfekt för att umgås med hela klassen och bli sammansvetsade inför en ny termin eller för att göra en rolig grej tillsammans innan det är dags att börja i nya klasser.

Hoppas vi ses under våren och sommaren!

/Amelie på aktivitet

0
9 maj, 2016 - 17:03
Carolina

Är du sugen att åka på en härlig träningshelg? Då vill jag passa på att tipsa om vårt träningspaket. Ett komplett paket där boende i våra mysiga Timmerstugor, måltider och ledkarta med tips på bra träningsrundor ingår. 
Vi har en komplett anläggning med alla bekvämligheter och dessutom kringaktiviteter som stärker laget, gruppen och föreningen. Allt utgår från samma ställe och möjligheten till konditionsträning är oändlig, vare sig det handlar om långa löpturer, trailrun, intervaller, cykling i skog, landsväg eller i tuff terräng. Dessutom finns all utrustning att hyra påplats. Naturen bjuder på magiska förutsättningar för sköna aktiva utedagar, samvaro och upplevelser. På kvällen kan du njuta av en härlig middag i Hyttan Kök & Bar medan du ser solen sänka sig över Säfssjöns vatten.

Pris från 995 kr /person, inkl boende, måltider och kartmaterialLäs mer om vårt träningspaket här -->

Vi ses!
// Carolina i Receptionen

0
2 maj, 2016 - 15:49
Carolina

I Fredags anlände vårens första paketgäster till oss i Säfsen, laddade och redo att fira in Valborg med fyrverkerier och fackelpromenad. I Hyttan kök & bar bjöds det på en smaskig Grillbuffe under fredagskvällen och på lördag vår populära Vårbuffé med lokala inslag som vilt, bär och svamp. Filurius såg även till att det fanns något sött och gott till kaffet. Helgen bjöd på massor av aktiviteter ute i vår härliga natur. Nere vid vårt populära ädelfiskevatten Säfstjärn testades fiskelyckan, en fågel viskade i mitt öra att det lurar riktigt stora regnbågar där. Vill ni ha tips på utflykt? Packa ryggsäcken med korv & bröd och spendera sena eftermiddagen nere vid tjärnen. Att sitta intill skogsbrynet och äta en nygrillad korv medans man kikar ut över vattnet och känner lugnet och tystnaden infinner sig är en magisk känsla. Dessutom har du chansen att få en fin regnbåge på kroken, det vore väl inte fel? 

Vi kliver nu in i Maj, min egna favorit månad på året! Dagarna blir varmare, ljusare och naturen grönare. Solen tittar gärna fram under dagarna och det är en speciell känsla att känna solens strålar börjar värma på riktigt. Detta är en härlig tid för cykling, fiske och vandring. Mina kollegor på aktivitetsavdelningen har massor av roligheter inplanerat framöver. Allt från spökvandring, privatlektioner i MTB, 5-kamper till lugna och sköna storkanotsutflykter. Maj & Juni är en populär tid för skolklasser, förningar och klubbar att besöka oss. De bokar vårt populära helpensionspaket där det ingår boende, aktiviteter och måltider, till riktigt bra priser. Dessutom finns massor av kringaktiviteter som är extra populärt bland barn och ungdomar, som tex minigolf, poängpromenad, fotboll, boule, rep & stockstig, cykling, fiske osv.
Just nu erbjuder vi helpensionspaket inkl allt fr 950 kr /person & dygn. Läs mer här! 

Går du i tankar att boka in en resa med klassen, föreningen eller gänget? Kom och besök oss, här finns garanterat något för alla!
Vi ses!

// Carolina i Receptionen

2