Säfsenbloggen

26 januari, 2017 - 12:08
Hanna

God Förmiddag!

Idag är det torsdag och det betyder ankomstdag för många av våra gäster, varför vi naturligtvis vill börja detta inlägg med att hälsa både stora och små VARMT VÄLKOMNA till Dalarna och Säfsen Resort! Varmt välkomna till snöklädda berg, till härlig utförsåkning och inte minst - till god mat och dryck i den trevliga miljön som är Hyttan Kök & Bar. Just idag vill vi tipsa lite extra om vår härliga pizza- och burgarmeny som vi erbjuder till specialpris varje torsdag och söndag fram tills dess att säsongen når sitt slut. Njut av pizzor med nogrannt utvalda råvaror och lokal prägel, eller varför inte en saftig älgburgare som efter sju år på menyn blivit en riktig klassiker här i Säfsen! Till alla små magar finns även vår barnsligt goda barnbuffé där Filurius själv komponerat ihop menyn och fyllt den med alla sina favoriträtter. 

VARMT VÄLKOMNA!

 

0
17 januari, 2017 - 09:39
Malin Jansson
En vacker morgon

Hej Allesammans!

Det vita guldet föll från ovan till oss för en vecka sedan. SNÖ! De ca 2-3 decimeter landade fint på marken och det är verkligen winter wonderland här borta. Det är SUPER vackert! Det är mjukt och härligt i backarna. I onsdags hade vi i skidboden* en träff, då vi samlades för att prata om jobbet och avnjuta en härlig pizza från hyttan kök & bar, MUMS! Efter samlingen fick vi chans att med skidor från hyran ligga och rulla i familjebacken.
Jag testade ett par Dynastar Glory 79 xpress. Härlig allround skida att ligga och rulla kant till kant med. Jag tjuvtestade denna för några veckor sedan och tyckte den var kul, men i onsdags testade jag en kortare variant, denna gång 152 cm istället för 159 cm och för mig var det stor skillnad på stabiliteten, jag vågade inte riktigt gå på som jag gjorde med 159centimeter skidan. Kul att få tid att analysera sig själv och sin egen skidåkning och att få testa olika varianter, även om detta var samma skida så var det stor skillnad.  

För 2 veckor sedan hade vi otroliga minusgrader här i Säfsen. En dag visa den uppemot 24 minus grader, brrrrrrrr, det var VÄLDIGT frisk. I shopen stod vi skyddade mot kylan och hjälpte dom som kom in till oss i jakt efter alltifrån varmare vantar till balaclavor till goggles, något eller allt för att skydda sig mot kylan. Kylan kommer och går så här får ni 3 tips när kylan hälsar på:

1. Ha många lager kläder på er. Ett bra underställ, mellanlager och sedan yttrelager. Ha extra kläder med er till backen så att ni har det nära till hands ifall det ni har på er inte skulle värma tillräckligt.
2. Ha inte dubbla strumpor i pjäxorna. Köp ett eller två par bra strumpor och ha dom på er under dagen. Ha första paret fram till lunch och sen byter ni till ett par nya. Då håller sig fötterna fräscha. Se också till att ni inte har några veck på strumporna i pjäxorna.
3. Ha ett par liners (tunn innevante) som ni kan ha i era vantar/handskar. Funkar hur bra som helst om man fryser och extra bra om man behöver fixa pjäxan eller dra upp barnens buffar och inte kommer åt med sin vanliga hanske på. Finns att testa inne hos oss i shopen. 

Vem har skrivit detta inlägg? Jag heter Josephine och jag jobbar denna säsong i skidshopen, kommer även gästspelar ibland i hyran och skidskola. Två tidigare år har jag skidat mig runt i skidskoleuniform här i Säfsen. Under denna säsong kommer jag gästspela lite i bloggen och uppdatera er med goheter här ifrån säfsen.

Kommentera gärna om vad ni vill höra mer om. 

2
3 januari, 2017 - 22:45
Carolina

Äntligen är vintern här på riktigt och vi har kört igång ännu en ny härlig vintersäsong. Öppningshelgen, jul och nyår har bara swischat förbi och nu är vi redan inne i Januari. Tiden får fort när man har roligt som de säger. De första veckorna började bra med 4 nedfarter öppna och ett fullspäckat aktivitetsprogram med massor av extra aktiviteter för hela familjen. I Hyttan Kök & Bar har våra kockar haft fullt upp i köket att mätta hungriga magar efter en lång dag i backarna och skidskolepersonalen har lärt massor av familjer att åka skidor, kul! Utanför fönstret faller snön och vi har fått ca 20 cm nysnö under dagen. I morgon väntas härlig åkning i backarna.

Vad händer annars just nu?
Vi laddar för våra smarta Januariveckor, som oftast bjuder på mycket snö och barnen har stora delar av backen för sig själv och kan utveckla sin skidåkning, dessutom är priset på boende lägre än vanligt. Bra va? Ett av våra bästa erbjudanden just nu är Filurius kompisveckor, där vi bjuder alla barn 0-7 år på gratis skidhyra, skipass, barnbuffé och aktiviteter. Läs mer och boka här!

Hur ser planen ut för öppning av flera backar?
På torsdag kommer vi att öppna delar av Långsvängen och även Gläntan. Snöläggningen fortsätter för fullt och om kylan fortsätter att hålla i sig kommer vi kunna öppna flera nedfarter löpande. Håll utkik här och i våra sociala medier för senaste uppdatering.

Längdspår?
I dagsläget har vi 1km öppet uppe i skidområdet mellan 16-18. Under morgondagen kommer vi dock att prova spåra några av våra ordinarie längdspår för att se vilka möjligheter som finns efter dagens snöfall. Vi håller tummarna att vi kan öppna flera spår inom kort.

 

Ha en fortsatt bra dag!
Vi ses i backarna, 

Mvh Carolina i receptionen

0