Säfsenbloggen

27 juni, 2016 - 12:11
Carolina

Strålande sol, blomsterkransar, midsommarstång, sill, musik, ringdans och god mat i Hyttan kök & bar, det var precis vad midsommarhelgen bjöd på. Och vilken lyckad helg det blev! Midsommarfirande, cykel, fiske, vandring och familjeaktiviteter stod på schemat. Våra guider bjöd in till en mysig kanotutflykt på Säfssjön och de som ville ha äventyr kunde följa med på vår omtyckta Familjeutmaning och utmana andra familjer i kluriga grenar. Nere vid vår badplats Prästudden kunde man se några barn ta första doppet för iår och inviga sommarlovet på riktigt. Det är en härlig känsla att doppa tårna i vattnet och gå barfota i gräset, det är sommar när den är som allra bäst tycker jag. Flera familjer har varit in i Björnen och hyrt cyklar för att testa vår populära cykelbingo, ni har väl inte missat den? En kortare härlig cykeltur som hela familjen kan följa med på. Längst vägen finns flera rastplatser där ni kan stanna för en fikapaus.

Nu ska jag skynda mig ut och kika på MTB-teknikbanan, Filurius och hans vänner ska provköra den. Kom och testa du också i sommar.
// Carolina i receptionen

0
16 juni, 2016 - 09:30
Amelie

Nu är det inte långt kvar tills sommaren är i full gång. Värmen och solen är här, blommorna blommar och det är inte långt kvar till midsommar. Vi på Säfsen börjar sommaren med ett härligt midsommarfirande. Det kommer bland annat finnas möjlighet att vara med på lite olika aktiviteter såsom poängjakt där det gäller att samarbeta i familjen och samla ihop så många poäng ni kan och även en utflykt med våra kanoter där vi kommer paddla tillsammans och gå iland på en mysig ö och leka lite lekar i skogen. Jag tror det kommer bli en härlig helg och jag håller alla tummar och tår för att solen kikar fram också.

Från v. 27 och några veckor framåt kommer vi erbjuda ett stort utbud av aktiviteter, här finns massor att välja för både stora och små. Här kommer en liten sneak peak:

Storkanot: vi hoppar i storkanoterna och beger oss ut på Säfssjön för att tillsammans lösa olika uppdrag.
Klätterväggen: vi kommer ha olika drop in tider där det finns möjlighet att testa på klättring.
Solbergstur: testa att åka stollift på sommaren och se den otroliga utsikten från Solbergets topp!
Snowcamp: testa att hoppa och studsa på trampoliner och landa mjukt i stora foampits.
Älgsafari: fram med kikaren och håll utkik, vi åker ut med buss och kikar efter älg och andra djur som gömmer sig i skogarna. Kanske stöter vi på vår vän Filurius i skogarna?

Förutom dessa finns ännu fler aktiviteter där vi rör oss i skog och mark för att lära oss mer om naturen och för att få komma ut och uppleva vad naturen kan erbjuda.
Jag hoppas att ni får ett härligt sommarlov och en härlig semester med mycket sol och värme. Och självklart hoppas jag att ni vill njuta av ledigheten hos oss.

Ha det bra!

/Amelie på Aktivitet

0
10 juni, 2016 - 11:26
Carolina

Juni är här och nu kan sommarlovet börja! Midsommarblomster, smörblomma och hundkexen blommar i vår vackra natur och solens strålar värmer upp badvikarna. Nu dröjjer det inte förrän vi kan ta första doppet och inviga sommaren på riktigt. Hos oss är vi otroligt laddade inför vad denna sommar har att erbjuda. Vi kommer att ha massor av roliga aktiviteter för hela familjen, smaskiga temabuffeer, café, lunch och mycket mer. Varför inte ta med familjen och låt dem få världens roligaste sommarlov hos oss i Säfsen? Här har ni aldrig tråkigt. 

Jag vill passa på att tipsa om vårt Sommarlovspaket, en komplett minisemester i vår mysiga stugby med närhet till allt. I vårt familjepris ingår 3 övernattningar i någon av våra fina stugor som ligger ett stenkast från natur, centrumanläggning och badplats det ingår dessutom en valfri familjeaktivitet från vårt aktivitetsprogram, 2 middagar i vår restaurang Hyttan Kök & Bar och en stor glassbuffé som både stora och små familjemedlemmar får äta fritt från. Dessutom får barnen låna kickbikes gratis för att testa Filurs BMX-bana och mamma och pappa kan låna gå-stavar för en tur på någon av våra vandringsleder.
Pris: från 4895 kr, vi har fortfarande platser kvar v.27-28. Läs mer och boka här!

Hoppas vi ses!
// Carolina i receptionen

0