Säfsenbloggen

21 oktober, 2016 - 11:17
Amelie

Även fast det är lite färre gäster under oktober är det fortfarande full aktivitet på Säfsen. Vi förbereder hösten och vintern för fullt. Bland annat säljer vi nu ut fjolårets cyklar, så passa på att göra ett riktigt cykelfynd och få en riktigt bra cykel till ett väldigt förmånligt pris. Det är högt tryck på cyklarna men det finns fortfarande cyklar kvar så kontakta receptionen om du är intresserad. För att lätta upp i höstmörkret har vi arrangerat lite olika happenings. Vi börjar i slutet på oktober, närmare bestämt fredag 28 oktober. Då slår vi på stort och bjuder in till Oktoberfest! Vi dukar upp god tysk mat, flera olika öl och annan god dryck samt härlig underhållning. Priset är 195:- /person.

Efter oktoberfesten är det dags för höstlov och all helgonahelgen. Vi har stretchat ut helgen litegrann och firar höstlov och halloween under hela v. 44. Det kommer finnas aktiviteter hela veckan, bland annat spökdisco, pumpaverkstad och läskigt kakbak. I baren bjuder vi in mamma och pappa på creapy hour och restaurangen är öppen hela veckan med smaskiga temakvällar. Och börjar suget efter julmat bli för stort kan man njuta av köttbullar, inlagda sillar, potatis, prinskorv, julskinka och mycket mycket mer redan från v.47 hela vägen fram till v.50, och självklart dukar vi även upp till julbord på självaste julafton.

Så om ni känner att hösten känns lång och mörk så kom upp till oss och lätta upp i höstmörkret,

Ha en riktigt härlig dag!
/Amelie på aktivitet

0
12 oktober, 2016 - 15:51
Amelie

Som ni säkert redan förstått jobbar jag med aktiviteter under barmarkssäsongen. På våren jobbar jag mycket med skolklasser, under sommaren visar jag privatgäster vad Säfsen har att erbjuda och under hösten är det många konferenser som jag tar hand om och har olika teambuildingaktiviteter med. Men jag jobbar ju faktiskt på Säfsen även när marken är täckt av snö och termometern visar på minusgrader. Under vintern lever jag i princip i skidbacken och har oftare pjäxor på mig än vanliga skor. Har ni någon gissning på vad jag skulle kunna syssla med? Just det, skidlärare! Skidåkning har alltid varit en del av min uppväxt och att jag idag har möjlighet att jobba med det är otroligt kul. Redan nu har det börjat klia i benen efter att få åka skidor och snowboard igen och jag längtar tills jag får bosätta mig i skidbacken och visa hur roligt det är att åka skidor. Om ni inte redan har börjat tänka vinter än börjar det bli dags. Suget efter vinter och skidåkning börjar sprida sig i landet och fler och fler bokar på. Just nu har vi en boka-tidigt-rabatt som innebär att om man bokar sin vistelse innan sista oktober får man 10% rabatt på hela bokningen. Läs mer om erbjudandet här.

Och glöm inte att boka skidskola när ni håller på. Oavsett om mamma vill lära sig att få till sköna carvingsvängar, pappa vill känna sig bekvämarie i en svart backe eller om minstingen i familjen ska stå på skidor för första gången finns skidskolan där som hjälp. Eller så kanske det är så att mamma och pappa vill byta ut den dubbelvikta åkningen med minstingen mot att åka själva en timme i de stora backarna, och då finns skidskolan där redo att leka och stoja med barnen och samtidigt lära de bli bekväma på skidorna. Jag lovar att skidsemestern blir roligare med bättre teknik så man slipper ömmande lårmuskler och att kvalitetstiden med familjen blir mysigare när familjen kan åka i samma backar. Och efter en dag i backen med förbättrad teknik, mer åkglädje och kanske nya skidåkare känns det extra bra att hoppa in i bastun och längta efter nästa dag i backen.

Jag hoppas vi ses till vintern!

/Amelie i skidskolan

 

2
8 oktober, 2016 - 18:49
Klara

God kväll, Jennifer här! Stör jag mitt i Lördagsmyset? Hoppas du laddat upp med mycket godsaker där hemma, annars kommer du nog bli tvungen att göra det efter denna smaskiga info. Mig känner du kanske främst igen från liften men jag har sedan i vintras även hängt extremt mycket i restaurangen. Det tycker jag att du också ska göra och därför tänker jag nu under hösten dela med mig av mina bästa ’’Hyttan Kök & Bar - Tips’’. Varje kväll i restaurangen har sitt eget tema, och då kan det kanske vara svårt att välja vilken kväll du vill äta hos oss om du inte har lust äta på restaurang sju kvällar i veckan, även om du kan göra det utan att behöva äta samma mat en enda gång. Eftersom det idag är Lördag så tänkte jag berätta om Lördagens buffé. Fredagar och Lördag är nämligen ungefär samma året runt vare sig det är sommar, vinter, vår eller höst. Vissa justeringar görs såklart med säsongens råvaror men annars håller vi oss till samma koncept, dessa dagar är också våra mest populära och omtyckta. 

Just nu kallas buffén för Vilda Säfsen men du kanske känner igen den som Vildmarksbuffé eller Säfsens Smaker. Dessa namn beskriver ganska bra vad Lördagens buffé innehåller. Den smakar Säfsen helt enkelt. Det är älgkorvar, lax i alla dess former, lingon, svamp, jägarfläsk, flera sorters sillar, rostbiff, ostbricka och så vidare.  Som jag tidigare sa görs vissa justeringar efter säsongerna så ibland byts någonting ut mot någonting annat smaskigt.

Bäst på hela buffén enligt mig är tunnbrödsrullarna med lax. Mums! Jag som inte ens är en fisk-människa. Men dessa är så himla goda. Om du som jag, inte alls gillar fisk i vanliga fall så rekommenderar jag ändå att våga smaka på en rulle, jag vill nästan lova att den kommer slinka ner i alla fall. Crushed Potatoes med parmesan är också en annat hit - måste smakas. 

Såklart avslutas kvällen med kaffe och dessert. Paj med vaniljsås brukar Lördagarna bjuda på, mumsfillibabba. Sist men inte minst vill jag också berätta att det ALLTID finns pannkakor till alla barn.

 


Hjärtligt välkomna så ses vi på Hyttan Kök & Bar! 

 

//Jennifer i Restaurangen

 
 
0
3 oktober, 2016 - 15:16
Amelie

Jag kom precis in från en kort liten kajaktur på Säfssjön och det var riktigt skönt. Solen värmer fortfarande och luften är härligt frisk och krispig. Att komma ut på sjön och höra vattnet och se solen glittra i sjön är helt fantastiskt. Även om man i de flesta fall förknippar paddling med sommar skulle jag verkligen rekommendera att ta en tur på sjön nu i början på hösten. Se till att vara rätt klädd och ta med en härlig matsäck med kanske lite varm choklad, äggmackor och avsluta allt med en hikebanan*. Det är ingen dålig dag det kan jag säga!

Och skulle vattnet kännas lite för kyligt och att det kanske går lite för många gäss på sjön kan man alltid ta på sig hikeskorna och ta sig upp på toppen och titta på Säfssjön på avstånd. Det finns många alternativ upp till toppen så oavsett om man vill ha en rejäl utmaning eller vill knalla upp i en lite lättare backe finns det något för alla. Utmaningen hittar man i Djävulsgapet som är Säfsens brantaste backe och vill man ta det lite lugnare går det en fin grusväg genom en grön backe hela vägen upp till toppen. Känner man att man kanske vill utgå från Hyttan och ge sig ut på en längre tur går Solbergsleden hela vägen från Hyttan upp till Solberget och vidare över Råberget och Paskaberget och sen tillbaka till Hyttan.

Hoppas ni får en härlig vecka med mycket aktivitet utomhus och sol!

/Amelie på Aktivitet
 

*Recept på Hikebanan

1 banan/person

1-2 chokladkakor (tips från erfaren Hikebanan-ätare: Marabou Daim)

Aluminiumfolie

Eld/glöd

Skär ett snitt i bananen och peta ner chokladrutor i snittet (peta ner så många det går, då är det som godast!). Gör ett litet bananpaket av foliet och lägg på elden/glöden. Låt paketet ligga där några minuter så bananen blir lite varm och chokladen smälter. Ta bort från elden och öppna paketet och njut!

0