Säfsenbloggen

30 mars, 2017 - 15:28
Eric
0
28 mars, 2017 - 10:10
Carolina

God morgon!
Utanför fönstret skiner solen och himlen är vackert blå. Såhär har de senaste dagarna sett ut hos oss i Säfsen, och prognosen resten av veckan fortsätter visa stor sol. Härliga vårvintern när den är som allra bäst!

Vädret 
Strålande sol och blå himmel, +-0 grader.

Snöläget
Skidområdet badar i massor av kall snö. Vi har 14 nedfarter öppna och snötillgången ser riktigt bra ut trots mildare väder. Tack vare det kalla vädret tidigare under säsongen har vi kunnat lagt massor av snö så att vi med säkerhet kommer ha bra skidförhållanden ända fram till säsongens sista dag 17/4. Dessutom har vi fortfarande kalla nätter, vilket ger bra förhållanden i skidbackarna. Vi har över 50 cm snö i skidområdet.

Öppna nedfarter/lifar
14 nedfarter öppna och alla 7 liftar samt våra 2 parker Lekparken och Folkparken

Längdspår
Vi har 12 km längdspår öppna, eftersom vi har enbart natursnö i våra längdspår så tar det hårt på solens strålar tyvärr. Vi preparerar så gott vi kan och erbjuder just nu fri åkning i de ländspåren som är öppna. 
Öppna spår: Östertjärnsvägen och Hösjöheden. Genomslag förekommer, isiga spår just nu pga väderomslag. Åk försiktigt!

Erbjudande boende
Kompishelg v.14
April bjuder på säsongens härligaste dagar. Dagarna blir längre och ljusare vilket betyder mer tid i skidområdet. Häng med oss på vår kompishelg v.14, det kommer finnas massor av roliga familjeaktiviteter, reducerat pris på skipass, skidåkning, afterski, barndisco, temakvällar i Hyttan Kök & Bar och såklart massor av extra bra priser i vår sportshop.

Fyll stugan för bästa pris!
Boende tors-sön v.14 i mysig timmerstuga 4+2 bäddar i vår stugby.
Tors-sön inkl boende 1000 kr/stuga
Tors-sön inkl boende, sänglinne, handdukar och städning. 1500 kr/stuga.

Dessutom:
Skipass 165 kr /person & dag
Brunch söndag 99 kr
Snowcamp - vårt populära kulhus. 50 kr/person
Gratis skidtest i skidområdet
Försäljning av begagnad hyrutrustning

Erbjudandet gäller till söndag 2/4, först till kvarn! Bokas på 0591 77 50 00, uppge koden "kompishelg".

Gäller nybokningar och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Samtliga priser kräver förbokning.

Välkomna till vårvinterns bästa helg!

För att se allt vårt boende och övriga erbjudanden, klicka här!

Ha en bra dag!
// Carolina

0
23 mars, 2017 - 15:23
Eric
0
21 mars, 2017 - 10:30
Carolina

God förmiddag!
Vilken vacker syn det är att titta ut genom fönstret i morse och se ett vitt vackert snötäcke på bilarna. Under natten har vi fått ca 5 cm nysnö, perfekt start på en härlig dag i skidbackarna.
Nu laddar vi för de sista veckorna av denna vintersäsong, passa på att kom och besök oss över dagen eller stanna över natten. Passar även på att bjuda på en härlig bild från helgen, fantastiskt väder och bra skidåkning.

Vädret 
Mulet, några solglimtar syndes på morgonkvisten, svaga vindar. +1 grad.

Snöläget
Skidområdet badar i massor av kall snö. Vi har 14 nedfarter öppna och snötillgången ser riktigt bra ut trots mildare väder. Tack vare det kalla vädret tidigare under säsongen har vi kunnat lagt massor av snö så att vi med säkerhet kommer ha bra skidförhållanden ända fram till säsongens sista dag 17/4. Dessutom har vi fortfarande kalla nätter, vilket ger bra förhållanden i skidbackarna. Vi har över 60 cm snö i skidområdet och ca 25 cm i naturen.

Öppna nedfarter/lifar
14 nedfarter öppna och alla 7 liftar samt våra 2 parker Lekparken och Folkparken

Längdspår
Vi har 40 km längdspår öppna, vi preparerar regelbundet för att hålla god kvalitet. Spårkort kan köpas här på hemsidan, i receptionen eller skidboden på plats, dagskort 60 kr.
Bästa spår: Östertjärnsvägen och Hösjöheden. Här finns det bra med snö, lite genomslag på vissa ställen. Lite isiga spår just nu pga väderomslag. Tänk på att valla rätt!

Erbjudande boende
Kom när du vill och åk när du vill! Just nu kan du boka enstaka nätter i mysiga timmerstugor ända fram till påsk. Pris från 699 kr/natt. Sök ledigt boende här -->

För att se allt vårt boende och övriga erbjudanden, klicka här!

Ha en bra dag!
// Carolina

0
16 mars, 2017 - 14:55
Eric
0