Säfsenbloggen

21 februari, 2017 - 23:05
Sandra
 
God kväll!
 
Äntligen är vecka 8 igång. Vecka 8 innebär sportlov i Säfsen, taggade barn, avslappnade föräldrar, roliga kusiner, glada farmödrar och MÅNGA peppade skidlärare i laguppställningen. Mitt namn är Sandra Larsson och jag jobbar min 3:e säsong i skidskolan här i Säfsen. Jag kommer titta in i bloggen under vintern med lite uppdatering från berget och Säfsens galna skidskola, Säfsen Warriors. 
 
Senaste nytt från berget; det dumpade snö över Solberget inatt! Vilken lycka att vakna upp på morgonen, titta ut genom fönstret och se ett helvitt vinterparadis. Jag till och med njöt för fulla muggar när jag gick ut till bilen 5 minuter tidigare än vanligt för att hinna skrapa bort den decimeter snö som täckte bilen. När jag kom fram till berget möttes jag av en hel drös snöglada skidlärare. Vi lät Star Wars rulla i högtalarna under tiden vi klev in i skidskolestället och satte pjäxor och boots på fötterna. Tänk vad mycket glädje det vita guldet sprider till mänskligheten! Pricken över i:et idag var dock att det var dag två tillsammans med alla de elever som går i gruppskidskolan. Förhållandena var lite tuffa för oss idag eftersom att det var mycket snö. Mycket snö som faller från himlen ger mycket snö under våra skidor och aningen dåligt glid. Vilket tur att vi har skidboden där vi kan sticka in med våra skidor och få lite extra valla.
 
Den publicerade bilden är från idag när jag och det gröna laget, även kallat gurkorna, svängde ner för familjen. Gurkorna tillhör gruppen smygare och står idag sin andra dag på skidor. Är du också sugen på att bli en del av vårt Säfsen Warriors crew eller vill du bara investera 75 minuter i din semester kan du boka en skidlektion med oss. Vi har skidlärare och snowboardlärare för alla smaker och nivåer. Ingen fråga är för stor eller för liten i skidskolan. Vi åker mer än gärna med dig!
 
Vi erbjuder gruppskidskola: 
 
måndag-torsdag:
75minx4 lektioner för 795:-
 
fredag-söndag:
75x4 lektioner för 695:-
 
eller privatlektioner i mängder från 595:-
 
 
 
0
16 februari, 2017 - 18:33
Carolina

Äntligen sportlovsdags! Som vi har längtat efter dessa härliga veckor, fyllda med massor av härlig skidåkning, extra aktiviter, underhållning, goda temamiddagar i Hyttan Kök & Bar och massor av andra roligheter för hela familjen. Jag tänkte passa på att berätta lite mera kring snöläge och tipsa om bra erbjudanden och aktiviteter.

Snöläget just nu
Just nu nu har vi 13 av 18 nedfarter öppna och vi jobbar dygnet runt med att schakta och förbereda övriga nedfarter och beräknar att öppna upp fler på löpande band under kommande veckorna. Just nu håller vi på i Folkparken och förbereder det sista inför öppning som vi hoppas kan bli redan till helgen. Åker du hellre på längden så finns idag 85 km välpreparerade spår redo att köras, en del har bättre snötillgång än andra. Tips! Ring gärna receptionen från 08.00 för att få dagens aktuella snörapport. Dessutom uppdaterar vi regelbundet snöläget på våra sociala medier, så glöm inte att följa oss där.

Hur kommer det se ut hos er i Mars och April? 
I skidområdet har vi massor av snö. Snökanonerna har gått på högvarv senaste veckorna och vi känner oss trygga med att vi kommer ha riktigt bra skidförhållanden ända fram tom påsk. Mars och April brukar dessutom bjuda på säsongens bästa dagar med massor av sol och härlig kall snö. Boendepriserna är lägre än vanligt så varför inte passa på att komma och besöka oss och njut av härlig vårskidåkning? Läs mer och sök ledigt boende här --->

Har ni några bra erbjudanden under vårvintern? 
Absolut. Gillar ni skidåkning lika mycket som vi så har vi några riktigt fina erbjudanden vi kan tipsa om. Vad sägs om att köpa skipass för resesällskapet och få boendet på köpet? Ja du läste rätt, du får boendet gratis! Gäller nybokningar söndag-torsdag v.10-14. Pris vuxen 1025 kr, ungdom 815 kr. Läs mer här!

Har ni mindre barn i åldrarna 0-7 finns vår favorit "Filurius egna kompisveckor". Där ingår skipass, skidhyra, aktiviteter, barnbuffé när mamma och pappa äter samt pannkaksfrossa för alla barn 0-7 år.
Boende i mysig timmerstuga sön-tors v.10-14. Pris från 695 kr/stuga. Läs mer här!

Har ni rabatter om grupper/skolor besöker er? 
Absolut. Grupper med minst 20 personer får alltid våra billigaste priser. Skipass 165 kr, skidhyra 65 kr, lunch inkl dryck 69 kr, aktivitet Snowcamp 100 kr. Pris för hela paketet: 399 kr/person. Läs mer om våra gruppriser här!

Vad händer under påsk hos er? 
Det händer massor! Vi håller just nu på att spika de sista detaljerna kring påskprogrammet, så håll utkik.. det kommer inom kort. Men jag kan redan nu avslöjja att det kommer bli massor av skidåkning, påskäggsjakt både i skidområdet och på snowcamp, påskbuffe i Hyttan Kök & Bar, maskeradslalom i skidområdet, pannkaksfrossa på Wärdshuset, påskpyssel, barndisco, afterski och dessutom extra bra priser och utförsäljning i Skidboden och shopen och mycket mer.
Vi ses väl? Säkra din plats till påskfirande hos oss redan idag här!

Ta hand om er så ses vi i skidbackarna!
// Carolina i receptionen

0